.
Отговор в тема
Страница 7 от 8 ПървиПърви ... 345678 ПоследнаПърви
Резултати от 151 до 175 от общо 193
    Мега фен
    Най-великите умове в историята на света не са били атеисти и има защо.
    Автогол ,пич. Следя те от няколко дни в раздел Любов и се чудех някакво мрънкало ли си или интелигентен и образован човек. Ясно е вече.

А на писанията ти въпросният Гандалф вече е отговорял ,и то 1към1 ,така че или ще ти сипне ,или ще те игнорира. И в двата случая и ти ще си ходиш с подвита опашка.

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    маркус, момче, много ми харесваш. надявам се да имаш много деца и много приятели. точно такива хора като тебе са причина монотеистичните религии да са в най-лошото си състояние от векове насам (нещо което аз харесвам).

салют!

а по коментара ти:

Ако беше толкова просто за някакви пъпчивци в този раздел, да разнищят всички световни религии (май, май повече към християнството е насочен патлакът ви), смятате ли, че изобщо щеше да съществува религия?
    има стотици хиляди религии - САМО една от тях е възможно да е вярна.

защо хората в такъв случай продължават да вярват в тях? отговор и на този и на твоят въпрос - понеже са тъпи, неинформирани и лековерни клоуни.

Така, когато човек прочете в древен текст съобщението, че през еди-коя си година на небето се появил, примерно, огнен змей, той трябва да избере едно от трите положения:
    А) да приеме това съобщение буквално (такова възприемане е присъщо на децата);
    Б) да обяви това съобщение за измислица от начало до край (най-лесния път, а затова и най-малко заслужаващ уважение);
    В) да се опита под митологичното и религиозното було да открие факта, който е послужил за основа на съобщението: поява на комета, на болид... прочее, прочее.
    много ти се ще да е така нали? толкова ти се ще. чак от скрийна ми ти усещам надеждичката как грее ли грее. само едно мъъъъъъъъъъничко нещенце е грешно в хипотезата ти - това може да се приложи както и за дзен коаните така и за бръщолевенето на селския тъпак който в дрънка глупости в някой ъгъл зад кръчмата.

Трябва да не забравяме, че така наречените "свещени текстове" и митове, бидейки продукт на общественото съзнание на своето време, описват околния свят с понятия, присъщи на дадената епоха. И задачата на нас, като интелигентни хора е да преведем това отражение на общественото съзнание в/у общественото битие, от понятия и символи на онази отдалечена епоха в понятия, които съвременниците ще могат да разберат.
    примерно онези антисемитски пасажи от библията които се появяват във времента когато църквата е антисемитски настроена и по някаква напълно неизвестна причина ги няма в оригиналните текстове ли?

да съгласен съм. лошото за теб е че точно тази линия на разсъждения унищожава религии (не теизъм, религии)

В Библията Исая казва: "Всякой дол да се изпълни, и всяка планина и хълм да се снишат; кривините да се изправят и неравните пътища да станат гладки." Планината (проблемът) ще бъде отстранена от пътя ви, а хълмовете (пречките или трудностите) ще бъдат сравнени със земята. Кривите места (издиганията и спадовете в живота ви или повратите на съдбата) ще станат прави, а неравните места - поле. Пиша го понеже четох някъде, как този Гандалфепич заявява, че никой не е вярващ, щом не може да помръдне планина или не бил имунизиран с/у отрова. Исус е предавал истините за живота, чрез притчи, които е трябвало да обяснява след това. Ако смятате да търсите преводите в този форум, в този раздел, толкова по-зле за вас.

ако не знаеш че въпросният пасаж е ТОЧНО пример за неоригинална добавка, лъжа, измислица която претендира да е била казана от някой който не я е казвал толкова по-зле за теб.

Надявам се някога да осъзнаете колко глупави неща сте изписали, в някой си форум и то само защото не сте достатъчно начетени или запознати с темата (очеизвадно). Да си атеист е безсмислено и жалко, и това не го пиша, защото ми харесва, а просто защото е така.
    кажи го на брус лий това ако смееш

Най-великите умове в историята на света не са били атеисти и има защо.
    БУАААХАУАААХАААА! браво! а защо не написа че са християни а? щото не са - по-правилно щеше да е "ИЛИ атеисти или иррелигиозни"

що не напишеш айнщайн какво е казал за библията? или хоукинг? или галилей?

защо не напишеш как този който е избиледна седма от популацията на земята (ако някой избие БИЛИОН хора днес ще бъде сравнимо с това дело)и още кой знае колко са умрели заради действията му, се е обградил с християнски, мюсюлмански, будистки и още кой знае какви "мъдреци" за да се изучи на морални ценности в допълнение към своята религия?

защо не напишеш как атеист е спасил стотици хиляди (ако не и милиони, не ми се търси сега) животи и е довел до подобряването на условията на живот на по-голямата част от популацията на планентата САМ, тоест полярни действия на чудовището което описах по-рано?

защо ли си мисля че дори не си способен да ми кажеш имената на тези хора без 10 минути гигъл сърч?

Пределно ми е ясно, че с думи мнение не се мени и вие повечето ще си останете такива цървулчета, но се почувствах длъжен да пиша.
    почуства се длъжен да пишеш въпреки че не можеш да промениш нищо с това което си натворил?

