- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Храни подходящи по време на ограничаване!+Резултати
Вчерах пробваn печен банан с мед и орехче-божествено е!Плюс това засища.Тази седмица само банани ям,въпреки,че са по-калоречни от останалите плодове-но пък те не ме наяждат.
За толкова време смъквах смъкнах и имам още доста за оформяне...снимка от днес...
http://www.prikachi.com/images/993/3098993x.jpg
DisturbiaV в едно списание бях чела още една "рецепта" с банан... значи - замразени парчета банан : заледяваш бананите и вкусът им наподобява на сладолед и можеш да си ги поръсваш със кокосови или лимонени стърготини или пък с канела - наистина става мн вкусно и не е мн калорично
![]()
Аз също се ограничавам. Не пия газирано, тестени и пържени неща хапвам много рядко, но пък хапвам всеки ден сандвичи(един, два)..
Ям прекалено много сладко и не мога да спра, страшно съм пристрастена. Не ям зеленчуци, което трябва да го променя, но проблема е, че мразя зеленчуци.. плодове-ям само за закуска-половин час преди ядене, в зависимост от сезона и с какви плодове разполагам.
Кажете добри марки крема сирена и с какво ги комбинирате.Обожавам кашкавал и сирене и сякаш искам малко разнообразие.
Вкъщи от доста време крема сирене не се купува, а се прави и мога да кажа, че разликата е огромна. Аз също много обичам млечни продукти, то кремата от магазина ми смърдиш на гъЗ.![]()
Необходими продукти:
4 литра прясно мляко, 4 с. л. кисело мляко 6 капки мая за сирене, 3 с. л. сол
Начин на приготвяне:
Млякото се сварява и оставя да изстине до толкова, че като си пъхнем пръста, да можем да изтърпим. Слагаме киселото мляко, маята, солта и бъркаме. Така в тенджерата седи 12 часа. След 12 часа се изсипва в тензух и така седи пак 12 часа.
Темата замря,но решавам да я дигна и да сложа рецепта за тези,които не могат да се откажат от сладкото![]()
Шоколадово сорбе
Информация
Време за подготовка: 10 мин
Време за приготвяне: 5 мин
Общо: 15 мин
Порции
6 none
Продукти
200 г захар
50 г какао
50 г черен шоколад, дребно натрошен
1 ч.л ванилов екстракт
Указания
умерено лесно
За да приготвите хубаво сорбе, трябва да изберете наистина качествени черен шоколад и какао.
1. Изсипете захарта в купа, пресейте вътре какаото и разбъркайте. Кипнете 600 мл вода в тенджерка. Добавете захарта и какаото, разбийте и върнете тенджерката на котлона. Оставете сместа да къкри 5 мин на слаб огън, отхлупена, като от време на време я разбивате. Свалете от огъня и добавете шоколада и ваниловия екстракт. Бъркайте, докато шоколадът се разтопи.
2. След като сместа изстине, я оставете да престои в хладилника няколко часа или една нощ, така че добре да се охлади. Пригответе сорбето в машина за сладолед. Ако нямате такава, го прехвърлете в стабилен пластмасов съд и го сложете във фризера, докато горният слой се замрази. Разбийте сместа, за да изчезнат образувалите се кристалчета и отново замразете за около час. Разбийте още един път и върнете във фризера, докато се замрази напълно.
3. Преди да поднесете сорбето, го оставете да престои в хладилника 30 мин, за да омекне малко и да го сервирате по-лесно.
Стойности за една порция:
калории: 221 ккал; протеини: 1 г; въглехидрати: 46 г; мазнини: 5 ; наситени мазнини: 2 г; влакнини: 1 г; захар: 42 г; сол: 0,05 г;
Шоколадова торта с кафе
Информация
Време за подготовка: 30 мин
Време за приготвяне: 20 мин
Общо: 50 мин
Порции
8 порции
Продукти
меко масло, за намазване
3 големи яйца
85 г захар
70 г брашно
1 с.л царевично нишесте
2 с.л какао
1/2 ч.л бакпулвер
ЗА ГЛАЗУРАТА И ПЪЛНЕЖА
25 г черен шоколад, натрошен
1 с.л силно черно кафе
100 г крема сирене
100 г цедено обезмаслено кисело мляко
2 с.л пудра захар
ЗА УКРАСАТА
15 г черен шоколад, натрошен
Указания
умерено лесно
1. Загрейте фурната на 180
^не съм чак толкова навътре в нещатата.Търсих само в категория нискокалорични храни![]()
Днес гледах "руло" от кайма и вътре имаше спанак,но сякаш няма да ми хареса.Някои да яде такива рула,но пълнежа да е друг?Може би ще е добре с намачкани картофи и още нещо![]()
Аз знам че варени картофи с хляб не се яде че се дебелее.Оффф то от всичко наи хубаво се дебелее![]()
![]()
Да попитам какво мислите за тези?
http://www.viewsofia.com/article/498...ni-po-priroda-
So baby don't feel no pain just smile back <3
Eminem - When i'm gone.mp3 *
ПАДНА ЛИ - СТАВАМ, СТАНА ЛИ - ПРОДЪЛЖАВАМ, ПРОДЪЛЖА ЛИ - НЕ СПИРАМ!
