.
Отговор в тема
Страница 7 от 7 ПървиПърви ... 34567
Резултати от 151 до 172 от общо 172
    Супер фен Аватара на Incadeptus
    Не,не неееееее.Аз не съм индиго.Може би кристал,но и това не е сигурно.Аз съм просто един окултист и дете с голяма фантазия,а фантазията е истинска,колкото и това тук,където се намираме все пак.Ами и аз харесвам да споря.;д Искаш ли да сиа пишем на ЛС? ;д

Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.

Мега фен Аватара на tori
    Принципно за точно това за парите не се бях сетила. :дд Иии нищо, че няма да чуя нещо интересно, просто искам да чуя. :дд Иначе да, може да си попишем стига да намерим някаква обща тема...

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Всъщност, не вярвам и в Господ напълно. Не че нещо, но не вярвам в нищо, което не съм докоснала, видяла, усетила, помирисала и така нататък. Може би е глупаво, но вярвам повече в неща като любовта, отколкото в Господ или децата индиго.
    Относно доктор Сатан *надява се да не сбърка ника*. Никой не е казал, че трябва да вършиш добро и след като гътнеш камбаната, видиш ли, ще идеш в Рая. Всички приказки за това място са глупости, както и идеята, че трябва да помагаш на другите, за да отидеш там. И да, няма разлика дали вършиш едното или пък другото, но някак си сме хора, повтарям и подчертавам ХОРА. Ако видиш някого в беда и не му помогнеш, най-малкото и първо на ум, което би трябвало да ти дойде, е мисълта, че няма да заспиш спокойно тази нощ. Да не говорим пък за чувството, че си имал възможността, но не си го направил. Пак казвам - не си задължен да правиш едното или другото, това е твой личен избор. Аз съм избрала да се чувствам добре, да заспивам спокойна, че днес нито един гладен човек не ми е поискал нещо, а аз не съм му помогнала, защото си мисля, че нарушавам баланса. Може би според вас се изживявам като Супермен, мислейки си, че съм помогнала на някого, но всъщност е от криворазбран егоизъм. И ако по някакъв начин не сте разбрали нещо от думите ми, няма да се учудя - мисля твърде объркано дори за себе си. :дд
    Ето, ти сама си го каза.... Криворазбран егоизъм, това е доброто според мен.Но това, за което говориш ти е съвестта.А тя може да бъде превъзмогната. Аз победих моята съвест, защото разбрах че тя не ми носи нищо хубаво. Не върша никакво добро, и не изпитвам никакви угризения. И докато не можеш да спиш, щото се чувстваш виновна, аз спя като бебе. Е кой е по-добре от нас двамата? Идеите за добро и зло, и действията съобразени с тези представи, щяха да имат някаква полза, АКО БЯХА ПРАКТИЧЕСКИ КОРЕКТНИ. Практически коректно е аз като съм гладен, да ти бия два шута и да ти взема хляба. И за това повярвай ми, няма да изпитам угризения. А съм сигурен и че ти като бъдеш в подобна ситуация, също няма да изпитваш угризения. Но идеите за добро и зло, нямат нищо общо с това какво е практически полезно за теб, А вече нямат и практическа полза за обществото. Затова и тези представи за добро и зло ми се струват толкова безсмислени. Няма абсолютно никаква логика в това да помагаш на един беден, без да искаш нещо в замяна. И дефакто никой не го прави, но това е друга тема....
    Та цялото това помагане и вършене на добро е плод само и единствено на съвестта. А тя е сериозна пречка в мисленето и поведението на човека. Тя е като затвор за ума и тялото.Действително гениален е бил този, който се е сетил да се възползва така от този bug в човешкия ум....И така да обобщим : Съвестта не е полезна нито за индивида, нито за обществото. Съвременното общество по принцип е базирано на една безкрайна мрежа от лъжи, така че може да се твърди, че същата тази съвест е лепилото крепящо обществото. Но племенната форма и примитивното животинско общество е докано в пъти по ефективно. В крайна сметка хората правят компромис със себе си и предпочитат да се лъжат, само и само за да създадат илюзия за функциониращо общество, а по друг смисъл, дори да създадат илюзия за добро. И така, съвестта е ненужна и пречеща, както на индивида, така и на обществото. А какво ти дава представата за добро? Чувство за праведност? Или едно голямо нищо, което да го вадиш голямо, а то накрая да си остане едно голямо нищо.... И излиза че само те е спъвало....Е, все пак не е лошо човек да има някакви стандарти....