значи осъзнаваш че думите ти нямат тежест, това е хубаво
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Думите ми действително нямат тежест вмомента, но рано или късно ще придобият смисъл за някого, това ми стига. За мен религиите са като кладенци, които черпят вода от 1 извор. С ПРАВИЛНО тълкуване и разбиране, религиите са нещо прекрасно, което учи човек на самодисциплина, морал. Преобразява емоциите в мир, невежеството в знание, страстта в спокойствие, хаосът в хармония и смъртта.. в част от съмия кръговрат.
    Самата абсурдност да влезнеш във форум и да учиш неща, които не си въплътил на практика ми е достатъчна, за да придобия представа за това що за човек си, и не само ти, разбира се. Елементарни представи за това как се води дискусия нямате. Уважение един към друг също нямате . Отнасяте се подигравателно към неща, които не разбирате. Като страхотен пример ми послужи и коментарът на Аурис - напълно безсмислен, съвсем не по темата, подигравателен (което автоматично задейства впечатлението, че никак не е вникнал в смисъла, което е тъжно).
    Има стотици хиляди религии, да, но в основата си почти всички са еднакви. Защо инак са разделени оставям очевидния отговор да загнезди в съзнанията ви. И една скобка, когато човек се чувства добре и физически и ментално с дадена вяра, това не го прави тъп, неинформиран и лековерен клоун.
    Относно за трите положения.. на мен не, че не ми се иска, или иска, то просто е така . И гореспоменах защо съм го написал.
    Изваденият пасаж не е измислица, а самата истина.. нещо, което може и Е изпитвано, изживяно... а колкото до това дали е казано от някого или не, мисля, че е повече от ясно, че нямаше да съществува, ако не беше казано от някой.
    Брус Лий не е бил атеист, не знам в каква връзка го казваш и с каква информация си послужил. Много добре съм запознат с тази персона, повярвай.. или не, виждам, че ти е трудно.
    Най-блестящите умове действително не са били атеисти, не знам и тук защо реакцията е такава, подобна на това ако бях казал, че агнето е прасе. И да, някои от тях са били и християни.. историята е пред вас... или зад вас, въпрос на гледна точка
    Вече писах горе за това, че когато трябва да учиш или правиш нещо, ти трябва да го въплъщаваш. Има една история, която разказва за жена, която отишла при Ганди и го помилила, да каже на сина й, да спре да яде толкова много захар. Ганди й казал да дойде след 2 седмици. Когато жената дошла, Ганди казал на сина й "спри да ядеш толкова захар". Жената попитала защо не го енаправил преди 2 седмици, той отговорил, че преди 2 седмици, самият той е ял захар. Разбираш ли, смятах, че сте поне толкова интелигентни, да прозрете, че вярващ не се става - то е нещо, което си или не. Действията те правят такъв (какво и всичко друго в живота). Ако някой е избил билион в името на учение, което само по себе си отхвърля подобни действия... еми, дано сам си правиш изводите. Срам е само, че хората винят след това и него и ученията.
    Виж, приятелю, всичко, което се опитвам да кажа, е че религията в своята природа не е нещо лошо, лоша я правят атеисти като теб, които са намерили начин с безсъвестните си действия да облагодетелстват себе си. И хората, които ги следват също не са вярващи.
    И твоите думи също нямат тежест, от това, което съм изчел до момента в този раздел, останах с представата, че нито някой атеист е станал вярващ, нито някой вярващ е станал атеист. Виждам само как един човек дойде и разби на парчета лишения от смисъл въпрос за камъка, който плюнчихте в устите си тооолкова дълго време. И сега разбира се, когато с подходящо обяснение ви стана ясно, дори не го изкоментирахте.
    Дискусиите на тази тема са излишни. Или не си или си. Или се чувстваш добре някак или не се. Толкова е просто. Не може да си вълк и да пасеш трева като овцете. Живо се надявам поне с този коментар да разберете гледната ми точка, а не да я изкривявате както ви е удобно

п.п. ааа, относно гугъла, братле, просто НЯМА значение откъде се информираш, стига да е правилно . Не вярвам ти да действаш по-различно от това, което предполагаш. За факти ми служат всичките уики линкове и сайтове, които си дал. Отново безсмислено и жалко подобие на необоснована нападка.

А колкото до Аурис, човече, в раздел Любов пиша само от личен опит с цел да помогна. Къде съм мрънкал не ми става ясно. Явно когато се появи някой, който наистина иска да ПОМОГНЕ с нечий проблем, той задължително се цепи от колектива, който от своя страна действа отново подигравателно или борави само с теории и объркани мисли. Ако имаше и най-малък опит с тези неща в живота, щеше да ти стане ясно. А какво е мнението ти за мен.. е, все още никъде не съм те питал (отново неискано и натрапчиво обяснение).

ех, ОБОЖАВАМ такива ИНФОРМИРАНИ хора. такива които са МНОГО ДОБРЕ ЗАПОЗНАТИ с дадена материя.

примерно за това че брус лий е (бил) атеист

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YBfgMXg7BNA[/youtube]

http://en.wikipedia.org/wiki/Bruce_Lee#Philosophy

ех, толкова много умни хора се навъдиха ейййй. защо ли си хабя клавиатурата се чудя напоследък.

явно си просто поредния тъпак който се мисли за много умен и дори като му покажат че греши на макс не приема реалността на ситуацията понеже вярва в собствената си божествена непрегрешимост.

приятно ти религионстване пич.
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    Елементарни представи за това как се води дискусия нямате. Уважение един към друг също нямате
    До тук ти четох коментара. Айде прегледай си пак 1вия пост. Това ме провокира да кажа онези неща и ,повярвай ми ,винаги подхождам с уважение към хората ,освен ако не са А)очевадно идиоти или Б) умишлено провокират. Ти направи второто и съвсем заслужено си получи ответната ми реакция. Щях да се опитам да ти обясня гледната си точка по отношение на това :
    За мен религиите са като кладенци, които черпят вода от 1 извор. С ПРАВИЛНО тълкуване и разбиране, религиите са нещо прекрасно, което учи човек на самодисциплина, морал. Преобразява емоциите в мир, невежеството в знание, страстта в спокойствие, хаосът в хармония и смъртта.. в част от съмия кръговрат.
    ,но не виждам смисъл да водя дискусия с човек като теб. Жалко ,наистина те имах за интелигентен ,но възпитанието ти е под всякаква критика. И аз се държа като го*но понякога ,но е като реакция ,а не просто за да смачкам опонента.

