- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Децата "ИНДИГО"
Не,не неееееее.Аз не съм индиго.Може би кристал,но и това не е сигурно.Аз съм просто един окултист и дете с голяма фантазия,а фантазията е истинска,колкото и това тук,където се намираме все пак.Ами и аз харесвам да споря.;д Искаш ли да сиа пишем на ЛС? ;д
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
Принципно за точно това за парите не се бях сетила. :дд Иии нищо, че няма да чуя нещо интересно, просто искам да чуя. :дд Иначе да, може да си попишем стига да намерим някаква обща тема...
Ето, ти сама си го каза.... Криворазбран егоизъм, това е доброто според мен.Но това, за което говориш ти е съвестта.А тя може да бъде превъзмогната. Аз победих моята съвест, защото разбрах че тя не ми носи нищо хубаво. Не върша никакво добро, и не изпитвам никакви угризения. И докато не можеш да спиш, щото се чувстваш виновна, аз спя като бебе. Е кой е по-добре от нас двамата? Идеите за добро и зло, и действията съобразени с тези представи, щяха да имат някаква полза, АКО БЯХА ПРАКТИЧЕСКИ КОРЕКТНИ. Практически коректно е аз като съм гладен, да ти бия два шута и да ти взема хляба. И за това повярвай ми, няма да изпитам угризения. А съм сигурен и че ти като бъдеш в подобна ситуация, също няма да изпитваш угризения. Но идеите за добро и зло, нямат нищо общо с това какво е практически полезно за теб, А вече нямат и практическа полза за обществото. Затова и тези представи за добро и зло ми се струват толкова безсмислени. Няма абсолютно никаква логика в това да помагаш на един беден, без да искаш нещо в замяна. И дефакто никой не го прави, но това е друга тема....
Та цялото това помагане и вършене на добро е плод само и единствено на съвестта. А тя е сериозна пречка в мисленето и поведението на човека. Тя е като затвор за ума и тялото.Действително гениален е бил този, който се е сетил да се възползва така от този bug в човешкия ум....И така да обобщим : Съвестта не е полезна нито за индивида, нито за обществото. Съвременното общество по принцип е базирано на една безкрайна мрежа от лъжи, така че може да се твърди, че същата тази съвест е лепилото крепящо обществото. Но племенната форма и примитивното животинско общество е докано в пъти по ефективно. В крайна сметка хората правят компромис със себе си и предпочитат да се лъжат, само и само за да създадат илюзия за функциониращо общество, а по друг смисъл, дори да създадат илюзия за добро. И така, съвестта е ненужна и пречеща, както на индивида, така и на обществото. А какво ти дава представата за добро? Чувство за праведност? Или едно голямо нищо, което да го вадиш голямо, а то накрая да си остане едно голямо нищо.... И излиза че само те е спъвало....Е, все пак не е лошо човек да има някакви стандарти....
Интересно ми е какво е мнението на Auriss за доброто, и защо то не е само криворазбран егоизъм?
да, точно така е, Бог е любов т.е. всеки който обича останалите човеци е праведен, така че, дори и да не знаеш че има Бог и да не вярваш, като обичаш другите човеци така ти пак си праведна
"Възлюбени, да любим един другиго, защото любовта е от Бога; и всеки, който люби, роден е от Бога и познава Бога. Който не люби, не е познал Бога; защото Бог е любов..... Никой никога не е видял Бога; но ако любим един другиго, Бог пребъдва в нас, и любовта към него е съвършена в нас. По това познаваме, че пребъдваме в Него и Той в нас, гдето ни е дал от Духа Си(т.е. от Любовта Си)." 1 Йоаново 4: 7-13
Последно редактирано от npp : 09-23-2012 на 20:14
Окултист си бил (rofl)
И аз вчера прочетох в уикипедиа няколко статии за атомни бомби и клипчета гледах с тях и сега съм ядрен физик.
