Цитирай Първоначално написано от Lucho
Цитирай Първоначално написано от sls25
Здравейте!На мен също ми казаха резултатите, но се оказва че учениците явили се на олимпиадата със задачи за 8 клас са много и сега преразглеждат работите наново.Но не знам дали това е 100% сигурно.Просто не виждам смисъла ученици да се явяват на олимпидата, всеки кръг е по-труден следователно с времето отпадат хора.Когато достигнеш до национално ниво т.е имаш нужния брой точки-от къде на къде ще правят подбиране, това просто е обезсмисля да се прави такава олимпиада.
Горе-долу добре казано. И тук идва въпроса: Имаш над 75 точки, т.е. класирал си се, но не си допуснат за участие. В такъв случай, трябваше да вдигнат горната граница, която да не е 75 т. а да е 93 - 95 т. например. И всеки, който има над 93 или 95 отива на национална олимпиада. В момента, типично по нашенски има пак се пращат работи някъде и пак от там някъде някой си решава кой става и кой не по съмнителни и неясни оценителни критерии. Да не говорим, че като цяло или дават прекалено лесна олимпиада, така че да се класира всичко отишло, или дават толкова трудна, че да се класират не повече от 4-5 човека от даден випуск. Тази година Химия и Биология стояха точно по този начин. Много рядко "експертите" успяват да направят някакъв среден приличен тест... ето затова, не само системата с олимпиадите, а и цялата образователна система има нужда от промяна - понеже в над 90% от случаите липсва каквато и да било прозрачност, после всички мрънкат и накрая всичко пак си е без промяна.
Напълно съм съгласен