- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Кавказка,българска или немска овчарка.
Ако мангала влезе с пушка, м? Сега кажи, че преди да стреля ще го изяде..Първоначално написано от reoffender
Инак - http://www.topobiavi.com/data/adv_im...8/p_158133.jpg Две топчета ^^
Много честен човек съм,
обичащ най-доброто,
не ми липсват нито жени, нито пари, ни любов.
Яхнал коня си,
през пустинята вървя,
звездите и луната ме напътстват на къде да вървя.
Мангал с пушка ? Тва е се едно да ми кажеш българин с БугатиПървоначално написано от MetalZone
![]()
Супер тъпо изказване,мейт, кое куче може да те защити от въоръжен човек?Първоначално написано от MetalZone
![]()
Bring your love,baby, I can bring my shame
Bring the drugs,baby I can bring my pain
Въобще не е тъпо изказване. Просто го изкарахте терминатор. И цигани с огнестрелни оръжи има... повярвай![]()
Много честен човек съм,
обичащ най-доброто,
Яхнал коня си,
през пустинята вървя,
Еми според мен циганин с огнестрелно оръжие,не би влезнал в двор за да краде ябълки и чушки в буркани,но щом казваш...
По-добре си погледни аватара...
Т'ва не беше нужно, разбирам за какво й трябва на момичето такова куче, и се опитвах да й помогна със съвет от първа ръка, ама щом си по-компетентен, добре.![]()
Ех... вземай кучето и прав ти път .. крива ти пътека
ПС: И щом в махалата влязоха в една къща за да откраднат ядене.. а не пари.. и единия го хванаха на масата.. как спокойно си ядеше кекс.. прави си сметка за чушлетата в бурканите. Ахаха. Айде чао.. сори за "спама" :]
Много честен човек съм,
обичащ най-доброто,
Яхнал коня си,
през пустинята вървя,
Момче съм между друготоПървоначално написано от reoffender
![]()
Извинявам се тогава, моя грешка.Първоначално написано от Greennight
![]()
Ако искаш да гледаш едно куче, така че да е здраво и добре физически, няма да стане с яхнията от масата и два хляба напоени с булъон.
Докторите на нашия песоглавец са ни казали така:
Опция 1) Храните го със хубава храна (Hill's, Royal Canin, ProPlan)
Опция 2) Храните го с кофти храна (Фрискас, етц) и му давате допълнително витамини
Опция 3) Някой от нас готви всеки ден на кучето в точно пропорции въглехидрати, протеини, витамини и етц всеки божи ден
Като сложиш още един милион глупости, които наще му купуват (кучешки шоколади, бисквити, алоета, риби (тон, съомга, етц)), които е хубаво от време на време да му се дават, като награда за нещо научено, става още по-солено.
Освен това трябва във всеки един момент, ако се наложи да го заведеш на доктор и да му помогнеш, да можеш да го направиш. Нашата за 10 си месеца до сега е ходила два пъти по спещност посред нощ на доктор и един път е боледувала от бронхит (вкъщи е 25-30 градуса, защото гледаме и папагали, сиреч не е от студа).
Идеята ми е преди да си вземете куче, да си помислите колко ще ви е лесно да го гледате и дали ще можете да му осигурите всичко нужно. Гледането не е толкова лесно, а и е супер трудно след един определен момент, когато кучето стане член от семейството. Защото като е болно, ти е мъчно и се притесняваш, и си го гледаш като дете.
Иначе всяко куче е хубаво. Отиди, виж ги и си избери това, което те грабне.![]()
Истината е,че ще ми е трудно да му осигурявам всичко нужно...Главния проблем е,че в тва забутано село няма ветеринар.То няма и нормален лекар там,трябва да се ходи до града.Баба няма кола и трябва да се ходи най-рано в 7 часа сутринта с рейсче =>Ако животното има спешна нужда от лекар не мога да му я осигуря...Иначе за сьомга едва ли баба ми някога ще му купи...С тия 500 лева пенсия,то тя самата за себе си рядко си позволява такива екстри...Иначе ти какво куче имаш амк ?
Забелязала съм,че кучетата, които се гледат на двора са по издържливи. Когато е в къща/апартамент е много по-изнежено.
И в нашето село нямаме ветеринар, водили сме го на профилактични прегледи преди, с колата до града.
Да чукна на дърво, не се е разболявало до сега.
amk, съгласна съм с нещата, които казваш, но реално, колко хора могат да си позволят такава грижа, и 'лигавене' на любимеца?
^На стария ни пес наградата беше,като заколим някоя кокошка-вътрешностите![]()
Сьомги, не знам какво, това са абсолютни изгъзици, за мен...
Аз гледам немски шпиц (не пумеран). Уж се води северно куче и козината му е 6-7 см, но факт е, че се разболя посред лято от бронхит. Иначе преди много време гледахме и немска овчарка, но я отровиха със стрихнин, хвърлян за улични песоглавци.