Май целта на тия самозвани деца индигота, кристали и не знам си кви е да се опитват да се отличават от другите, да се правят на потайни и знаещи, че да впечатляват хората, да не би в реалния живот да учиш съученичките ти как да виждат аурата, надявайки се да ти пуснат накрая![]()
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Ако си свръх интелигентен, надарен и виждаш нещата коренно различно, никога не би се хванал да тръбиш наляво надясно и да се фукаш по форумите. Умните хора знаят, че такива дарби и умения могат да са ти от полза най-много, ако никой не знае за тях. Или поне възможно най-малко хора. Поне така мисля аз.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
"децата индиго" са разработка на военните......
Последно редактирано от defender : 09-24-2012 на 09:35
Друго си е да си магьосник......bitches love wizards & shit.....![]()
Иначе да, и на мен ми се струва, че тия натални карти, индигота, кристали и други подобни глупости са толкова популярни, просто защото хората искат да си гъделичкат егото. Аз си направих такава карта и четох всякакви глупости, които уж трябва да се отнасят за мен - че обичам всички, че съм много упорит, че обичам да пътувам и да се запознавам с нови хора и т.н. - все неверни глупости...Това явление беше много подбробно описано в един учебник по психология, но не мога да си спомня точно.... Мисля че беше нещо свързано с това как хората виждат образа за себе си, което се преплита с това, което искат да бъдат и в резултат на това - всичко изглежда вярно.... Абе шмекерии са всичките тези натални карти, хороскопи и т.н.
Последно редактирано от Doctor_Satan : 09-24-2012 на 10:55
В Русия съм, в Русия съм.....
Абе дефендърчо, усещам че си имал сблъсък с дявола...
http://www.vbox7.com/play:8e18ac009d
Последно редактирано от Doctor_Satan : 09-24-2012 на 09:59
Моля те,говори за християнството,където се предполага,че знаеш нещо и не ми се заяждай моля ти се!Аз знам как да ми пуснат спокс,не се притеснявам,че ще отида в ада.А всички неща,с които аз се занимавам са си само за мое осъвършенстване,никой друг не карам и не убеждавам да вярва в тях.Просто за мен си.Те едни много готини в нашия клас,баси *******!!!Защитник,ето че рано илиу късно ти се наложи да повярваш в астрала.
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
Споко не е никакъв спам
и каква е тази вяра, за която говориш?!, какво от това ако си вярващ, но не обичаш ближния?!, примерно, Исус и посочените в Новозаветните книги Негови ученици са спасявали съвършено всеки срещнат нуждаещ се, лекарите се грижат за здравето на всеки свой пациент, а ако ти не спасяваш дори и колкото лекарите, тогава какво от това че си вявращ, каква ще бъде ползата от теб за Бог и за човечеството?!, нима ако си шеф на някоя болница ще приемеш на работа при теб за лекар човек, който не може да лекува болните?!, а за какво му е на Бог да приема на работа в Своята спасителна служба("Божиет Царство"/"Божията Църква") човеци, които дори и не обичат ближния, камо ли да му желаят доброто, а какво остава да искат и да се опитват да спасяват човеците?!, а това че някой работи като луд в вярата, но не осигурява съвършено спасение за нито един човек, едва ли ще удовлетвори Бог(-а), та не е ли вярата просто вярност към доброто, не е ли по-важно вярващия да обича човеците и да е верен на любовта към тях отколкото да бъде вярващ, който редовно изпълнява всички традиции/обичаи/ритуали/церемонии на религията, но не работи за спасението на човеците в истинският Господ Бог, защото дори и не ги обича достатъчно?!, ако на света има невярващи/нерелигиозни/неокултисти, чиито възгледи винаги са да има вечен живот за всички човеци, не са ли те много по-верни отколкото вярващите от религията, които не желаят вечен живот за всички човеци, но мислят/работят неспасение и погибел за мнозина?!
