- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Кавказка,българска или немска овчарка.
Кучето не хапе заради породната си принадлежност! То хапе, защото ти не умееш да общуваш с него и не го отглеждаш правилно. Според мен не си достатъчно подготвен и давам 100%това гаранция, че ще имаш проблеми с кучето. Това не е голдън или кокер, 'дето ще го изма'аш два пъти с вестника през дупето и ще му изкорениш вредните навици.
Едит:RaisedOnRock, кучето може да си гони опашката и при здравословен проблем. Понякога е признак за опаразитяване или кожен проблем, а при моето куче е сигнал, че е време да се стискат анални жлези.
Не съм толкова зле колкото си мислиш...Занимавал съм се и преди с кучета...Не става само с бой...Например кучето на братовчедка ми докато го научим да не сере навсякъде из апартамента им,получаваше удар по муцуната с вестник и пропускаше 1 ядене за назидание,а ако си свърши работата,където трябва получаваше награда бисквитка![]()
Какво беше кучето на братовчедка ти? И защо, по дяволите, е удряно през муцуната? Ударът, въобще корекцията се използва за отнемане вниманието на животното от белята, която прави в момента. Да го пляснеш когато го видиш в беля означава да създадеш неприятна асоциация с действието, което върши и съответно да не желае да повтори. Това се нарича условен рефлекс. Ако се изсере на килима в 8 сутринта и ти не му дадеш да яде в 12 не се получава ефектна на назидание, а просто му нарушаваш хранителния режим. И пак ти казвам, да го пляснеш през муцуната няма да ти свърши работа за едро куче.
В клипчето, което ти дадох се казва че немската овчарка е all weather dog, а и защо не се хванеш да му измайсториш една къщичка от някакви изолиращи материали? Може даже да е с подвижна вратичка (като на котките) и хич няма да му е зле на кучо. + някакъв стар матрак/дюшек/одеало. Поне аз така си го мисля.
Иначе.. захапката им е 2ра по сила след ротвайлера, изключително умни са. Ако се хванете с баба ти да го обучавате ОТ МАЛКО, ще стане послушно и предано куче, което при команда няма да се хвърля и да ви събаря. Но според мен и баба ти трябва да се позанимава с него, защото ако само ти го учиш, мисля, че само теб ще слуша..
Btw да не скандализирам Бейбиту, ама аз все си мисля, че точно с такива неприятни асоциации кучетата се учат най-добре. Разбира се, и с награждения. Това с храната е прекалено, но мисля, че и във форумите съм за кучета съм чела за удар с вестник по муцунката. Не с ръка, и не със злоба, разбира се. :/
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Относно къщичката-има цяла плевня със сено,проблема е,че не е защитена отвсякъде и като духне малко вятър не знам...Докато другите овчарки са с по-дебела козина и ще издържат по-лесно...
Кучето на братовчедка ми е порода улична и е едно от най-слабо итнелигентните представители,които познавам,бая зор видяхме с него,но накрая се научи.Явно щом тъпо куче като него се научи на основни навици при това започнахме късно с обучението-кучето беше почти на 8 месеца,не виждам защо да не мога да науча и мойто.
Изплаши ме.Първоначално написано от babity
![]()
Ще им кажа да го водят на ветеринар.
Абе, има едно куче, много е голямо, по-голямо и от каракачанката, чисто черно е, с дълга и мека козина - имате ли някаква идея каква порода може да е?
Audio ergo sum
Ню Фаундленд?
http://www.zoo-magazin.biz/images/ji...wfoundland.jpg
Само т'ва ще да е. Ама тия са брутално мили и обичливи. Смис т'ва не може да ти пази къщата.![]()
Само това ще да е, щото онова е наистина много спокойно и дава на всеки да го гали.
Audio ergo sum
Ако ще си решил да коригираш с шамари обикновено се тупва по дупеца. При редовно използване на шамари или пляскане въобще, ако го правиш по муцуната ще научиш песчо да свежда глава всеки път когато вдигнеш ръката си, а това е много грозно когато посягаш за да галиш. Да, аз казах, че това е най - разпространения метод с наказания и похвали. Въпросът е, че те трябва да са навременни и адекватни. Не може, от опит казвам, да използваш всеки път една и съща корекция.Първоначално написано от jghgh
Като стана въпрос,нашето куче примерно като имам нещо в ръката-пръчка,или нещо такова супер много се плаши и бяга.Сигурно са го били,миличкото.
БОК и каракачанка са различни породи! Аз имам БОК те са по-едни, украската, козината и стойката им е по-различна!
Ето я мойта лора:[img] http://www.facebook.com/photo.php?fb...861958&theater [/img]
http://www.facebook.com/photo.php?fb...861958&theater
(>O_o)>
Момиче, дават се директни линкове към снимките. Не сме ти приятели във фейсбук.