.
Отговор в тема
Страница 1 от 7 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 175
    Супер фен Аватара на DisturbiaV

Храни подходящи по време на ограничаване!+Резултати

В темата не става дума за диети,гладуване и т.н.От месец съм започнала да гледам колко калории има в определена храна и се опитвам да замествам нещатата с по-малко калорични неща.Не ям пържено,сладко,хляб и т.н,НО рано или късно ще искам да ям шоколад примерно и не съм от хората,които могат да се задоволят с 2-3 парченца

Та вие с какво замествате нуждата от сладко?
    Какви храни ядете по време на ограничаване?
    ииии така нататък всяко мнение би било полезно на мен и други,които се опитват да се стегнат

Голям фен Аватара на GrippingBosh
    Махнах солта,тестеното и сладкото,всичко в тея пакетчета чипсове,вафли и тем подобни глупости.По 1-2 филии препечени сутрин е достатъчно поне за мен.Като ми се дояде сладко или пия много вода и си залъгвам глада или си хапвам малко черен шоколад.Наблягам на зеленчуци и плодове.
    LOVE не означава Legs Open Very Easy !!!
    момиче

Мега фен Аватара на Infinity
    Прияде ли ти се сладко имаш няколко приемливи варианти - ядеш плодове, плодово мляко / Култура , примерно / , чай с повечко мед или натурален шоколад с какао над 60%.
    Други храни подподящи по време на ограничение са тези, които всички знаем - плодове, зеленчуци, кисело мляко, пълнозърнести храни, риба и крехко пилешко/пуешко месо.
    Не забравяй суровите ядки и млечните продукти, защото са изключително важни тези полезни мазнини за нас момичетата.
    To infinity and beyond.

Супер фен Аватара на Wwwooow
    Град
    В театъра

Re: Храни подходящи по време на ограничаване!

Цитирай Първоначално написано от DisturbiaV
    В темата не става дума за диети,гладуване и т.н.От месец съм започнала да гледам колко калории има в определена храна и се опитвам да замествам нещатата с по-малко калорични неща.Не ям пържено,сладко,хляб и т.н,НО рано или късно ще искам да ям шоколад примерно и не съм от хората,които могат да се задоволят с 2-3 парченца

Та вие с какво замествате нуждата от сладко?
    Какви храни ядете по време на ограничаване?
    ииии така нататък всяко мнение би било полезно на мен и други,които се опитват да се стегнат

В редките случаи, когато замествам сладкото- ям МЕД,банани
    Отказах газираното,солта...
    Чудя ти се как издържаш без хляб ? по-скоро бих могла да не ям сладко,от колкото хляб..Наяждаш ли се,така без хляб??
    и да ви питам...от бейкролса,маретите и солетите дебеле ли се много?
    по-добре ли е някое от горе изброените или една филия хляб с салам/филе ?? Сори за глупавите въпроси,но не съм много наясно с нещата
    В мойта сцена на живота,
    вече ще си публика,
    и от ъгъла ще гледаш,
    как ще блестяя..

И аплодират ме, по име викат ме.

http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=440091 влез...

Ще добавям неща,когато се сетя.Варени картофи и извара(58 kcal) ям,когато съм доста гладна.За хората,които не им е вкусно да добавят малко лютеница.Кажете от консерва,коя е най-диетечната с риба тон.Видях доста апетитна салата с 480kcal някъде калории и понеже не ям половината неща от там би била страхотна!
    линк към салатата http://www.menumag.bg/recepta/dietic...ata-s-riba-ton

Прилагам и няколко рецепти от друг сайт на който попаднах:
    за хората обожаващи домати
    Доматена крем-супа

Продукти:
    1 кг домати*, 1 глава лук, 2 скилидки чесън, 2 с. л. захар (захарта се слага да убие киселостта на доматите и в сосове и в супи), 2 с.л. зехтин, няколко листенца босилек, 2 щипки черен пипер, сол, 1 литър вода.

Чесъна и лука се нарязват на ситно и се задушават в зехтина. Прибавят се нарязаните и почистени домати, захарта, водата и пресния босилек. Подправя се с черен пипер и сол. Нека поври 30-40 минутки, след което се пасира. Супата се прецежда и преди сервиране се украсява с листенца босилек. Може да се приготвят и крутончета.

Супата може да се консумира и студена.

* Доматите са много богати на витамини, минерални соли, витамин С и витамин А. Достатъчно е да се изяжда по един голям домат на ден, за да си набавим почти цялото количество витамин С и витамин А, което е необходимо за деня. Доматите съдържат 17 пъти повече желязо от млякото, два пъти повече от яйцата и три пъти повече от рибата.