"И на някои, които уповаваха на себе си, че са праведни, и презираха другите, каза и тая притча: Двама души възлязоха в храма да се помолят, единият фарисей(т.е. последовател на религията), а другият бирник(т.е. човек обичащ парите). Фарисеят, като се изправи, молеше се в себе си така: Боже, благодаря Ти, че не съм като другите човеци, грабители, неправедни, прелюбодейци и особено не като тоя бирник. Постя дваж в седмицата, давам десетък от всичко що придобия. А бирникът като стоеше издалеч, не щеше нито очите си да подигне към небето(т.е. не смееше дори да бъде духовен), но удряше се в гърди и казваше: Боже бъди милостив към мене грешника. Казвам ви, че този слезе у дома си оправдан, а не онзи; защото всеки, който възвишава себе си, ще се смири, а който смирява себе си, ще се възвиси." Лука 18: 9-14 (версия 1940 г.)
"И пак на некои които се надееха на себе си че са праведни, и унищожаваха другите, рече тази притча: Двама человека възлезоха в храма да се помолят, единът Фарисей, а другият митар. Фарисеят се изправи и молеше се в себе си така; Боже, благодаря ти, че не съм както другите человеци, грабители, обидници, прелюбодейци, или както този митар: Постя дваж в седмицата, десетък давам от всичко що придобия. И митарът като стоеше из далеч не щеше нито очите си към небето да подигне, но биеше се в гърдите си и думаше: Боже, бъди милостив мене грешному. Казвам ви, че той слезе у дома си оправдан повече нежели онзи; защото всеки който възнася себе си, ще се смири; а който смирява себе си, ще се възнесе." Лука 18: 9-14 (версия 1874 г.)
ето защо библейската думата "вяра" означава повече вярност към доброто, отколкото духовност, понеже е писано че "Бог е любов", а не духовност, дори тая дума "духовност" въобще не фигурира никъде в Библията, Бог вижда и чува всичко, а колко повече ако някой Го призовава за спасение на човеците?!, но за да го призовава за това, трябва да има любов към тях, иначе как ще (по-)иска те да получат всичко най-добро от Бога за вечен живот?!, и така, първо е любовта към човеците, а чак после е вярата под формата на молитва, иначе какво ще кажеш в молитвата, "Боже дай ми да ручам хлеб и да пием вино"?!, Той се е наслушал на молитви за лични придобивки, обаче онова, което иска да чуе и да види е как някой търси съвършено спасение за вечен живот на всички човеци, понеже Бог е съвършена любов към човеците, и Негови истински синове са онези, които проявяват съвършена любов като Него, и така, ако някой не е вярващ поради някакви причини и истинският Бог никога не съди невярващите заради това че са невярващи, то какво право има някакъв си човек да осъжда останалите само заради това че са невярващи?!, и как лекарите биха спасили живота и здравето на всички болни хора, ако не приемаха/не лекуваха пациенти(-те), които не са изучили учебника по медицина?!, така и целта в вярата е да се работи напълно безусловно за спасението на всички човеци, без значение дали те са добри или зли, вярващи или невярващи, иначе ще се окаже че има някакво лицемерие/някаква несправедливост
"чули сте, че е речено: Да любиш ближния си, и да ненавиждаш врагът си. Но аз ви казвам: Любете враговете си, благославяйте тия, които ви кълнат, правете добро на тези, които ви ненавиждат, и молете се за тия, които ви правят пакост и ви гонят: за да бъдете синове на Отца вашего, който е на небеса: защото той повелява на слънцето(т.е. благодатта) си да изгрява на злите и на добрите, и дава дъжд(т.е. очистване) на праведните и неправедните. Защото ако любите любящите вас, коя заплата имате? Не правят ли това и митарите(т.е. неправедните)? И ако поздравявате само братята си, що повече правите? Не правят ли така и митарите(т.е. неправедните)? И тъй бъдете съвършени и вие, както е съвършен Отец ваш, който е на небеса." Матей 5: 43-48,
"Господи, до колко пъти, като ми съгреши брат ми, да му прощавам? до седем пъти ли(т.е. всеки ден ли)? Исус му рече: Не ти казвам: До седем пъти(т.е. не ти казвам просто всеки ден) - до седемдесет пъти по седем(т.е. но всеки ден всеки път, колкото и пъти да съгреши, винаги прощавайте)." Матей 18: 21-22
разбира се това не означава че някой има право нарочно да причинява зло на другиго, понеже Бог е милостив, но ако някой при все че разбира (тази) истина(-та), но продължава безспирно да причинява зло на друг човек, тогава Бог може да бъде и строг, обаче ето как дори и самият Господ се е въздържал докрай от отвръщане на злото с зло и от въздаване на зло за добро, а така са правили до последно и посочените в Новозаветните книги Негови ученици, понеже целта на вярата е да се осигури пълно спасение за всички човеци, при това за все още пребиваващите в този свят дори (и) още тук
Последно редактирано от npp : 09-25-2012 на 09:04
ясно съм написал, че е нужно едновременно вяра и любов.
