- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Антибиотици + алкохол
Пия Зинат,до момента съм взел 3 хапчета-снощи в 10 вечерта,тази сутрин в 10 и преди няколко минути-отново към 10.Обаче стана така,че утре надвечер щв излизам с компания по случай трифон Зарезан.Въпросът ми е какво количество алкохол мога да приема,без да има опасност от неприятни последици като алергични реакции(принципно няма алергии,не и такива,за които да знам)натравяния и т.н?
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead
Принципно е пише нито дума за употреба на алкохол,обаче щом споменах на баща ми,че утре вечер ще излизам,той ме предупреди да не пия,защото съм на антибиотик,а аз не съм запознат с последиците и затова се надявам да се изкаже някой компетентен...
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead
Антибиотика се изпоилзва за ЛЕЧЕНИЕ на широк спектър от бактериални инфекции!!!Когато се пие антибиотик - НЕ СЕ УПОТРЕБЯВА И БОЗА ДОРИ, да не говорим за АЛКОХОЛ!
24 часа след преустановяване на приема на последното хапче, може да пийнете алкохол!
Доста си е силен антибиотика ти, по-добре я карай на сокченца и безалкохолни. И в никакъв случай не спирай да го пиеш, защото така няма да има никакъв смисъл от това, което си пил досега.
Алкохол, по време на употреба на антибиотици, в никакъв случай ! Последиците са токсично натравяне![]()
Ехеее, Зинат.
Знаеш ли за какви батаци са ми изписвали Зинат?
Доста е силен.
Съгласна съм с Vampirkata. Като свършиш приема, чакаш 24 часа и тогава се напиваш.
И, между другото, няма полза сега да спреш да ги пиеш и после пак да ги почваш, защото ефектът няма да го има - трябва да си пиеш хапчетата методично. Спреш ли даже за 1н ден, бактериите (примерно ако си инфектиран) пак започват да се развъждат неконтролируемо и новото ти започване трябва да е пак отначало например 7 дена и така общо-взето може и да се натровиш.
Така че не си помисляй за каквото и да е бягство от стриктната докторска рецепта. Sorry to tell you
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
аз направих грешката да пия 2 бири докато бях на антибиотици... и да видиш какъв гърч стана, че ме втрисаше като луд
то густо, то пусто
По-добре пак си празнувай и си направи кефа тая вечер , но без алкохолНедей да рискуваш да пиеш дори малко алкохол
В крайна сметка здравето ти е по важно , отколкото едно напиване.. За напиването не е нужен повод
![]()
... Живей с мечти, а не със спомени ...
абе аре бе...аз като пия антибиотици си пия и ми няма нищо
друг е въпроса, че много рядко пия антибиотици![]()
Така, сега една реална история. Това не съм аз, просто първата година в студентски ( независимо на колко години си ) за повечето хора протича така. Сега алкохол не близвам.
Две опаковки Зинат изпих , обаче първата съвпадаше с един лагер.
Същевременно взимах хапчета за кръста ( прещипан нерв, билкови ) , антиалергични , и Ясмин ( гинеколога ми реши, че имам малка матка ).
На лагера пък се наливах с бира и рандом алкохол, едната вечер си изпусках хапчетата в мивката и ги гонех ( почти не ги виждах) . По цял ден на ски, вечер - танци и викове до зори.
Накрая се прибрах, спах два дни и нищо ми нямаше.
Сега като си помисля - егати гаменчето съм била преди 4г.
Прави си изводите какво може да ти стане.
Е , зависи от дозировката и организма все пак.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Първоначално написано от NomNomNom
ААааААаа ! Теб те знам к'ва си (била) пропаднячка![]()