за любители на картофите:
    Картофи и броколи на пара
    3 средно големи картофа
    4-5 броколи (от малките....аз използвам тези замръсените на Бондюел)
    зехтин
    ленено семе
    сол
    индииско орехче

Обелвам каротфите и ги режа на едри кубчета и ги слагам ,заедно с броколите в кошницата за пара...Когато са готови ги намачквам на пюре и ги заливам, докато са топли със зехтина...поръсвам с ленено семе,сол и индииско орехче...

Каротфи с карфиол
    3 големи картофа
    5-6 розички замръзен карфиол
    зехтин
    лимон
    черен пипер,сол
    ленено семе

Картофите се обелват и се нарязват на едри кубчета...сваряват се заедно с карфиола...отцеждат се от водата и докато са топли,намачакват се с вилица и се заливат със зехтина и лимона...поръсват се със сол,черен пипер и ленено семе!

Диетичен чипс
    картофите се рендосват като за чипс...нареждат се в тавичка с хартия за печене и се поръсват с чесън на прах и червен пипер...който иска и кайенски...пекат се в силно загрята фурна по десетина минути от едната и 1- от другата страна...

та това са свръх диетични...без сол...без мазнина...и много вкусни
    за ценителите на моркова
    Салата от моркови с ряпа

800 гр моркови
    400 гр бяла ряпа
    балсамов оцет (бял)
    зехтин (студено пресован)

Ренодосват се морковите и ряпата, като се поправят по вкус със зехтина и оцета...

вкусотийка с банани
    Бананови понички

Продукти:
    1/2 ч.ч. брашно, 3 с.л. захар (или съответстващото количество подсладител), 3 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко (по възможност с 1% масленост), 4-5 едри зрели банана, растително масло за пържене

Брашното се смесва със захарта. Едно по едно се добавят разбитите яйца. Постепенно се налива и млякото. Тестото се разбива с миксер, докато се получи гладка смес. Накрая се прибавят намачканите банани. Сгорещява се разстителна мазнина в дълбок съд. От добре разбърканото тесто се сипва с мокра супена лъжица в сгорещеното олио така че да се получат овални понички.

Пържат се докато добият равномерен златист цвят от всички страни. Изваждат се върху домакинска хартия за да се отцеди излишната мазнина.

Поднасят се топли.

Повече от фен Аватара на Steff9423
    Аз също се ОПИТВАМ да спра сладкото,тестеното и да ям по-малко сол.
    Разбира се е малко трудно,още първтата седмица неможе да спреш всичко.
    Замествам сладкото с ябълки и мляко,засега.После мисля да спра и захарата в кафето и чая.Тук в Испания има едни супер вкусни царевични филийки,те са с много малко калорий и заместват хляба,и стават да ги ядеш когато ти душа иска.
    Отдавна не съм си взимала от тях..
    По принцип е хубаво да хапваш Активия,те са доста вкусни и те засищат.Аз понеже не съм от хората със силна воля,понякога се отдавам на изкушението и си хапвам,дори и малко,тестени работи.Но ти предпоръчвам първо да спреш белия хляб,яж само тези с ниско съдаржание на брашно,черните не стват за нищо!
    После замени сладкото със кисели млека (ако си като мен-любител на сладкото- първо започни с плодовите млека, после мини на само плодове).
    Яж бяло месо-замества солените работи,и салата (много бързо се сваля..)
    People just can't stop making others hurt..They always smile when you cry,and they like to wash their hands with your tears.

Wwwooow,на ядене ядях по 4 филии хляб.Немислимо ми беше да спра да го ям.Като ядях без и все едно нещо липсваше и го ядях дори и със супи.Свикнах да не ям като освен познатата ни дума "КРАЙ!" 4 дена ядях варива(аз свикнах с леща). И така сета ям хляб само като ми трябва за сандвичи и то го пека на скаричка

За сега от 52 дни съм вкусвала само 1 квадратче шоколад и 2 бисквити.Когато ми се дояде ям Активия с горски плодове,въпреки че не е кой знае колко диетична.Черен шоколад не обичам.

Бейкролс-а има 400 калории в опаковка и според мен е мнооого по-добре да си препечеш 2 филиики с шарена сол или парче сирене,отколкото да го ядеш тоя боклук.Отначало карах 1 седмица в училище с бейкролс и понеше почти не ядях мазно,започнах да усещам,че са мазнички и се отказах тотално.