Разбирай го така:
Любовта е съставна част на вярата и вярата е съставна част на любовта.
вяра без любов не е истинска вяра и обратното любов без вяра не е истинска любов.
в Библията думата вяра се използва в различен смисъл, по някога е използвана като "вярност към доброто", по някога като вяра, че Бог съществува и вяра в на словото Му.
по някога се използва думата "верен" като верен към доброто и понякога "вяра" като да се вярва в Бог.
Последно редактирано от defender : 09-25-2012 на 10:24
в този раздел все още са съсредоточени всички кукута:Д
Имах няколко деца нарисувани на една хартия с индиго.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
така както го описваш излиза че едва ли не човеците без вяра не могат да обичат, а ето колко невярващи се оказаха по-добри от много вярващи, ако вярата беше някаква духовност, тогава нямаше да бъде написано (че) "Бог е любов", но щеше да пише че Бог е някаква духовност, обаче (както казахме и по-горе) думата "духовност" въбще не фигурира никъде в Библията, никъде не се вижда Исус да е учил на духовност, но се вижда как е учел преди всичко на любов към човеците, а ако любовта зависеше от вярата, то тогава тя нямаше да е по-важна от нея, обаче навсякъде в Писанието е посочвана като най-важна
"Ако говоря с човешки и ангелски езици, а любов нямам, аз съм станал мед що звънти, или кимвал що дрънка. И ако имам пророческа дарба, и зная всички тайни и всяко знание, и ако имам пълна вяра, тъй щото и планини да премествам, а любов нямам, нищо не съм. И ако раздам всичкия си имот за прехрана на сиромасите, и ако предам тялото си на изгаряне(т.е. на всякакви жертвоприношения/ритуали), а любов нямам, никак не ме ползува. Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее, не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло, не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината(т.е. с доброто), всичко премълчава(т.е. никога не налага изисквания), на всичко хваща вяра(т.е. винаги е вярна на доброто), на всичко се надява(т.е. работи докрай за благото на човеците), всичко търпи(т.е. не отвръща на злото с зло, но претърпява всякакви несгоди)..... И тъй, остават тия трите: вяра, надежда и любов; но най-голяма от тях е любовта." 1 Коринтяни 13: 1-13
Абе, npp, един въпрос. Винаги съм се чудил на колко си?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Децата-индиго от социален феномен се превърнаха в комерсиална сила. Сега всеки промотира различни начини, за да докаже, че "ти си уникален, ти си индиго, ти си феномен, ти си единствен" и прочие. Цялата работа е да ти бръкнат в джоба. Написали ми те 200 характеристики на индиго, па иди докажи, че не си поп. То и аз отговарям сигурно на 75-80% от характеристиките, ама не съм индиго, а и навярно никога не съм бил. Отделно, пътят на развитието е дълъг и тази заблуда, че се раждаш и ще бъдеш винаги повече от другите е умопомрачаваща.. защото ВИНАГИ ще има някой, който е ПО от теб. Та, вместо тръбене кой индигов, кой зелен, син, бял, червен, бананов, вишнав и прочие, спокойно човек може да си спести всичкото това четене, през което аз минах преди около 3 години, защото исках да знам, че съм нещо повече от другите. И наистина разбрах, че понякога съм - за съжаление, не го определя аурата ми, а личните качества, които развивам с времето.
Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.