Интересно ми е какво е мнението на Auriss за доброто, и защо то не е само криворазбран егоизъм?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Всъщност, не вярвам и в Господ напълно. Не че нещо, но не вярвам в нищо, което не съм докоснала, видяла, усетила, помирисала и така нататък. Може би е глупаво, но вярвам повече в неща като любовта, отколкото в Господ или децата индиго.
    Относно доктор Сатан *надява се да не сбърка ника*. Никой не е казал, че трябва да вършиш добро и след като гътнеш камбаната, видиш ли, ще идеш в Рая. Всички приказки за това място са глупости, както и идеята, че трябва да помагаш на другите, за да отидеш там. И да, няма разлика дали вършиш едното или пък другото, но някак си сме хора, повтарям и подчертавам ХОРА. Ако видиш някого в беда и не му помогнеш, най-малкото и първо на ум, което би трябвало да ти дойде, е мисълта, че няма да заспиш спокойно тази нощ. Да не говорим пък за чувството, че си имал възможността, но не си го направил. Пак казвам - не си задължен да правиш едното или другото, това е твой личен избор. Аз съм избрала да се чувствам добре, да заспивам спокойна, че днес нито един гладен човек не ми е поискал нещо, а аз не съм му помогнала, защото си мисля, че нарушавам баланса. Може би според вас се изживявам като Супермен, мислейки си, че съм помогнала на някого, но всъщност е от криворазбран егоизъм. И ако по някакъв начин не сте разбрали нещо от думите ми, няма да се учудя - мисля твърде объркано дори за себе си. :дд

да, точно така е, Бог е любов т.е. всеки който обича останалите човеци е праведен, така че, дори и да не знаеш че има Бог и да не вярваш, като обичаш другите човеци така ти пак си праведна

"Възлюбени, да любим един другиго, защото любовта е от Бога; и всеки, който люби, роден е от Бога и познава Бога. Който не люби, не е познал Бога; защото Бог е любов..... Никой никога не е видял Бога; но ако любим един другиго, Бог пребъдва в нас, и любовта към него е съвършена в нас. По това познаваме, че пребъдваме в Него и Той в нас, гдето ни е дал от Духа Си(т.е. от Любовта Си)." 1 Йоаново 4: 7-13
    Последно редактирано от npp : 09-23-2012 на 20:14

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Incadeptus Виж мнението
    Не,не неееееее.Аз не съм индиго.Може би кристал,но и това не е сигурно.Аз съм просто един окултист и дете с голяма фантазия,а фантазията е истинска,колкото и това тук,където се намираме все пак.Ами и аз харесвам да споря.;д Искаш ли да сиа пишем на ЛС? ;д
    Окултист си бил (rofl)
    И аз вчера прочетох в уикипедиа няколко статии за атомни бомби и клипчета гледах с тях и сега съм ядрен физик.

Май целта на тия самозвани деца индигота, кристали и не знам си кви е да се опитват да се отличават от другите, да се правят на потайни и знаещи, че да впечатляват хората, да не би в реалния живот да учиш съученичките ти как да виждат аурата, надявайки се да ти пуснат накрая
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Ако си свръх интелигентен, надарен и виждаш нещата коренно различно, никога не би се хванал да тръбиш наляво надясно и да се фукаш по форумите. Умните хора знаят, че такива дарби и умения могат да са ти от полза най-много, ако никой не знае за тях. Или поне възможно най-малко хора. Поне така мисля аз.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен
    "децата индиго" са разработка на военните......
    Последно редактирано от defender : 09-24-2012 на 09:35

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    Окултист си бил (rofl)
    И аз вчера прочетох в уикипедиа няколко статии за атомни бомби и клипчета гледах с тях и сега съм ядрен физик.

Май целта на тия самозвани деца индигота, кристали и не знам си кви е да се опитват да се отличават от другите, да се правят на потайни и знаещи, че да впечатляват хората, да не би в реалния живот да учиш съученичките ти как да виждат аурата, надявайки се да ти пуснат накрая
    Друго си е да си магьосник......bitches love wizards & shit.....
    Иначе да, и на мен ми се струва, че тия натални карти, индигота, кристали и други подобни глупости са толкова популярни, просто защото хората искат да си гъделичкат егото. Аз си направих такава карта и четох всякакви глупости, които уж трябва да се отнасят за мен - че обичам всички, че съм много упорит, че обичам да пътувам и да се запознавам с нови хора и т.н. - все неверни глупости... Това явление беше много подбробно описано в един учебник по психология, но не мога да си спомня точно.... Мисля че беше нещо свързано с това как хората виждат образа за себе си, което се преплита с това, което искат да бъдат и в резултат на това - всичко изглежда вярно.... Абе шмекерии са всичките тези натални карти, хороскопи и т.н.
    Последно редактирано от Doctor_Satan : 09-24-2012 на 10:55

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    "децата индиго" са разработка на военните......
    В Русия съм, в Русия съм.....