Махнете вие глезотиите. В днешно време един ветеринар дори е бая пари за повечето хора. Външното обезпаразитяване и вътрешното са задължителни всеки божи месец. А не можеш да оставиш животинката да се мъчи, като е болна или окепазена с кърлежи и бълхи. За бронхита, например, сме я водили два пъти - начален и контролен преглед. Първия път - 2 рентгенови снимки, преглед и антибиотик бяха 70-80 кинта. Вторият беше контролен 10 кинта.
Освен това като малко що бели направи. Тапети, обувки, цветя, дрехи...доста ни дисциплинира, обаче къщата докато стана на 8-9 месеца и спря да ги върши тия глупости, стана за основен ремонт.Наши приятели гледат ретрийвър, който е колкото наща на възраст, и на 5 месеца проби дупка в стената между хола и кухнята (гипсофазер, ама пак)...Та има си неща за мислене преди това. Най-важното е дали ще можеш винаги да му осигуриш жизненоважните неща.
![]()
Аз преди години имах каракачанска овчарка , породиста беше , мъжка.Като ми я донесоха беше точно една дебела топка , която като бягаше и падаше на една странаОтначало я гледах в апартамента , но като взе да расте и я пратихме на село
Храниха я с попари и кокали и нищо й нямаше. Порасна доста и като си играехме ме събаряше , беше много игрива и добричка , но само към хората , които познаваше. Като ходех на село още от вратата ме надушваше и почваше да скимти
Ако влезе някой външен човек , особено циганин откачаше , имах чуството , че ще скъса синджира. Към стопаните са много добри , но към външните , по-добре да не влизат
Имат мното енергия и трябва да се пускат ежедневно да бягат и да беснеят , иначе полудяват. За голямо съжаление имаше наследствено заболяване и получаваше гърчове и накрая я дадоха на един овчар , поне да е постоянно по поляните и сега не знам какво е станало с нея
![]()
![]()
![]()
![]()
което и да вземеш няма да сгрешиш , важното е да го обичате и да се грижете за негослед години мисля да си взема пак същото куче
![]()
Немска овчарка.Обаче и другите породи не са лоши.Каквото избереш.
Имахме немска овчарка,страхотно куче,но си замина от краста.
В момента на село гледаме улично куче,има съмнения дали не е чакал.Много добро,чисто и хубаво.
Хора,искам да питам нещо.Какво означава,ако кучето си гони опашката?![]()
Освен солената равносметка на края на месеца, след храната, обезпаразитяването, разкарването за погълнатите боклуци (бебетата, особено със сърбящи зъбки поглъщат всичко изпречило се на пътя им) хубаво да си помислим предварително с какво време разполагаме. Не знам какво ще стане ако в двора влезе циганин с пушка, ама едно куче с такива габарити и доминантен нрав може да се превърне в опасност не само за преминаващите около двора, но и за къщните. Според мен не е редно да не можеш да вземеш нещо от кучето си (както стана дума за костите в нечий пост). Ами ако утре то прояви прекален ентусиазъм и събори баба ти, защото не му се угажда на акъла или я нарани несъзнателно, в игра. Такива неща трябва да се премислят предварително, вместо да чакаме трагедии и после да ставаме кучемразци.
И между другото има Амстафове, дресирани да се справят и с въоръжени нападатели.
Ако си гони опашката значи му се играе,поне така мисляПървоначално написано от RaisedOnRock
Иначе силно се съмнявам да е чист чакал-на село един ловец гледаше лисица и просто полудяваше на синджир и можеше да яде само сурово месо-всякви други неща повръщаше.Един ден я пуснал за 5 минути без синджир и повече не я видял.Иначе е възможно да е някаква смеска.
babity,спокойно,именно заради това не си зимам питбул или нещо такова.Аз досега не съм чул овчарка да си е изяла стопанина...
За 3 години овчарката не е нападнала никой от семействотоИзключая, пътите, в които ме е събарял, и то аз съм си виновна,че се вра много при него и го дразня да скача нагоре
Като види обаче,че залитам/падам веднага се кротва.
Благодаря за отговора,Greennight.
Имам съмнения,защото около селото има доста чакали,които приличат повече на кучета,в смисъл не са толкова диви.
Както и да е,в крайна сметка какво куче ще си взимаш?
Еми мисля да си взема Българска овчарка.Покрай нащо село също има бая чакали,даже май изместиха вълците вечеНо аз съм виждал,не са нищо особено,с големината на уличен пумяр са,само при зова на моя БОК ще бягат в най-затънтените кътчета на балкана
![]()
Ама аз доколкото разбрах, все пак ще ти е проблем, ако събаря баба ти или яде прекалено много. Защо не опиташ с немска овчарка?
Достатъчно добри кучета пазачи са и сигурно ядат по-малко, а и са по-компактни.
Отлични пазачи са, имат здрава захапка и също не харесват външните хора.
http://www.youtube.com/watch?v=SFf0IClzVNs
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Еми ще се старая да го науча да не събаря баба ми...Иначе немската овчарка е добър вариант,но първо се притеснявам за зимата как ще я изкара навънка...Селото е на 900 метра надморска височина и обикновено е 5 градуса по-студено от в София...Сега тука преди няколко седмици се беше стигало до -15 => там се е стигнало до -20 сигурно...Не знам...Иначе са по-интелигентни,това им е предимството...