Едит : Добре ,дочетох го. Този път ще я дам по-кротко ,че да осъзнаеш и ти някои неща.
    Много ме дразни когато някой гледа на нещата само от своята позиция и не веднъж съм влизал в спор само за да опонирам ,без дори да съм съгласен с това ,което пиша. Опитвам се да ти кажа ,че изкарваш религията наложителна за един индивид ,стремящ се към морално укрепване. Разбирам защо го правиш - да ,Гандалф ,както и *почти* всички 'атеистично' настроени посетители на раздела редовно се изплюваме върху това ,на базата на което се гради мирогледът ти. И в крайна сметка се чувстваш обиден - съвсем нормално. Но явно не виждаш ,че в опитите си да *ни* убедиш колко сме деградирали ,прости ,необразовани ,жалки ,смешни или какъвто още епитет си избереш ,допускаш елементарни грешки ,които по-късно покриваш с личното си мнение. И аз съм го правил и не ми е трудно да го забележа.
    Ако върнеш страничка назад ще видиш как реагирахме на един възпитан и обективен коментар. Човекът не се хвърли в лични нападки ,а си изказа мнението ,без да дава квалификации за чуждото.

Казах че съм те взел за културен човек ,защото останах с впечатлението ,че не ти се харесва просташкото поведение. В две теми в Любов се натъкнах на коментарите ти по адрес на 2ма отявлени селяка ,обитаващи форума. Кеф ми стана ,че все още има хора ,които се дразнят от простотията ,вместо да й се радват и да подражават. И след това ти буквално се изсра върху това ми впечатление ,ръсейки неоправдани (разбирай съчинени , 'щото не мисля че си виждал някой от нас за да ни наричаш пъпчиви пубери и пр. ) епитети по адрес на хора ,които нито познаваш ,нито дори имаш впечатление от.

Та ако имаш да казваш нещо - моля ,кажи го. И нека е по-кратичко и с изводи ,защото от всичко ,което изписа ,аз лично трудно мога дори да преценя каква ти е позицията.

*Твърдиш ли ,че атеизмът е тъп ?
    *Твърдиш ли ,че единственият извор на морални ценности е Християнството ? Или религиите ,без значение коя ще да е ? (надявам се усещаш накъде бия и над какво *явно* трябва да се замислиш)
    *Искаш да ни кажеш ,че сме тъпи ,защото :
    1) не можем да разберем символиката в писанията ? (внимавай тук ,че да не фейлнеш яко...Гандалф явно го е домързяло да те пита за някои неща)
    2) отричаме това ,което смятаме за НЕморално ,а именно - "Трите религии на смъртта" (винаги ми се е искало да го напиша )
    3) сме на различна от твоята позиция (предвид първия ти пост май ще да е това )
    4) търсим логика в текстовете (тук май има връзка с 1 ) и когато не я откриваме ги заклеймяваме като глупости ?
    *И защо ,по дяволите ,си мислиш ,че хората ,променили света към по-добро ,НЕ са били атеисти ? Хайде ,нека не е 'атеисти' ,но най-малкото - не са изповядвали някаква конкретна религия. Ще го загубиш този спор ,гарантирам ти го.

Брус Лий е вярвал с прераждането и в кармата. Това го казва именно брат му в документалния филм за Брус. След като създава свой собствен стил, създава и собствена философия (всяко истинско бойно изкуство има такава) и именно там, в книгите му (ако си чел някоя, в което се съмнявам) той също потвърждава това. Човек не се ражда само с една представа и умира непременно с нея. В даден момент може и да е бил атеист, както и аз съм бил, но в края определено не е и това е факт. Както се казва "човек е това което прави".
    Нещо не мога да зацепя обаче, защо толкова се изкарваш извън кожата, при мнение на вярващ човек . Твоето мнение не е абсолютно и определено не е най-вярното. Ако беше толкова верен на убежденията си, защо не се качиш в световен ефир и не заявиш пред всичкия този сляп вярващ народ къде бърка и колко прости са? *въздъх* .. поредният тъпак май, май си ти. Поредният слепец май, май си ти.
    И благодаря ти, действително ми е приятно. На теб явно не ти е .
    Пази Боже, да се сметна за умен.. виж сега за осъзнат, да. По-добре да ти дефинирам наново някои понятия. "Ум" е едно от онези хлъзгави понятия, като "любов", например. Самото определение зависи от състоянието на твоето съзнание. Погледни го по следния начин: ти имаш мозък, който управлява тялото, натрупва информация и борави с тази информация. Ние наричаме тези абстрактни процеси на мозъка "интелект". Аз самият никъде не съм използвал думата "ум". Мозък и ум не са едно и също. Мозъкът е нещо реално, умът не е.
    "Умът" е едно илюзорно следствие от основните мозъчни процеси. Той е нещо като тумор. Състои се от всичките произволни, неконтролирани мисли, които изплуват като мехурчета в съзнанието, идвайки от подсъзнанието. Съзнанието не е ум; осъзнаването не е ум; вниманието не е ум. Умът е едно препятствие, задръстване, нещо като злокачествено образувание. Той е като еволюционна грешка в човешкото битие, първична слабост в човешкия опит. Аз лично смятам ума за напълно безполезен. Ето как ти си боравиш с неща, от които даже и понятие си нямаш, но все пак ги ползваш. Това се нарича идиотщина .
    Когато човек надрасне упованието си в традиционните учения и се обърне към езотеричните, скрити истини и вътрешни практики и започне да изучава преплитането на корените вътре във всяка религия - единственият извор, който тече под многобройните кладенци (вече го написах), тогава и подобни глупави маймуни като теб, ще спрат с тъпотията си тук
    Хвана се за единственото нещо, което смяташе, че си наясно с него - Брус Лий. Сега е мой ред да ти пожелая приятни изживявания с ограничените си възгледи, бас ловя, че ще са страхорни . Не виждам смисъл да продължавам каквато и да е връзка с теб, впечатлението ми се потвърди И сега без преструвка или подигравка, наистина ти желая хубав ден.