Абе дефендърчо, усещам че си имал сблъсък с дявола...
    http://www.vbox7.com/play:8e18ac009d
    Последно редактирано от Doctor_Satan : 09-24-2012 на 09:59

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Doctor_Satan Виж мнението
    В Русия съм, в Русия съм.....
    хихи,
    само ти ме разбираш, астрална любов моя.

Голям фен
    хихи,
    само ти ме разбираш, астрална любов моя.
    Щом казваш...

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    Окултист си бил (rofl)

Моля те,говори за християнството,където се предполага,че знаеш нещо и не ми се заяждай моля ти се!Аз знам как да ми пуснат спокс,не се притеснявам,че ще отида в ада.А всички неща,с които аз се занимавам са си само за мое осъвършенстване,никой друг не карам и не убеждавам да вярва в тях.Просто за мен си.Те едни много готини в нашия клас,баси *******!!!Защитник,ето че рано илиу късно ти се наложи да повярваш в астрала.

Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    да, точно така е, Бог е любов т.е. всеки който обича останалите човеци е праведен, така че, дори и да не знаеш че има Бог и да не вярваш, като обичаш другите човеци така ти пак си праведна

"Възлюбени, да любим един другиго, защото любовта е от Бога; и всеки, който люби, роден е от Бога и познава Бога. Който не люби, не е познал Бога; защото Бог е любов..... Никой никога не е видял Бога; но ако любим един другиго, Бог пребъдва в нас, и любовта към него е съвършена в нас. По това познаваме, че пребъдваме в Него и Той в нас, гдето ни е дал от Духа Си(т.е. от Любовта Си)." 1 Йоаново 4: 7-13
    Окей, само щото съм "праведна", като гушна букетчето, ще ида в рая и това всичкото някак си ми неутрализира греховете разбираш ли. :дд Извинявам се за спама, наистина няма повече. Обещавам...

Споко не е никакъв спам

Мега фен
    това са заблуди

трябва действена вяра, т.е. вяра изразена чрез любов.
    Последно редактирано от defender : 09-24-2012 на 19:19

Мега фен
    това са заблуди

трябва действена вяра, т.е. вяра изразена чрез любов.
    и каква е тази вяра, за която говориш?!, какво от това ако си вярващ, но не обичаш ближния?!, примерно, Исус и посочените в Новозаветните книги Негови ученици са спасявали съвършено всеки срещнат нуждаещ се, лекарите се грижат за здравето на всеки свой пациент, а ако ти не спасяваш дори и колкото лекарите, тогава какво от това че си вявращ, каква ще бъде ползата от теб за Бог и за човечеството?!, нима ако си шеф на някоя болница ще приемеш на работа при теб за лекар човек, който не може да лекува болните?!, а за какво му е на Бог да приема на работа в Своята спасителна служба("Божиет Царство"/"Божията Църква") човеци, които дори и не обичат ближния, камо ли да му желаят доброто, а какво остава да искат и да се опитват да спасяват човеците?!, а това че някой работи като луд в вярата, но не осигурява съвършено спасение за нито един човек, едва ли ще удовлетвори Бог(-а), та не е ли вярата просто вярност към доброто, не е ли по-важно вярващия да обича човеците и да е верен на любовта към тях отколкото да бъде вярващ, който редовно изпълнява всички традиции/обичаи/ритуали/церемонии на религията, но не работи за спасението на човеците в истинският Господ Бог, защото дори и не ги обича достатъчно?!, ако на света има невярващи/нерелигиозни/неокултисти, чиито възгледи винаги са да има вечен живот за всички човеци, не са ли те много по-верни отколкото вярващите от религията, които не желаят вечен живот за всички човеци, но мислят/работят неспасение и погибел за мнозина?!

