- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Новата ми стая!
Като собственик на жилище в многофамилна жилищна сграда (блок) нямаш право на външни промени в неговия облик. При съгласие на всички собственици принципно може да се направи такава промяна, но тя трябва да бъде с нотариално заверено съгласие на всички + архитект + строителен инженер.
По принцип може да се направи без да се уведомява никой, но аз като архитект ще те съдя с чиста съвест и ще спечеля, защото аз съм решила сградата да изглежда така, ти си я купила при тези условия. Нататък се отива към закони за интелектуална собственост и закони за обща собственост и така нататък.
Освен това имам и друга причина - ако не са обезопасени френските прозорци и някой падне - аз нося съдебна отговорност, а надали в твоите представи френските ти прозорци са с парапет най-малко 1,10 м висок.
За интериора - ти говориш от гледна точка на наблюдател, аз говоря от гледна точка на проектант. Може да изглежда добре за теб, за мен е проява на безсилие откъм композиция и придаване на собствен облик на помещението. Аз като професионалист би трябвало да мога да направя помещението привлекателно, уютно и стилно, без да имам нужда да шаря стените с ненужни мотиви.
Венецианските мозайки и мазилки - и двете нямат нищо общо с Венеция и архитектурата и, ама все тая.
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....