Цитирай Първоначално написано от Auriss
    Елементарни представи за това как се води дискусия нямате. Уважение един към друг също нямате
    До тук ти четох коментара. Айде прегледай си пак 1вия пост. Това ме провокира да кажа онези неща и ,повярвай ми ,винаги подхождам с уважение към хората ,освен ако не са А)очевадно идиоти или Б) умишлено провокират. Ти направи второто и съвсем заслужено си получи ответната ми реакция. Щях да се опитам да ти обясня гледната си точка по отношение на това :
    За мен религиите са като кладенци, които черпят вода от 1 извор. С ПРАВИЛНО тълкуване и разбиране, религиите са нещо прекрасно, което учи човек на самодисциплина, морал. Преобразява емоциите в мир, невежеството в знание, страстта в спокойствие, хаосът в хармония и смъртта.. в част от съмия кръговрат.
    ,но не виждам смисъл да водя дискусия с човек като теб. Жалко ,наистина те имах за интелигентен ,но възпитанието ти е под всякаква критика. И аз се държа като го*но понякога ,но е като реакция ,а не просто за да смачкам опонента.
    Първият ми пост е огледало на вашите емоции тук. Явно и това не си разбрал, но прекалено много очаквам от вас. Вашето тук е "каквото повикало, такова се обадило", тоест ако дойде някой селяндур и започне да бълва помия, в помийна яма ще се превърне и дискусията. За това ви е невъзможно (както и доказа малкият ми експеримент ). Надявам се сега да разбереш какво, защо и как. Възпитанието ми е може би удрящо тавана, съвсем не го казвам подправено. Хубав ти ден и на теб

ето, човека ДИРЕКТНО И НЕДВУСМИСЛЕНО КАЗВА "аз не вярвам в бог"

пък ти твърдиш че няма НИКАКЪВ начин това да означава че той не вярва в бог.

какво общо имат прераждането с бог? какво общо имат паранормалното или душата с бог? или с извънземните или с политическата насоченост или с вегетарианството?

отговор - НИЩО! атеизма е (по дефиниция) НЕВЯРА в богове. точка. както теист не е равно на християнин или шинтоист така и атеист =/= рационалист.

но ти си много умен човек нали?

ясен си ми вече. току-що даде възможно най-прост и ясен пример за това че не си заслужаваш труда да си хабя клавиатурата понеже вярваш в това което си искаш понеже те кара да се чустваш хубаво.

просто не си струваш спора

лий - "аз не вярвам в бог"

ти - "той каза че вярва в бог"

баси смешника братче. обидно ми е даже да поствам

The Bird of Hermes

Мега фен
    Дотук добре ,явно си грамотен. Хубаво е това. Ако се абстрахирам от познанията си по Биология ,Физика и География бих приел думите ти за чиста монета ,но четейки постовете ти в съзнанието ми изниква един конкретен въпрос ,на който не би могъл да отговориш по удовлетворяващ начин ,а именно - защо хомо сапиенс съществува от стотици хиляди години ,а въпросните религии са на възраст ,в най-добрия случай ,не повече от 1/20 от това време ? И защо няма и една единствена (или поне известна на мен) религия ,която да дава компетентен и съобразен с нашите доказани познания за произхода на света. Защо всички религии се издънват в това отношение и защо ти пропускаш тези "малки" подробности ? Защо религията просто не знае какво е било преди ,а символика се използва за да се нагоди спрямо това ,което е ? Всяка от основните 3 абсолютно противоречи на това ,което АЗ смятам за правилно и на това ,което съм учил и уча. Следователно не моят мироглед е ограничен ,колкото и да ти се иска да го твърдиш.

Изобщо не ми влизай в абстрактни тълкувания на текстовете. Искам директен отговор - защо религиите са НЕ-ВЕ-ЖИ по отношение на света ?

Нямам особени надежди за удовлетворяващ отговор ,но нека поне имаш идея защо хората отричат сляпата вяра. Ако някоя религия , 'съчинена' преди 2 хиляди години представяше твърдението ,че преди хората е имало други животни ,доминиращи планетата ,щях да съм първи на опашката да се дупя на пода. Но няма такава.

И съвсем умишлената простота на аргумента ми в момента доказва ,че религиите са толкова ирационални и ирелевантни за човешкото битие ,че дори не могат да му кажат откъде идва ,камо ли накъде да се запъти

Копнах го от другата тема. Ето точно колко полезни ,носещи душевни облаги и морален прогрес са. И ето колко точно хора КАТО ТЕБ са допринесли за това ,което в момента е чумата на цивилизацията.

Като още един бонус въпрос - защо всяко 'общество' си има отделна съвкупност от традиции ,празници и вярвания. Дедуктивните ти способности на какво ниво са ?

