.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13

Матурата по БЕЛ

Как се готвите за матурата по БЕЛ ?

..
    Търсещият щастие е като пияния,който не може да намери пътя към дома си,но все пак знае,че има дом! ;]

Мега фен Аватара на vagarious
    Ако матурата беше САМО по български език - щях да имам оценка 7. СМисъл там съм силна, но в частта с литературата - съм си слаба и най-лошото е, че не уча кооой знае колко.
    Ще науча по нещо за всеки автор и по малко за всяко едно произведение - демек само уводи за всичко ще науча и мисля, че ще се справя г/д добре.Да, не е никак достатъчно, даже е нищо, но ..
    Big or small, lies are lies!

..
    Търсещият щастие е като пияния,който не може да намери пътя към дома си,но все пак знае,че има дом! ;]

Град
    Пазарджик
    Цитирай Първоначално написано от vagarious
    Ако матурата беше САМО по български език - щях да имам оценка 7. СМисъл там съм силна, но в частта с литературата - съм си слаба и най-лошото е, че не уча кооой знае колко.
    Ще науча по нещо за всеки автор и по малко за всяко едно произведение - демек само уводи за всичко ще науча и мисля, че ще се справя г/д добре.Да, не е никак достатъчно, даже е нищо, но ..

И аз съм така. Но още не съм започнала и да чета...

Чета Творбите и анализите на всички важни автори, които ще ги има на матурата, пак поне да знам за какво се разказват.А по граматиката ще прочета основните правила като свърша с литературата, там не е кой знае какво.
    Ми трябва да се подготвя и за матура по английски, колкото и да е малко трябва да прочета нещо, ми и по английски ще карам и кандидатстудентски изпит. Смятайте !

Мега фен Аватара на Mi6inka
    Цитирай Първоначално написано от Remixa92
    Чета Творбите и анализите на всички важни автори, които ще ги има на матурата, пак поне да знам за какво се разказват.А по граматиката ще прочета основните правила като свърша с литературата, там не е кой знае какво.
    Ми трябва да се подготвя и за матура по английски, колкото и да е малко трябва да прочета нещо, ми и по английски ще карам и кандидатстудентски изпит. Смятайте !

Всички сме така ( разбира се на всеки 2рата му матура си е различна, де) ..този 12ти клас наистина не ми харесва Искам да свършва вече

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    В галактическото пространство..
    Аз не се притеснявам особено за матурата по български... някак си лесна ми изглежда, но повече наблягам на езиковата култура, тъй като там съм забравил някои правила.
    на 18 март ми е пробната по Български език и литература, да видим колко ще изкарам.
    Вафла..

Banned Супер фен
    Град
    Varna

Цитирай Първоначално написано от mlakniwe2
    http://www.12-klas.com/?p=276
    ох да и аз бях чула за това в началото на годината и не знам дали е по-лесно или по-трудно. По принцип ако е дадена ясна тема, за определено произведение и може да се пише ЕСЕ ми звучи по-добре, от колкото изцяло за автора.. "Какво ми даде Ботев" .. това особено толкова сложно ми се струва, ако се падне нещо такова ще гледам като индианец пред тъч скрийн телефон

Цитирай Първоначално написано от vagarious
    Ако матурата беше САМО по български език - щях да имам оценка 7.
    The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow

Banned Супер фен
    Град
    Varna
    Цитирай Първоначално написано от Mi6inka
    ох да и аз бях чула за това в началото на годината и не знам дали е по-лесно или по-трудно. По принцип ако е дадена ясна тема, за определено произведение и може да се пише ЕСЕ ми звучи по-добре, от колкото изцяло за автора.. "Какво ми даде Ботев" .. това особено толкова сложно ми се струва, ако се падне нещо такова ще гледам като индианец пред тъч скрийн телефон
    ЛИС е по-трудно, щото трябва задължително да спазваш композиционнитечасти-увод, главна теза, докл част и заключение, докато при есето си изразяваш твоето мнение и е свободно съчинение например какъв е приносът на Ботев и нямаш конкретно произведение, докато ако трябва да учиш за ЛИС ще отнеме доста време щото има доста автори и произведения и тряя наймалкото да знаеш за всеки автор по нещо, щото щи трябва за увода

Цитирай Първоначално написано от Mi6inka
    ЛИС е по-трудно, щото трябва задължително да спазваш композиционнитечасти-увод, главна теза, докл част и заключение, докато при есето си изразяваш твоето мнение и е свободно съчинение например какъв е приносът на Ботев и нямаш конкретно произведение, докато ако трябва да учиш за ЛИС ще отнеме доста време щото има доста автори и произведения и тряя наймалкото да знаеш за всеки автор по нещо, щото щи трябва за увода

да, това ми е ясно! И аз предпочитам Есето...казах просто, че бих била по-щастлива ако е в/у определено произведение, отколкото за автор. Въпрос на лично предпочитание

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си