.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Изрусяване?????Как???

Здр мили съфорумци!
    Искам да си изруся косата, моята по принцип е кестенява.Та проблемът ми е ,че до сега не съм се изрусявала с боя и не знам как става-трябва ли допълнително изсветляване на косата, преди да се нанесе боята и ,ако да -с какво?
    Доколкото знам, ако се пробвам само с боя на тъмна коса, може да се получат доста неприятни изненади като краен резултат....
    МОЛЯ за HELP всички неестествени блондинки от форума!!!!
    Благодаря предварително!

Syveta mi e da otide6 na frizior tam da te izrusqt nai-sigurno e taka.

Голям фен Аватара на Alex_f
    Град
    PLEVEN
    Аз се правя русичко само на фризьор!Съветвам те и ти да отидеш,защото можеш да си съсипеш косата ,ако сама се боядисаш.
    Приятелят е човекът,с когото можеш да споделиш радостта от тъгата!!!

Голям фен Аватара на gorska
    Град
    в гората... !We all live in оur yellow submarine!
    Аз не съм неестествена блондинка, но ще се опитам да ти помогна.
    Доколкото съм чувала трябва да изсветляваш косата си постепенно. Все по-светло и по-светло. Не изведнъж! И да не се връщаш назад към по-тъмните цветове.
    Знам, че се изразих много така... но не разбирам от бои за коси. Но мисля, че това е начина.

Голям фен Аватара на gorska
    Град
    в гората... !We all live in оur yellow submarine!
    И на фризьор също.

Ами, най-добре при фризьор. Аз не съм нито естествено, нито неестествено руса (всъщност, най-гадното нещо, което съм причинявала на косата ми, е да я къдря 2 пъти с маша, и 1 път с преса да я начупвам И после се чудя какво ми харесват хората на косата ... )

nai-dobra alternativa na frizior i s blondor...blondora e nai-dobroto sredstvo za izrusqvane bez kofti posledici =) vse pak ve4e 7 godini podred ili mi se pravqt ki4uri i ve4e 2 godini podred si izrusqvam bretona =)

Ами и аз ссам в период изрусяване!Направила ми е едни кичури и каза др месец да ида за цялата коса.Ама кичурите са 25 лв и майка още не го е преживяла...

Град
    varna

nina*

moqt s1vet e da ne se pravi6 rusa predi 2 godini otidoh na frizor da me napravi rusa e dobre stanah rijava stoqh s toq skapan cvqt 2 meseca i re6eh da se boqdisam pak moq si cvqt |vseki mi kazva6e da ne se pravq 4e nqma da mi otiva i naistina ne mi otiva6e bqh tv1rde bqla za liceto mi de i s taq kosa prili4ah na maimuna ne mojeh da se gledam v ogledaloto nz dr hora kak se me gledali| i taka kosata mi izgorq i to dosta no nai golqmata mi kre6ka sled tova da si izpravq kosata traino i sega 5 meseci nemoga da si opravq kosata osven da q odreja 0 nomer dr na4in nqma POMISLI SI PREDI DA SE BOQDISA6 DALI 6TE TI OTIVA NAI VE4E

Изрусяване на косата

Под думата изрусяване трябва да разбираме просветляване на естествения цвят на косата. То може да бъде слабо ( един-два тона по-светло от естествения цвят ), средно ( до три четири тона по-светло ) и силно ( до най-русия цвят ).

Косата трябва да се изрусява на втория-третия ден след измиването й. Изрусяването се извършва с кислородна вода от 3 до 10%, като на всеки 20г кислородна вода се прибавят 5-6 капки амониева основа ( амоняк ). Амонякът се налива в кислородната вода непосредствено пред употребата й. Концентрацията на кислородната вода зависи от степента на изрусяването, което желаете да получите. Така за слабо изрусяване най-напред се намазват корените на косите на дължина 5-7 см, а след 15-20 минути се намазват отново корените и върховете заедно.

При израснали тъмни корени на косата се намазват само корените и в този случай косата се разделя на малки снопчета.

Не се препоръчва дълъг престой на кислородната вода върху косата. Някои хора имат лошия навик да оставят кислородната вода за цялата нощ върху косата си. Това води до увреждане на космите. Те стават нееластични и лесно чупливи. Престоят на кислородната вода зависи както от качествата, така и от цвета на косата. Обикновено Кислородната вода се оставя от 15 до 45-50 минути, след което косата се измива с неутрален сапун както при обикновеното хигиенно миене.
    Дано помогне
    BLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!! xD

Мега фен Аватара на vagarious
    Не виждаш ли,че темата е от 2008год. !?За какво я ъп-ваш!?
    Big or small, lies are lies!

Редно е да се заключи...

Отиди на фризьор, за да не съжаляваш после.
    Big or small, lies are lies !

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си