Истината е ,приятелю ,че съм стъпвал в църква един път в живота си и семейството ми никога не ми е налагало някаква религия ,тъй като и в него има представители и на двата полюса. И докато бях малко детенце отричах тотално Бог и изобщо не ми пукаше. Сега ,с годините ,започвам да се замислям над нещата и осъзнавам ,че живота ми не е безкраен и все някога ще приключи. И това ,което изниква ,е не вяра ,а страх. И единственото ,с което *бих могъл* да оправдая вярата си в която и да било религия би било страха от смъртта и желанието за вечен живот. НИЩО повече. И в деня ,в който разбереш ,че всеки атеист струва колкото 10 християни ,тъй като е в пъти по-образован ,толерантен и отворен към света (не си прави труда да го оспорваш - съвсем кратък сърч ми трябва) ,а и е приел ,че един ден просто ще спре да съществува ,тогава ще разбереш защо АЗ намирам религиозните за заблудени ,страхливи и глупави. Ето ти гледната точка ,написана в прав текст. Вземи си поука.

ПП: дано наистина имаш някакъв довод да преминеш 'от другата страна' ,защото в противен случай бих те възприел просто като един страхливец ,предаващ собствените си убеждения. Дотук доказа само ,че можеш да разтегляш локуми ,обвинявайки Гандалф ,че се захваща само за част от поста ти докато ти правиш абсолютно същото най-безцеремонно. Напомняш ми на един малоумник (не казвам че си такъв - да не вземеш сега да се засегнеш) ,с кого си пращах ЛСта съвсем наскоро за да се изгавря с безцеремонно елитисткото му отношение.

По принцип атеистите правят една много глупава грешка, а именно - да се водят по акъла на теистите ,изпадайки в безмислени тълкувания на текстове. Истината е ,че това е абсолютно ненужно предвид факта ,че основополагащите тези в абсолютно всяка религиозна система са купчина глупости ,противоречащи на всякакъв комън сенс. И ти се опитваш натам да насочиш дускусията ,но няма да ти се получи ,съжалявам.

И в деня ,в който разбереш ,че всеки атеист струва колкото 10 християни ,тъй като е в пъти по-образован ,толерантен и отворен към света (не си прави труда да го оспорваш - съвсем кратък сърч ми трябва) ,а и е приел ,че един ден просто ще спре да съществува ,тогава ще разбереш защо АЗ намирам религиозните за заблудени ,страхливи и глупави.
    приятничко звучи но не е така. това че е статистическа тенденция не го прави общовалиден факт

The Bird of Hermes

Едит : Добре ,дочетох го. Този път ще я дам по-кротко ,че да осъзнаеш и ти някои неща.
    Много ме дразни когато някой гледа на нещата само от своята позиция и не веднъж съм влизал в спор само за да опонирам ,без дори да съм съгласен с това ,което пиша. Опитвам се да ти кажа ,че изкарваш религията наложителна за един индивид ,стремящ се към морално укрепване. Разбирам защо го правиш - да ,Гандалф ,както и *почти* всички 'атеистично' настроени посетители на раздела редовно се изплюваме върху това ,на базата на което се гради мирогледът ти. И в крайна сметка се чувстваш обиден - съвсем нормално. Но явно не виждаш ,че в опитите си да *ни* убедиш колко сме деградирали ,прости ,необразовани ,жалки ,смешни или какъвто още епитет си избереш ,допускаш елементарни грешки ,които по-късно покриваш с личното си мнение. И аз съм го правил и не ми е трудно да го забележа.
    Ако върнеш страничка назад ще видиш как реагирахме на един възпитан и обективен коментар. Човекът не се хвърли в лични нападки ,а си изказа мнението ,без да дава квалификации за чуждото.

Казах че съм те взел за културен човек ,защото останах с впечатлението ,че не ти се харесва просташкото поведение. В две теми в Любов се натъкнах на коментарите ти по адрес на 2ма отявлени селяка ,обитаващи форума. Кеф ми стана ,че все още има хора ,които се дразнят от простотията ,вместо да й се радват и да подражават. И след това ти буквално се изсра върху това ми впечатление ,ръсейки неоправдани (разбирай съчинени , 'щото не мисля че си виждал някой от нас за да ни наричаш пъпчиви пубери и пр. ) епитети по адрес на хора ,които нито познаваш ,нито дори имаш впечатление от.

Та ако имаш да казваш нещо - моля ,кажи го. И нека е по-кратичко и с изводи ,защото от всичко ,което изписа ,аз лично трудно мога дори да преценя каква ти е позицията.