за хората,които имат вереме и нерви да си правят салати

ЗЕЛЕНА САЛАТА СЪС СОС ВИНЕГРЕТ

Използваме маруля или зелена салата, нарязана по познатия начин. Можем, разбира се, да използваме домати, краставици и пр. Подправяме салатата със специален сос, изготвен по следния начин. В една дълбока съдинка смесваме 1 лъжица оцет “Балсамико” (намира се вече и на нашия пазар), със сока на

^ Няма значение марката на консервата,важното е рибата да е в собствен сос (вода и сол).Иначе и Риомаре имат такава със светлосин етикет

темата наистина е доста полезна аз бих искала дапитам за това как бих могла да разнообразя менюто си , но без да става мн калорично (говоря за обяд,че тогава си нямам и на идея какво да ям и винаги е едно и също - картофи )

и аз от известно време се мъча да се ограничавам и понеже немога без сладко вчера изядох 1 натурален ш-д на своге(колко е натурален е отделен въпрос) и днес си хапнах 1 кофичка кисело мляко с 2 бананана нарязани на дребно-заместих 1 ядене и така
    Dori da iskam az nemoga da buda Angel.....

DisturbiaV, колко си отслабнала и колко си висока? И спортуваш ли?
    Мен ме интересува царевицата в консерва може ли да се сметне за здравословна храна..

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    52 дни без шоколад, бих ти се поклонила.. Не издържам и седмица без шоколад или нещо което е сладко! Но скоро и аз ще започна така, на мен също ми е интересно дали си отслабнала и с колко.. MissNothing мисля че можеш да ядеш царевица, може да е леко подсладена ама ЛЕКО .. И активията по-добър вариант ли е от среден шоколад?
    ...но във тебе като рана
    ще пари мисълта, че две неща
    не можеш никога да си възвърнеш:
    Живота да избавиш от смъртта
    и времето назад да върнеш!

"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
    "Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
    "Защо?"
    "Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."

1.60 съм -/+ и бях 50кг най-много 53,но сега съм 45,НО съм с крушовидна форма,което адки много ме дразни и се опитвам да смъкна кг в обсластта на бедрата и дупето.За спорт не ,но всеки ден по 30 мин лягам по гръб и все едно въртя педали на колело,после лягам настрани и си вдигам крака(не знам дали ми схванахте нещо).За да си постегна корема правя коремни преси.Ако не ме беше срам щях да си покажа дебелите крака преди и сега межи би след малко ще се снимам

FuckingFreak,давам пример с Lz(тези мъничките) е 206 калории,а за активия зависи вече каква,но горе-долу може би са кантар нещата.Аз и за това казах ,ако си от хората които опитат веднъж и не могат да спрат няма да е по-добре

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    Супер! УСПЕХ Продължавай в същия дух ! Аз също съм с крушовидна форма, абсолютно същото както го описа.. Колкото и да сваляме от ръце, гръдна обиколка и корем все краката ще са ни по-дебели от която и друга да е част на тялото.. Не е честно Миналата година от май месец се бях мотивирала да не ям сладко до рождения ми ден (10.06) и почти го издържах, малко прегрешавах, но ти направо ме изуми.. Но все пак има разлика на краката нали ?
    ...но във тебе като рана
    ще пари мисълта, че две неща
    не можеш никога да си възвърнеш:
    Живота да избавиш от смъртта
    и времето назад да върнеш!

"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
    "Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
    "Защо?"
    "Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."

не е малка разликата.Никакви стари дънки не ми стават ...Трябваше да си купувам с 2 номера,ако не се лъжа по-малки,които започват и те да ми стават широки.Преди бях с супер крака дупе всичко за това си казвам,че ще успея,а ако ли не поне няма да съм яла боклуци дълго време.

ще се престара да сложа снимки,макар че имам още доста от дупето да смъкват най-вече

http://www.prikachi.com/images/231/3031231F.jpg преди
    http://www.prikachi.com/images/234/3031234M.jpg сега

Супер фен Аватара на Wwwooow
    Град
    В театъра
    ще се престара да сложа снимки,макар че имам още доста от дупето да смъкват най-вече

ПОЗДРАВЛЕНИЯ Голяма воля имаш явно!!!Браво на теб
    В мойта сцена на живота,
    вече ще си публика,
    и от ъгъла ще гледаш,
    как ще блестяя..

И аплодират ме, по име викат ме.

http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=440091 влез...

уоу браво на теб и аз се опитвам да смъквам но напоследък нещо не върви мн мн ограничението от началото на януари до преди седмица -седмица и половина бях смъкнала 6 кг ( но бях неразположена последната 1 седмица от ограничението)и след това си качих само 1 кг ..и не съм мръднала от тогава до сега :Д ... опитвам се последните няколко дни да ограничавам отново но не ми се получава, даже и спорта не е особено успешен най-много да потичам 1-на минути из коридора, за което моите доста ме бъзикат ... при мен проблема е ,че рано сутрин не мога да ям (не знам защо , но просто ми е гадно да ям рано сутрин) и ме е срам да си нося неща от вкъщи за училище там обикновенно ям солети (60 грама май бяха 228 kcal), или пък фетучини( 80 грама са и не са много по-калорични от солетите) но нещо почват доста да ми омръзват и се чудя вече какво да ям там :Д... понякога си взимам сандвич , като гледам да не е много голям или си разделям с някого принцеса ...някой има ли някакви идеи с какво мога да заместя това хранене в училище

