О, попринцип много гадни ефекти може да има. Може да ти гнояса пръста (което на мен ми се е случвало, защото още от 3 годишна не спирах да ги ръфам), разкървавяват се понякога и т.н..
И аз пробвах как ли не да спра, то не бяха горчиви лакове, ревове и мъка, даже мислех за ноктопластика... Но това, което ме накара да спра, беше че почнах да се грижа за тях. Пуснах ги нормални, пилех, оформях, и в началото режех почти съвсем до живеца, за да не се изкушавам да ги гриза, ако са прекалено дълги. После събрах кураж и ги оставих да си растат, само мажех с някакъв лак и си ги рисувах примерно, за да ми е жал да ги разваля.
Имай предвид, че когато спре да ги гризе, може да отнеме доста време, но се оправят. Пак си стават твърди, пак живецът се "изтегля" навън, на форма стават почти напълно симетрични.
Та да обобщя - понеже е малка, опитай да кажем ти да й правиш маникюра. Лакирай я, рисувай й по ноктите, лепи й лепенки... Пък дано вземе да си ги хареса и да спре.
в beauty zone в моловете продават едно като масло за нокти, охх ама му забравих името то е в малко стъклено шишенце и вътре е със синя течност, нанася се преди заздарвителя и е точно за нацепени нокти, аз него ползвах много време и е много добро, цената му е около 20 лв, но с едно шишенце можеш да изкараш до 6 месеца при редовна употреба, много е икономично