Авокадо
Аспержи
Бадеми
Банани
Броколи
Брюкселско зеле
Грейпфрут
Гъба Печурка
Диня
Зелен чай
Кайсии
Киви
Киноа
Лимони
Лук
Моркови
Орехи
Пилешко месо
Портокали
Праскови
Сливи
Соя
Спанак
Сьомга
Царевица
Целина
Червено цвекло
Чесън
Ябълки
Ягоди
Не прочетох всички мнения, но ..
гледам, че предимно момичета пишете в този раздел. Сигурно малка част от вас тренират усилено? Тъй де, няма значение.
Забелязах също, че повечето обичате шоколада и ви е трудно да го спрете. Еми аз ще ви кажа просто недейте.
За да влезеш във форма не са нужни кой знае какви ограничения (освен, ако няма да сваляте 30кг +). Просто намалете хляба, спрете газираното на 100% и не прекалявайте със сладкото и мазнините. Яжте предимно домашно приготвени храни (готвено, печено) и поне веднъж на 2 дни ходете да тичате по няколко километра с почивки. През почивките малко коремни преси, без да прекалявате и готово![]()
Целта не е да не ядете калорични храни. Тъй де, то може и така, ама не е много хубаво. По-добре е да приемате повече калории, но и да ги изгаряте![]()
Първоначално написано от NeSumSuglasen
^така си свалих моите кг,но не ям грам сладко-просто не обичам кой знае колко.
Понеже не съм си писала в темичката почвам да казвам какво стана за тези месеци.От 5 януари съм си на режима,който вече дори и впечатление не ми прави.Бях 55-56 кг,в момента съм 40 и половина(не съм кльощава-имам леки кости) и се чувствам повече от якоНямам корем,дебели крата и т.н.Тренирах всеки ден до началоно на април,сега само си изкачвам стълбите за тонус и правя дълги разходки с кучето.Снимки ще кача скоро време за мотивация.Почвам даже да се притеснявам,че ще сваля още,а не искам и същевременно ме е страх да не би,ако си увелича хранада да не напълния
![]()
^ 40 и половина ?!!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
Ае, стига бе !![]()
Като цифра цвучи ужасно стресиращо, дано да не изглежда така.
Много искам снимка.![]()
![]()
И наистина, внимавай много , защото съм го минала тоя път вече и ти го казвам съвсем добронамерено.![]()
Няма лечение после , самата ти психика ще е повредена доооста трайно, което си е най-кофтитО.![]()
Тенденцията - постепенно намаляване на порциите до неусетното им свеждане но минимум направо е много коварна.
Стигаш до положението " Омагьосан кръг " , от който после супер трудно ще излезнеш.
Хубаво момиче си , не си мисли, че някой ще те хареса само заради тънките крачета или изпитото лице .. няма такова нещо.
![]()
To infinity and beyond.
DisturbiaV нямам търпение да видя снимките преди и след от 55 кг до 40
Ами на мен даже си ми са добре и имам си пак дупето...но това ще го постигна чрез стягане.Снимки като успея да си извадя картата на фотото от лаптопа(заклещи се)
Започнах на 5 януари
тази снимка е от 23 декември-до 5-бях качила още 2 кг
http://www.prikachi.com/images/231/3031231F.jpg
тази снимка е от 27 февруари
http://www.prikachi.com/images/234/3031234M.jpg
тези 2-те са от днес
http://prikachi.com/images/796/3318796t.jpg
http://prikachi.com/images/797/3318797v.jpg
а тази да се изфукам,че и големи бузи нямам![]()
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...2_342338_n.jpg
Възхищавам се на хора като теб!БравоПървоначално написано от DisturbiaV
![]()
по-интересното е как отслабна до тия кг без да гладуваш, виждала съм ти менютата, за пръв път ли се ограничаваш, имала ли си и преди проблеми с килограмите или това ти е за пръв път, винаги съм мислила, че за 40 кг си трябва сериозен глад а ти направо ме изненада
Ами да не гладувам и то въобщене ям храм сладко и хляб .При мен е това,че бързо свалям и бързо качвам.От както ми направиха операцията от апендикс(2007),замочнах по малко да казвам и ми се развали фигурата отвсякъде и реших,че не искам да се гредам така и да мрънкам,че каквито и дрехи да пробвам,да не се харесвам.
DisturbiaV, в момента изглеждаш страхотно!
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..