- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- ЗА или ПРОТИВ казармата сте и защо?
Въпросът ми е главно към момчетата.![]()
Dream..
Think...
Do...
Live...
Be...
За естествено.За мен,за да станеш истински мъж трябва да си минал казарма...да видиш кво е да ти казват кво да правиш,да се бъхтиш като луд да спиш по 4 часа и за капак на всичко да те бият,ако сгрешиш нещо...А не като сегашните путьовци на 20 години с фйешън прическата с прилепналите дъни тениската I love house music и да е свикнал сичко да му е на 6...Всека вечер дискотеки,амфетки...
Против.
Никой няма правото да ме задължава да правя нещо, което не искам и да ми губи времето. Аз искам да уча нещо, което ще ми вземе 8-9 години в университета. От какъв зор някой си ще ми губи още 1? Да не говорим, че моято сила е в мозъка, не в ръцете и физиката.
Освен това казармата е нещо, което е морално остаряло и несъвместимо с ценностите и темповете на развитие на нашето общество. В света и още повече нашия регион, войни не се водят всеки ден от доста време. Така че поддържането на някакъв огромен резерв, което да налага всеки да ходи в казарма, дори и насилствено, е неоправдано и глупаво. Да не говорим, че е и икономически неизгодно.
И има още хиляди причини. Но така де - твърдо ПРОТИВ.
ПС: Тия стериотипи, че казармата прави някой си повече мъж, може да ги ползват баба ми и дядо ми като актуални. Колко си мъж не зависи от това колко време някой ще те третира като животно.
Що за въпрос !?!? Разбира се че ДА !!!!! Писна ми от разглезени "мъже", които обръщат повече внимание на външния си вид от жените ! Те ли ще бранят родината при война, опази боже....
Като малък хич не исках, сега ми е жал че няма ...
Не знам какво е изгодно и какво не ,обаче много мъжки п***и се навъдиха ...
![]()
Абе вие си мислите,че като педерасите отидат в казармата те ще станат нормални.Глупости!!!Вижте американската армия-пълно с обратни.То даже за тях става по-добре,защото се събират повече "мъже" заедно.![]()
аз съм за не просто защото аз няма да се спрява аз съм спортист но не съм някой пригоден за тия неща и знам че всички ще кажат те ще те пригодят ама не аз манджите на баба ми не ща да ям пък камоли няква повърня мразя да съм сред природата без никаква технология. тъпо е в крайна сметка не съм некво педера*че което само си гледа външния вид да има що да не ама просто не искам да ходя който иска да го правят "мъж" да отива война моя гъз толкоз ли прости ги изкарахте днешното общество
Da jivota kratuk e zatova izjivei go kato za svetovno
И аз като момиче да се изкажа![]()
![]()
.. В казармата поне малко всички лигльовци ще се научат на дисциплина ..
Just Siseyy Hater's ...
Против!Никой не може да ме задължи да правя нещо,което не искам.А за това,че повечето момчета стават педераси,са виновни родителите,защото го допускат това.Така че,оставете тия глупости,че в казармата придобиваш дисциплина.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Не мога да повярвам колко сте ограничени ;x Както казаха преди мен казармата си е чисто и просто губене на време,я се замислете малко какво ще спечелите от нея..Всеки може да бъде и да се държи като мъж стига да иска и дори и 10 години да стоят в казарма характерите на хората мн трудно се променят..Да бъдеш мъж означава да бъдеш такъв ПСИХИЧЕСКИ,а не да си мериш мускулите и да се оригваш, и живота е мн по-добър учител в това отношение!
Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..
С две ръце ЗА.
Дайте ни шанс да сбъднем мечтите си. Дайте ни шанс да изживеем дните си. Шофирайте разумно.
^На вас двечките само като ви гледам никовете не ми е ясно откъде на къде сте "ЗА"? Представям си, ако станем като в Израел със задължителна казарма за мъже И жени, как ще хлипате и ще ревете като ви се чупи маникюра при първото почистване на някой автомат...Ама сте се наредили на опашката "за".![]()
\Първоначално написано от amk933
/ \
/ \
/ \
/
Против съм. За мен това си е загубена година.
Може би 1 месец, най-много 2, колкото да се научим как се стреля, ако евентуално настъпи някаква война.
Вие пък момичетата какво давате акъл??Само minionka,която подкрепи амк93 е права.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Определено и аз съм ЗА защото момчетата станаха твърде големи лигльовци .. бива ли момичетата да са по корави от някой момчета кадето като ги ущипеш и ще ревнат ..Първоначално написано от MegiBoOm
![]()
През ада минах, но не спрях, а вървях и вървях. Над мен летеше моят страх като гарван чер. И чакаше да се предам, себе си да му дам, защото бях един и сам.