"И на някои, които уповаваха на себе си, че са праведни, и презираха другите, каза и тая притча: Двама души възлязоха в храма да се помолят, единият фарисей(т.е. последовател на религията), а другият бирник(т.е. човек обичащ парите). Фарисеят, като се изправи, молеше се в себе си така: Боже, благодаря Ти, че не съм като другите човеци, грабители, неправедни, прелюбодейци и особено не като тоя бирник. Постя дваж в седмицата, давам десетък от всичко що придобия. А бирникът като стоеше издалеч, не щеше нито очите си да подигне към небето(т.е. не смееше дори да бъде духовен), но удряше се в гърди и казваше: Боже бъди милостив към мене грешника. Казвам ви, че този слезе у дома си оправдан, а не онзи; защото всеки, който възвишава себе си, ще се смири, а който смирява себе си, ще се възвиси." Лука 18: 9-14 (версия 1940 г.)

"И пак на некои които се надееха на себе си че са праведни, и унищожаваха другите, рече тази притча: Двама человека възлезоха в храма да се помолят, единът Фарисей, а другият митар. Фарисеят се изправи и молеше се в себе си така; Боже, благодаря ти, че не съм както другите человеци, грабители, обидници, прелюбодейци, или както този митар: Постя дваж в седмицата, десетък давам от всичко що придобия. И митарът като стоеше из далеч не щеше нито очите си към небето да подигне, но биеше се в гърдите си и думаше: Боже, бъди милостив мене грешному. Казвам ви, че той слезе у дома си оправдан повече нежели онзи; защото всеки който възнася себе си, ще се смири; а който смирява себе си, ще се възнесе." Лука 18: 9-14 (версия 1874 г.)

ето защо библейската думата "вяра" означава повече вярност към доброто, отколкото духовност, понеже е писано че "Бог е любов", а не духовност, дори тая дума "духовност" въобще не фигурира никъде в Библията, Бог вижда и чува всичко, а колко повече ако някой Го призовава за спасение на човеците?!, но за да го призовава за това, трябва да има любов към тях, иначе как ще (по-)иска те да получат всичко най-добро от Бога за вечен живот?!, и така, първо е любовта към човеците, а чак после е вярата под формата на молитва, иначе какво ще кажеш в молитвата, "Боже дай ми да ручам хлеб и да пием вино"?!, Той се е наслушал на молитви за лични придобивки, обаче онова, което иска да чуе и да види е как някой търси съвършено спасение за вечен живот на всички човеци, понеже Бог е съвършена любов към човеците, и Негови истински синове са онези, които проявяват съвършена любов като Него, и така, ако някой не е вярващ поради някакви причини и истинският Бог никога не съди невярващите заради това че са невярващи, то какво право има някакъв си човек да осъжда останалите само заради това че са невярващи?!, и как лекарите биха спасили живота и здравето на всички болни хора, ако не приемаха/не лекуваха пациенти(-те), които не са изучили учебника по медицина?!, така и целта в вярата е да се работи напълно безусловно за спасението на всички човеци, без значение дали те са добри или зли, вярващи или невярващи, иначе ще се окаже че има някакво лицемерие/някаква несправедливост

"чули сте, че е речено: Да любиш ближния си, и да ненавиждаш врагът си. Но аз ви казвам: Любете враговете си, благославяйте тия, които ви кълнат, правете добро на тези, които ви ненавиждат, и молете се за тия, които ви правят пакост и ви гонят: за да бъдете синове на Отца вашего, който е на небеса: защото той повелява на слънцето(т.е. благодатта) си да изгрява на злите и на добрите, и дава дъжд(т.е. очистване) на праведните и неправедните. Защото ако любите любящите вас, коя заплата имате? Не правят ли това и митарите(т.е. неправедните)? И ако поздравявате само братята си, що повече правите? Не правят ли така и митарите(т.е. неправедните)? И тъй бъдете съвършени и вие, както е съвършен Отец ваш, който е на небеса." Матей 5: 43-48,

"Господи, до колко пъти, като ми съгреши брат ми, да му прощавам? до седем пъти ли(т.е. всеки ден ли)? Исус му рече: Не ти казвам: До седем пъти(т.е. не ти казвам просто всеки ден) - до седемдесет пъти по седем(т.е. но всеки ден всеки път, колкото и пъти да съгреши, винаги прощавайте)." Матей 18: 21-22

разбира се това не означава че някой има право нарочно да причинява зло на другиго, понеже Бог е милостив, но ако някой при все че разбира (тази) истина(-та), но продължава безспирно да причинява зло на друг човек, тогава Бог може да бъде и строг, обаче ето как дори и самият Господ се е въздържал докрай от отвръщане на злото с зло и от въздаване на зло за добро, а така са правили до последно и посочените в Новозаветните книги Негови ученици, понеже целта на вярата е да се осигури пълно спасение за всички човеци, при това за все още пребиваващите в този свят дори (и) още тук
    Последно редактирано от npp : 09-25-2012 на 09:04

Мега фен
    и каква е тази вяра, за която говориш?!, какво от това ако си вярващ, но не обичаш ближния?!
    ясно съм написал, че е нужно едновременно вяра и любов.
    Разбирай го така:
    Любовта е съставна част на вярата и вярата е съставна част на любовта.
    вяра без любов не е истинска вяра и обратното любов без вяра не е истинска любов.