*Твърдиш ли ,че атеизмът е тъп ?
    *Твърдиш ли ,че единственият извор на морални ценности е Християнството ? Или религиите ,без значение коя ще да е ? (надявам се усещаш накъде бия и над какво *явно* трябва да се замислиш)
    *Искаш да ни кажеш ,че сме тъпи ,защото :
    1) не можем да разберем символиката в писанията ? (внимавай тук ,че да не фейлнеш яко...Гандалф явно го е домързяло да те пита за някои неща)
    2) отричаме това ,което смятаме за НЕморално ,а именно - "Трите религии на смъртта" (винаги ми се е искало да го напиша )
    3) сме на различна от твоята позиция (предвид първия ти пост май ще да е това )
    4) търсим логика в текстовете (тук май има връзка с 1 ) и когато не я откриваме ги заклеймяваме като глупости ?
    *И защо ,по дяволите ,си мислиш ,че хората ,променили света към по-добро ,НЕ са били атеисти ? Хайде ,нека не е 'атеисти' ,но най-малкото - не са изповядвали някаква конкретна религия. Ще го загубиш този спор ,гарантирам ти го.
    За Бога, на какъв език да го напиша, за да разбереш каква ми е позицията, сигурно 3 пъти съм писал .
    Твърдя, че атеизмът е тъп, да, понеже в природата си е безсмислен.
    Не твърдя, че християнството и др. религии са единствения извор на морални ценности, но определено помагат за изграждането на такива, стига да се тълкуват и разбират подобаващо. Никъде в постовете си не съм дори загатвал подобно нещо, явно ти си този, който трябва да се замисли? И не, не се обиждам, просто изказвам гледна точка, като подробно съм взел под внимание вашите. Това, че на мига не се съгласявам, не значи, че съм кон с капаци, който гледа само собствения си гъз, с извинение :д.
    Казвам, че всички сме глупави, това е факт. Хората са глупави, пример ти е положението ни. Просто някои го осъзнават, други не. Вие явно сте от другите. Не сте тъпи, понеже не се съгласявате с мен, кристално ясно ми е, че всеки човек си върви по собствен път. От друга страна 90% от атеисти тук заклеймяват всеки вярващ като кръгъл идиот, само защото не споделя простичката гледна точка, че няма "сила"; "бог"; "розов еднорог" мисля, че срещнах някъде... Тъпи ви прави нуждата да се наложите като мисъл и идея. Никой вярващ в този раздел не е написал нещо обидно по адрес на атеист. Видиш ли, винаги атеистите скачат и почват да обиждат 1ви с ограничените си коментари (понеже тука 98% от атеистите и те не знаят защо са такива, просто им се струва смешно явно да вярват в каквото и да е духовно движение), 2ро с подигравателния тон (въпреки, че реално погледнато няма на какво да се подиграят ), 3то с налагането на мнение. Аз не съм видял един истински вярващ да казва "Вярвай в моето твърдение, глупендер". Ние просто си живуркаме според кодекса, който сме избрали. Дали бил според християнството или не, няма значение.
    Не съм казвал също така, че ВСИЧКИ хора, променили света са били вярващи.. вече се съмнявам, че си чел нещо, което съм написал . И повярвай ми ти, като ти кажа, че нищо не можеш да ми гарантираш, понеже това би означавало да владееш време и пространство, в което позволи ми да се съмнявам .
    И тъй да няма повече хрън-мрън ще ти кажа, че аз вярвам във всеки индивидуален път. Върхът е един, казано е, пътища много. Не съм дошъл тук, да пиша колко много зная или да ви поучавам как да си живеете живота. Просто трябва да се прави възможно най-доброто, на което сме способни. На мен за това ми помага религията. И някакъв си сополанко, като Гандалфепич, е доооста далеч от това да ме убеди в противното и то по простичкия фалкт, че от това, което е изписал си личи, че е по-объркан и от изгубено добиче. Спор няма как да загубя, понеже няма такъв. Ако се съмняваш, запознай се със значението на думата спор.

До Гандалфепич. Пич - "Атеизмът представлява светоглед, убеждение, което изключва съществуването на каквото и да е свръхестествено същество - божество, дух, нематериални сили или задгробен живот." Точка? Той не е бил атеист. Явно ти имаш проблем с тази концепция наречена бог, незнайно защо . Казах, че вярва в прераждане и карма, за Бога, смешен си с тези жалки опити да размиеш написаното, именно защото го има черно на бяло . И защо ти е обидно по-точно? Подобно държане е присъщо за хлапе, което не се и съмнявам, че си. Аз казвам пръчка, ти чуваш табла . Колкото и да се пънеш, няма да промениш факта, че той не е бил атеист.

И в деня ,в който разбереш ,че всеки атеист струва колкото 10 християни ,тъй като е в пъти по-образован ,толерантен и отворен към света (не си прави труда да го оспорваш - съвсем кратък сърч ми трябва) ,а и е приел ,че един ден просто ще спре да съществува ,тогава ще разбереш защо АЗ намирам религиозните за заблудени ,страхливи и глупави.
    ТИ намираш, според ТЕБ няма. Ето такива коментари трябва да има тук. Атеистът смята, че няма нищо след смъртта, което от своя страна е най-глупавото нещо, ако се окаже истина. Най-бедните и неуспешни хора по земята са атеисти. Това е статистиката. Бог или сила или каквото и да е, ни е дал подсъзнание, което да развиваме, а не да се изхрачим на него с твърдение, че няма нищо след това. Просто понеже никой не знае. И това си е строго индивидуално, дали 1 атеист бил по-образован или толерантен от 10 християни. Както казах, вярващ не се става само защото го казваш. Думите не значат нищо без действия. И аз мога да кажа, че съм алпинист, но да не мога да изкатеря стълбите до библиотеката. Религиозните, в пълния смисъл на думата, имат страх от бога, да, но страх също означава и респект, не обезателно насиране в гащите, с извинение. Глупави сме всички, както вече казах и това е факт. Но не са по-глупави от твърдението, че няма нищо след смъртта. А колкото до заблудата, това е въпрос на гледна точка и ще е добре, всички да уважаваме това понятие.

Голям фен Аватара на ScarlettS
    ^

Дай линкове към такива статистики, защото тези, които аз съм намирала показват, че атеистите са по-успешни и изкарват по-добри резултати на различни тестове за интелигентност.

