- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Средно образование за по-нататъчо учене на психология
Какво трябва да уча след 8-ми клас, за да мога по-нататък да уча психология. Кое ще ми е от най-голяма полза?
Ако ще е в чужбина - езикова. Иначе няма някаква специална гимназия, но гледай да е по-престижна ( не механои тнт )
I found someone I can trust..can you see that I am bound to you? ?
Няма такава гимназия или техникум, който да те подготви за тази специалност.
vengeance knows no mercy
То не влиза ли към медицината..Поне според мен е така и следователно му трябва биология.. Но всъщност през годините се учи и психология.. Но като се замисля май наистина няма такова училище,което да те подтотвя по тази специалност..
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
психологията няма нищо общо с медицината!![]()
психиатрията има общо
![]()
Еми след 8 клас има предмет наречен Психология и логика който е от предметен цикъл "Философия"
![]()
Доколкото съм запознат след 12 клас можеш да кандидатстваш за специалността "Психология" и приема става с оценка по БЕЛ и чужд език
![]()
![]()
Едно смислено мнение.Първоначално написано от chemist9009
И бтв,университетите имат сайтове,може направо там да провериш.
Първоначално написано от FeelMyPain
Първоначално написано от mim4enceto00
Първоначално написано от Millionaire
Аз искам да уча психология и съм в езикова, защото смятам, че при положение че искам да продължа висшето си образование в чужбина, това е най-добрият вариант. Иначе не мисля, че има училище, което да те подготви по по-специален начин за това.![]()
Ами търговска гимназия със специалност банкерство или мейнджмънт и някакъв език?
Ако искаш да учиш в СУ - почти всичко ти върши работа. Можеш да влезеш с рандом изпит по език, история , философия , география , биология . Виж в сайта. Предлагам ти да наблегнеш на някакъв език.
Ако искаш в чужбина - английски за да си вземеш сертификат и перфектна диплома, за да нямаш проблеми с нито едно уни. За Кеймбридж и Оксфорд ще ти трябват специфични изпити + за един от двата май искаха и есе. На сайтовете им съответно ще видиш форматите, отдавна гледах психологията . С нея е малко трудно да вадиш много пари. Ако спец. психоанализа, примерно, ако имаш пари за кабинет и добиеш популярност - звучи добре.
Някой спомена нещо за медицина - за да си психиатър трябва да минеш първо медицина, а това е губене на време и пари.
Съжалявам за материалистичната ми гледна точка .
Ако някъде имам грешка - пак съжалявам, вече ми се губят нещата .
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Аз също искам да уча психология в чужбина (англия), но дали наистина ще е доходна професия и дали ще се развие![]()
I found someone I can trust..can you see that I am bound to you? ?
Попринцип в Хуманитарните гимназии има паралелки с философия, тоест този "философски цикъл", за който споменаха. Зависи от кой град си все пак, не във всички има, а и то е май приема след 7 клас.. не знам. Но попринцип това са си училищата.
Вафла..