И беше мрак пред мен, и в мен, но вървях и вървях, и тихи мъртви гласове викаха ме при тях,
и аз за миг си пожелах да се спра и да заспя и уморен да ида в нищото.
И по ръба на простта аз върях и вървях.
Стоях от тъмната страна и обратно броях години, дни, и часове. Но не помнех кога във себе си съм пуснал болката...
А тва за момичетата и казармата просто не върви...Просто жените не са ефективни като бойци,то ебаси жената като е 50 кила и като й дадеш манерка,лопата,каска и автомат и вече няма да може да ходи най-малкотоОсвен това е доказано,че са по слаби психически и физически,така че ще рухнат психически и физически при най-малката липса на сън/храна или при студ или жега да речем...
ЗА ! ! ! трябва малко дисциплина...а не да седят по цялден вкъщи пред компа с чипса в ръка и парички от мама и тати...и после закво са по 200 кила...в казармата така е било преди...който неможе 25 коремни набирания цяла вечер не го уставят да спи докато не го направи...и 50 лицеви опори...абе..то вече днешните "мъже" за нищо не стават...
Хуах...Първоначално написано от amk933
![]()
Само да ти кажа, че ако имаше казарма за момичета и е задължителна - ОТИВАМ! Независимо дали ще рева като ми се "чупи маникюра" или "като нямам време да си сложа грим"! Да ще свикна, колкото и сурово да е...
Какви подобия на мъже съм срещала не е истина!
Ами ако стане война, какво - жените ли ще ви пазим вас мъжете! Това, че аватара ми е такъв не означава нищо, ясно?Днешните "мъже" не могат да се бият както трябва камо ли, ако недай си боже настъпи война, да се отбраняват! Така, че хайде моля те...сякаш момченцата в университетите ще спазят положението!
Така е било и едно време, пък не са измрели нали? Вярно болезнено е, тежко е, имало е доста извращения, но не можеш да отречеш, че казармата не е добро място за каляване на физическата и психическата сила!
![]()
^Не поставяй всички под общ знаменател.Аз например имам известен опит в стрелбата с пистолет ловна пушка и карабина,физически съм достатъчно добре за годините си,спал съм по палатки и гори,мога да си запаля 1 огън(за разлика от 2/3 от мъжете днес),така че с месец,два военна подготовка от мен би излезнало,що годе добър войник например![]()
И аз отивам ако има казарма и това да съдиш човек по името и снимката просто е много тъпо .. момичетата ще излезнем по корави от някои момчета.Много искам казармата да е задължителна но уви ..Първоначално написано от MegiBoOm
![]()
През ада минах, но не спрях, а вървях и вървях. Над мен летеше моят страх като гарван чер. И чакаше да се предам, себе си да му дам, защото бях един и сам.
И беше мрак пред мен, и в мен, но вървях и вървях, и тихи мъртви гласове викаха ме при тях,
и аз за миг си пожелах да се спра и да заспя и уморен да ида в нищото.
И по ръба на простта аз върях и вървях.
Стоях от тъмната страна и обратно броях години, дни, и часове. Но не помнех кога във себе си съм пуснал болката...
^Искате, защото не ви е упряло до кокалчето и не знаете какво е.
Първо, "война" е нещо супер хипотетично в момента. Или поне война между България и някой. Няма за какво да се бием. Така че е супер тъпо да се бави научното и кариерното развитие на хората с тая малоумщина.
Второ, както обясних още в първия ми пост - казармата е икономически неизгодна. Тая година, която ще я изкараш там, можеш да я прекараш изкарвайки пари и плащайки данъци, от което държавата печели. Като правителството те дондурка 1 година и ти плаща храна, заплата, а ти в крайна сметка не произвеждаш нищо, икономиката не печели, а губи.
Трето, направо се плаша от безумното ви мислене. Края на войната "помеждудругото" не се решава на полето, където някой се бие, а от тия "момченца" дето са учили политика и дипломация в университета, срещу които толкова здраво плюете. Защото споразуменията и договорите слагат край на един военен конфликт, а не коршумите на полето.
Четвърто, фактът, че казарма няма в нито една цивилизована държава да ви говори нещо?![]()
amk933 Съгласна съм напълно
Какви войни ви гонят не мога да разбера...не сме в Ирак и другите подобни страни![]()
За мен казармата е глупост! Който си е мъж,е мъж и без да ходи в казарма![]()