Цитирай Първоначално написано от ScarlettS
    ^

Дай линкове към такива статистики, защото тези, които аз съм намирала показват, че атеистите са по-успешни и изкарват по-добри резултати на различни тестове за интелигентност.
    Сигурно и гъзъ вместо теб ти бършат? Статистиката беше показана по си ен ен доколкото помня. Както и сама можеш да се поразровиш. Но ако искаш можем ние 2мата да се "дуелираме" за това, кой ще изкара повече. Тест по твое желание Ако си чела соломоновите притчи (в което се съмнявам) щеше да си разбрала, че всъщност от вярващите се "изисква" отлично образование :Р , но няма как да го знаеш това, понеже четеш само някакви си статистики, за които и ти нямаш очевидно линк
    п.п. основа за тази статистика беше, че бедните (повечето от тях) не вярват в Бог, понеже ако имаше такъв, нямаше да ги остави в подобно положение

Цитирай Първоначално написано от Markuss
    Цитирай Първоначално написано от ScarlettS
    ^

Сигурно и гъзъ вместо теб ти бършат? Статистиката беше показана по си ен ен доколкото помня. Както и сама можеш да се поразровиш. Но ако искаш можем ние 2мата да се "дуелираме" за това, кой ще изкара повече. Тест по твое желание Ако си чела соломоновите притчи (в което се съмнявам) щеше да си разбрала, че всъщност от вярващите се "изисква" отлично образование :Р , но няма как да го знаеш това, понеже четеш само някакви си статистики, за които и ти нямаш очевидно линк
    п.п. основа за тази статистика беше, че бедните (повечето от тях) не вярват в Бог, понеже ако имаше такъв, нямаше да ги остави в подобно положение
    Какъв беше смисъла на този коментар? Лични обиди и казваш, че имало няква статистика по си ен ен и накрая пак никакъв линк или доказателство не даде. Обясних ти, че съм търсила и тези, които аз съм открила, показват обратното на това, което ти казваш, затова поисках да ми дадеш линк, но както и да е.

От коментара ми става ясно, че нямам линка на статистиката, но ти като толкова заинтересована, можеш и сама да потърсиш. Ако ли пък не, аз съм представител на вярващите, ти явно си горда атеистка и ти предложих по твой избор 1 тест и да си направим наша статистика? Открила си, но пак и ти не даваш линк, да ги видим тези достоверни статистики (въпреки, че аз не съм им огромен фен). Не обиждам никого, явно сте свикнали зле да се държат с вас?
    Сега разбра ли смисъла на коментара ми?

п.п. ако някой има въпрос или изявление към мен - ЛС. Не възнамерявам да се натоварвам с излишни обяснения отново тук. Всичко е написано по-горе, но очевидно отказвате да четете

Мега фен
    От друга страна 90% от атеисти тук заклеймяват всеки вярващ като кръгъл идиот, само защото не споделя простичката гледна точка, че няма "сила"; "бог"; "розов еднорог" мисля, че срещнах някъде...
    Почети още малко из раздела. Обидни квалификации е имало по адрес на хора ,които с тъпотата си си го просят. Няма да развалям изненадата - сам ще видиш за какво говоря.
    Разбрахме поне откъде произтича страстта ти към обидните квалификации.

Изобщо не ми влизай в абстрактни тълкувания на текстовете. Искам директен отговор - защо религиите са НЕ-ВЕ-ЖИ по отношение на света ?

Атеистът смята, че няма нищо след смъртта, което от своя страна е най-глупавото нещо, ако се окаже истина
    Хубаво е ,че се обосноваваш с нещо различно от собственото си мнение. Глупаво е да прекараш безкрайността в съзнание ,но кой съм аз да преценя ,че предпочитам да спра да съществувам ,отколкото да ми омръзне дори да живея. Няма да ме разбереш ,за жалост.

Твърдя, че атеизмът е тъп, да, понеже в природата си е безсмислен.
    А има смисъл в това да нагаждаш религията спрямо научните постижения ,'еволюирайки от "Бог създаде света за 7 дни" до "Бог предизвика големия взвир щото прекали с фасуля". Айде извинявай ,но като ще си даваш преценката кое е тъпо и кое не - замисли се на какво дередже стоиш. Има много логика в това да вярвам ,че съществува разумно и нематериално всевишно същество ,което следи няколко милиарда души във всеки един момент ,а за капак присъствието му интелект противоречи по абсолютно всякакъв начин на разбирането ни за човешкия мозък. Това изобщо не е тъпо.

но определено помагат за изграждането на такива, стига да се тълкуват и разбират подобаващо.
    Да ,избийте педалите ,изнасилвайте на воля ,колете безбожници ,кефете се на геноциди и така нататък. Тълкувай си ги тия неща както искаш.
    Никъде в постовете си не съм дори загатвал подобно нещо, явно ти си този, който трябва да се замисли?
    Допусках го като вариант. Не съм казал ,че си го твърдял в прав текст. Затова ти го и зададох като въпрос. Стига си си смукал глупости из пръстите.
    Това, че на мига не се съгласявам, не значи, че съм кон с капаци, който гледа само собствения си "задни части", с извинение
    Дори се радвам ,че не го правиш. Но кажи нещо по същество ,вместо да заобикаляш въпросите ми. Може да ти се струва ,че просто се опитвам да се заяждам ,но изобщо не е така. След като си достигнал до някакви 'истини' - кажи как и защо - мен това ми стига. Нито ще ти се подиграя ,нито ще тръгна да анализирам собственото ти мнение. Но да седиш и да аргументираш тезата си с нещо ,което дори не поясняваш ... не върви.
    Просто някои го осъзнават, други не. Вие явно сте от другите.
    Оу ,съжалявам. Глупостта ми подлежи на Теорията на относителността. Виждаш ли ,спрямо доста голям процент от хората съм доста умен ,но разбира се има и такива ,спрямо които съм кръгъл идиот. Но това изобщо не означава ,че можеш да наречеш Ламборгини евтиния ,дори да го сравниш с ... Ролс Ройс например. Ако обаче пак не си говорим директно ,а ми го обясняваш това в по-абстрактен план - пропускам. За мен да си умен се ограничава само и единствено с познания за хората и заобикалящия те свят - останалото няма особено значение.