ето защо библейската думата "вяра" означава повече вярност към доброто,
    в Библията думата вяра се използва в различен смисъл, по някога е използвана като "вярност към доброто", по някога като вяра, че Бог съществува и вяра в на словото Му.

по някога се използва думата "верен" като верен към доброто и понякога "вяра" като да се вярва в Бог.
    Последно редактирано от defender : 09-25-2012 на 10:24

Мега фен Аватара на Blab
    в този раздел все още са съсредоточени всички кукута:Д

Мега фен Аватара на Chacho
    Имах няколко деца нарисувани на една хартия с индиго.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен
    ясно съм написал, че е нужно едновременно вяра и любов.
    Разбирай го така:
    Любовта е съставна част на вярата и вярата е съставна част на любовта.
    вяра без любов не е истинска вяра и обратното любов без вяра не е истинска любов.

в Библията думата вяра се използва в различен смисъл, по някога е използвана като "вярност към доброто", по някога като вяра, че Бог съществува и вяра в на словото Му.

по някога се използва думата "верен" като верен към доброто и понякога "вяра" като да се вярва в Бог.
    така както го описваш излиза че едва ли не човеците без вяра не могат да обичат, а ето колко невярващи се оказаха по-добри от много вярващи, ако вярата беше някаква духовност, тогава нямаше да бъде написано (че) "Бог е любов", но щеше да пише че Бог е някаква духовност, обаче (както казахме и по-горе) думата "духовност" въбще не фигурира никъде в Библията, никъде не се вижда Исус да е учил на духовност, но се вижда как е учел преди всичко на любов към човеците, а ако любовта зависеше от вярата, то тогава тя нямаше да е по-важна от нея, обаче навсякъде в Писанието е посочвана като най-важна

"Ако говоря с човешки и ангелски езици, а любов нямам, аз съм станал мед що звънти, или кимвал що дрънка. И ако имам пророческа дарба, и зная всички тайни и всяко знание, и ако имам пълна вяра, тъй щото и планини да премествам, а любов нямам, нищо не съм. И ако раздам всичкия си имот за прехрана на сиромасите, и ако предам тялото си на изгаряне(т.е. на всякакви жертвоприношения/ритуали), а любов нямам, никак не ме ползува. Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее, не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло, не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината(т.е. с доброто), всичко премълчава(т.е. никога не налага изисквания), на всичко хваща вяра(т.е. винаги е вярна на доброто), на всичко се надява(т.е. работи докрай за благото на човеците), всичко търпи(т.е. не отвръща на злото с зло, но претърпява всякакви несгоди)..... И тъй, остават тия трите: вяра, надежда и любов; но най-голяма от тях е любовта." 1 Коринтяни 13: 1-13

Мега фен Аватара на Chacho
    Абе, npp, един въпрос. Винаги съм се чудил на колко си?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Голям фен Аватара на notlike
    Децата-индиго от социален феномен се превърнаха в комерсиална сила. Сега всеки промотира различни начини, за да докаже, че "ти си уникален, ти си индиго, ти си феномен, ти си единствен" и прочие. Цялата работа е да ти бръкнат в джоба. Написали ми те 200 характеристики на индиго, па иди докажи, че не си поп. То и аз отговарям сигурно на 75-80% от характеристиките, ама не съм индиго, а и навярно никога не съм бил. Отделно, пътят на развитието е дълъг и тази заблуда, че се раждаш и ще бъдеш винаги повече от другите е умопомрачаваща.. защото ВИНАГИ ще има някой, който е ПО от теб. Та, вместо тръбене кой индигов, кой зелен, син, бял, червен, бананов, вишнав и прочие, спокойно човек може да си спести всичкото това четене, през което аз минах преди около 3 години, защото исках да знам, че съм нещо повече от другите. И наистина разбрах, че понякога съм - за съжаление, не го определя аурата ми, а личните качества, които развивам с времето.
    Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си