хубави резултати имаш, а какво ти е долу горе менюто, закуска, обяд, вечеря и спазваш ли часове за хранене вечер, за колко време ги смъкна кг

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    За диетично хранене препоръчвам следните неща:
    Захарта може да се смени със стевия, стевията не съдържа калории.
    Солта в най-добрия случай може да се замени с хималайска сол, други варианти са морската, каменната, йодираната и диетичната сол. Един от начините да намалите солта е да подправяте обилно храните с подправки.
    От зърнените култури най-добрата е киноата, с отлични хранителните качества + това е подходяща за диетично и здравословно хранене.
    Кълновете са страхотна храна ! Вкусни, свежи, хрупкави и с оскъдно количество калории. Най-хубавите кълнове стават от люцерната и много вървят със салати.

Впрочем най-добрия заместител на месото са морските дарове, имат приблизително същите хранителни качества, но са нискокалорични.

Град
    На стадиона за бягане.
    Ако ви се яде сладко можете да хапнете до 50 гр. сушен плод или стафиди. Сладичко си е. Или кисело мляко с 2 лъжици мед.
    Running is my drug and I am overdosed ..

Супер фен Аватара на Jaune
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing
    За диетично хранене препоръчвам следните неща:
    Захарта може да се смени със стевия, стевията не съдържа калории.
    Солта в най-добрия случай може да се замени с хималайска сол, други варианти са морската, каменната, йодираната и диетичната сол. Един от начините да намалите солта е да подправяте обилно храните с подправки.
    От зърнените култури най-добрата е киноата, с отлични хранителните качества + това е подходяща за диетично и здравословно хранене.
    Кълновете са страхотна храна ! Вкусни, свежи, хрупкави и с оскъдно количество калории. Най-хубавите кълнове стават от люцерната и много вървят със салати.

Впрочем най-добрия заместител на месото са морските дарове, имат приблизително същите хранителни качества, но са нискокалорични.

Киноа и кълнове само в био магазини ли да търся? И да препоръчаш някой, който намираш за добър?

nymphetaminegirl9,отначало както казах в училище ядях бейкролс след като се освятках,че не е кой знае колко диетично си вземам от тези активии големите и понеже съм до 3 часа на училище я ям цял ден на порции.Тази седмица например с иправих печени филиики и отгоре 2 късчета кашкавал(не покриват филииката).Провери за тези несвита,дето ги рекламират дали стават,защото не съм яла и не съм се заглеждала.

ri41,много зависи дали съм спортувала през деня (ходя в фитнеса в училище 25 мин въртя велоергонометър и след това към 40 мин си играя плютно волейбол).Примерно събота и неделя ям най-малко панеже проспивам закуската.Та ако съм без спорт (винаги ям в 15 и 5) ям по купичка мляко с мюсли.Към 17 и 30 винаги огладнявам и си засищам глада с парче сирене и 2 парченца луканков салам слайс(уж не е много мазен)и за вечеря,ако съм много гладна ям малко от маджата или там каквото има,а ако ли не ям 2 препечени филиики или варени картофи с извара(който му е суха да сложи половин с.л лютеница) или както снощи опитах и останах шокирана,че се наядох риба тон в собствен сос 80 гр,половин с.л извара и половин с.л лютеница.Събота и неделя както казах ям по-малко в 11 и 30 винаги си ям мляко с мюсли,в 15 и 5 ям ако съм гладна нещо леко и вечерта понеже се прибирам в 22(знам,че не е хубаво да се яде след еди кой си час,но ежедневието не ми го позволява) ям същото както всяка вечер.Както се вижда ям по час,но не съм го направила нарочно, просто си имам без да искам изграден режим.

Rebirthing
    ,много се радвам,че на нищо не слагам попринцип сол

DarkKisss,би ни била нааааййй-полезна и в менюто ви за днес виждам,че ядеш наисина малко,но предложи храни,които ядеш,вкусни рецепти и т.н.

Какво ще кажете за жито със захар...нещо ми се яде напоследък и би могло да замести сладкото?

Повече от фен
    Супер е темата .. Много е полезна наистина И аз се опитвам да се ограничавам от сладкото,но е истина че трябва голяма воля .. Едно нещо ще ви попитам,което е пряко свързано с темата .. Разбрах,че когато спреш да ядеш боклуци (чипсове,вафли и т.н.) ти излизат по-малко пъпки .. Въппроса ми има ли точни зеленчуци и плодове,които да помагат на кожата.. всмисъл да я правят по-хубава .. а не пъпчива И вярно ли е,че колкото повече вода пиеш,толкова повече хубава кожа имаш .. (както и отслабваш) .. Блгадоря предварително ии още веднъж: Много полезна тема !

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си