На мен за това ми помага религията.
    На мен проблемът с религията обаче ми е ,че не учи на 'добро' ,а точно обратното. Ако имаш желание да ме убедиш в противното - само кажи и с удоволствие ще ти представя няколко цитата от различни религии ,които да ми кажеш как по-точно те правят по-добър човек.

Спор няма как да загубя, понеже няма такъв. Ако се съмняваш, запознай се със значението на думата спор.
    Което за пореден път показва каква точно е целта на включването ти в тази тема . Колко християнско.

ПП: защо продължавате да правите връзки между социално положение в материален план и религиозност. все си мисля ,че парите зависят не от това дали вярваш в Бог ,а от това дали можеш да ги изкараш. заблуден съм явно ...

приятничко звучи но не е така. това че е статистическа тенденция не го прави общовалиден факт
    Исках да го подразня малко ,ама не се хвана на кукичката.

Markuss, разбрах ти смисъла спокойно

преди бях чела това и затова казах, че статистиките показвали по-високо ниво на интелигентност при атеистите:

Публикуваната статистика през 1998 година в списанието Nature показва, че процентът на вярващите в Бог или задгробен живот в САЩ е минимален сред членовете на Националната академия на науките - само 7 % от интервюираните в сравнение с 85 % от цялото население. Като цяло тенденцията е на намаляване на броя на вярващите с увеличаване на образованието.

Тази тенденция е забелязана в 39 изследвания, проведени между 1927 и 2002 г.Има корелация и между коефициентът на интелигентност и образованието и тя също е обратна - колкото по-голям е интелектът, толкова по-малка е религиозността.Отрицателн та корелация между IQ и религиозност е отбелязана и в изследванията на Каназава.

В Русия са получени подобни резултати. Сред тези с висше образование за православни се считат 52 %, сред тези със средно образование — 67 %, с незавършено средно — 88 %

http://articles.cnn.com/2010-02-26/h...y?_s=PM:HEALTH

^
    Не знам дали за тази статистика на си ен ен говореше, но намерих тази и в нея отново пише:

"people who identified as liberal and atheist had higher IQs"

Както и да е, няма да споря пък и темата доста се отклони, като гледам първоначалното заглавие е въпроси за християнството и сега пак се стига до спор между атеисти и християни..

За да не отварям нова тема ще питам тук:

От Християнска гледна точка правилно ли е да се играе на игри с убииства (CS), да се слуша музика, в която се пеят сатанински неща(различните видове метъл)?

Сега започнах да чета Библията и съм стигнал до частта, където Авраам трябва да принесе в жертва единствения си син пред Бога.(в началото съм още, да) Та от началото(Адам и Ева) до там, до където съм стигнал има разказана история за началото на света. Искам да попитам - тя вярна ли е? Аз съм сконен да и вярвам, защото съм вярващ, но защо не я пише в учебниците по история например? Толкова ли са сигурни хората, че историята на света е такава, каквато я изкарват учените? (защото учебниците са писани така)
    Защо смятат написаното в Библията за митове?
    Виждам че тук има християни- вие какво мисляте за това?

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от playfootball6

От Християнска гледна точка правилно ли е да се играе на игри с убииства (CS), да се слуша музика, в която се пеят сатанински неща(различните видове метъл)?

Сега започнах да чета Библията и съм стигнал до частта, където Авраам трябва да принесе в жертва единствения си син пред Бога.(в началото съм още, да) Та от началото(Адам и Ева) до там, до където съм стигнал има разказана история за началото на света. Искам да попитам - тя вярна ли е? Аз съм сконен да и вярвам, защото съм вярващ, но защо не я пише в учебниците по история например? Толкова ли са сигурни хората, че историята на света е такава, каквато я изкарват учените? (защото учебниците са писани така)
    Мен хич не ме интересува дали наистина се е случило или не, важна е поуката от нещата. Ей цял свят пита Христос наистина ли е можел да ходи по вода(напълно глупав и безсмислен въпрос), но малко хора питат защо го е правил и какво означава това.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Фен
    Град
    Pasadena, CA
    Библията почти с нищо не се различава от властелина на пръстените или Хари Потър напримен. Тогава защо не учим за Хогуортс и Елфите по история? Сам си отговори на този въпрос.

Не не е правилно. Християните са толкова ограничени, че нямат право да слушат музика и да играят игри само заради собствените си религиозни виждания.

True story.

Библията почти с нищо не се различава от властелина на пръстените или Хари Потър напримен. Тогава защо не учим за Хогуортс и Елфите по история? Сам си отговори на този въпрос.
    За тея книги се знае че са фантазия.

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3

Мен хич не ме интересува дали наистина се е случило или не, важна е поуката от нещата. Ей цял свят пита Христос наистина ли е можел да ходи по вода(напълно глупав и безсмислен въпрос), но малко хора питат защо го е правил и какво означава това.
    И какво означава това?

Фен
    Град
    Pasadena, CA
    За тея книги се знае че са фантазия.

Ахахахахахаххаха Нима твърдиш, че библията не е фантастика и няма никакви невъзможни, безумни, нелогични, безсмислени, магични глупости в нея? И къде е казано, че всичко написано в нея е истина?
    Мислиш че за библията не се знае че е фантазия?
    Наистина ли си мислиш че Бог създава човека от кал, или пък че Ной събира всички живи организми в един ковчек? Или че Исус върви по вода и храни сумати хора с 1 риба? Или че бог праща собствения си син да се измъчва заради другите и после само мърмори за това? Или че разтваря морето за да минат евреите? Или че изтребва цял град. Или че бог поразява египед с жаби?......

Наистина ли си мислиш, че бог се появява от нищото и създава всичко, само защото го пише в една книга?!?!

True story.

да

и много други хора също вярват.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си