- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Отслабване 13 кг за 2 месеца ХЕЕЛП!!
аз бих ти препоръчала Японското чудо.... Една приятелка я пази стриктно тази диета без много активен спорт... и мога да ти кажа че свали 14-15 кг за 2 седмици което беше учудващо за всички, но си личеше просто... след което не качи килограми сега е малко понапълняла но не както беше.... трябва и просто да се стегне... аз също свалих 5 кг от тази диета но я пазих само 1 седмица... за това ако имаш желание и воля я опитай... ще останеш доволна от резултата)
Първата седмица се отслабва 7 килограма, а втората 700 гр. дневно. Не се позволява абсолютно никаква консумация на сол, захар и алкохол! Разрешени са течности до 1 литър, литър и половина на ден.
I ден :
Закуска - 1 чаена чаша кафе.
Обяд - 2 твърдо сварени яйца.
Вечеря - парче месо и салата с лимон.
II ден :
Закуска - 1 чаена чаша кафе, парче сухар
Обяд - 2 твърдо сварени яйца.
Вечеря - парче шунка с лимон и 1 чаена чаша кисело мляко.
III ден :
Обяд - зеленчуци и плодове.
Вечеря - 2 твърдо сварени яйца, шунка, салата.
IV ден
Обяд - 2 твърдо сварени яйца, сок от моркови.
Вечеря - месо, салата с лимон.
V ден :
Закуска - настърган морков с лимон.
Обяд - печена риба.
Вечеря - не се яде.
VI ден :
Обяд - 2 големи парчета пилешко месо и салата.
Вечеря - 2 твърдо сварени яйца и настърган морков.
VII ден :
Обяд - парче месо и плод.
Вечеря - може всичко.
От седмия до четеринадесития ден, диетата се повтаря в същия ред. Успех на всички !
Хора, не съм запозната какво става с тази 90-дневна диета, след като я спреш? Имам предвид, че например диетата на Дюкан си има 4 режима за спазване и последния е за запазване на свалените килограми. А при тази 90-дневна как си запазваш килограмите като я спреш? Или я превръщаш в режим на хранене за винаги както някой беше написал малко по - горе?
^ Според мен то даже не е диета, а баш режим.. И не мисля че има проблем основните ти хранения горе-долу да се придържат към дните, друг е въпроса ако искаш да се поглезиш с нещо, разбира се в допустими граници.. И също така ако искаш да поддържаш не е нужно правиш 29-тия воден ден..
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
карах я аз преди време 90-дневната може би около месец... тя има резултат като я пазиш 90 дена както си е... След всяка една диета е важна захранката след нея... Аз мога да ти да и един съвет по добре не пази диета, слагай ограничения на газираното, сладкото, мазното... Яж умерено не се тъпчи.. ако усетиш глад между яденетата хапвай по 1 вид плод примерно между закуската и обяда хапни една ябълка, межу обяда и вечерята пахни 1 банан... но само по 1 плод колкото и да са полезни плодовете съдържат много захар... друго което може да опиташ да не ядеш след 18 часа това също има голям ефект или ако нямаш такава възможност поне до 20 часа да си вечеряла и не обилна храна ами нещо лекичко... закуска с овесени ядки примерно, обяда да е нещо засиштащо глада, и вечеря една салата примерно от маруля... друго което може да опиташ и от опит знам че има ефект е да пиеш 250 мл вода 15 или 30 минути преди ядене... тя заптлва корема и по този начин ядеш по малко количество... ако усетиш глад може да пинеш един чай примерно или кафе без захар... има доста вариянти да отслабнеш без да си надиета стига да имап воля... а най-важното е да спортуваш дори да нямаш време за фитнес винаги може да намериш в интернет някой клип с упражнения... даже ако искаш пиши ми на ЛС имам някой сайтъове дето мога да ти препоръчам там също иа и полезни диети съчетани с упражненията правят чудеса.....
Ще си пъхна един банан между обяда и вечерятаПървоначално написано от Manenkoto
![]()
Шегувам се, стана ми смешно, благодаря за отговора. В интерес на истината се отчайвам, че не мога да си сваля тъпите 4 - 5 кг. Не са много, но просто не ми се получава. От лятото насам напълнях, не знам как, не съм си променяла начина на хранене. Не смятам, че за 4 кг трябва да спазвам Дюкан мюкан и тем подобни диети за ''50 годишни'', както беше писал някой, но не мога само с ограничения да ги сваля. Май ще трябва като се постопли да ходя да побягам някъде![]()
^ На една роднина племенница за 1 месец на 90 дневната диета свали 4 килограма, не е тежка за изпълнение и ако я комбинираш с упражнения е супер.. Помисли си, все пак.. Колкото и ограничения да слагаш, ако ядеш като прасе \не визирам теб в случая\ дори и нещо полезно не е хубаво, както да се тъпчеш с плодове не е добър вариант, в една друга тема разбрах че прясното мляко, сиренето и кашкавала са най-трудно смилаемиете храни, ако пък ядеш ябълка след вечеря с месо храносмилането се забавя дооста, тъй като яденето ти загнива още в стомаха.. изобщо не е лесно да се съобразяваш със всичко, особено ако си с бавен метаболизъм.
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
даа имах предвид "хапни" хаха съжалявам но бързах да го напиша.... ма като имаш желание си струва да опиташ всичко.... просто не трябва да се тъпчеш и да ядеш на бързо... защото ако ядеш бързо ядеш повече от колкото ти се яде ако ядеш бавно ядеш достатъчното количество от което има нужда оргазнизма... опитай 90н дневната тя е режим по скоро от колкото диета... ако не усетиш промяна смени.... то зимата нормално да се напълнява... аз от 2 седици тренирам и да ти кажа се чувствам много доре искам да се стегна и да сваля искам поне 10 кг може и повече не съм си наложила диета просто внимвам какво ям,,, не си позволява сладко освен хапва по едно блокче натурален шоколад за да не ми спада холестерола от загубата на енергия ии ям плодове и активия овесени ядки.... ии всякакви суриви ядки защото са полезни... незнам дали съм свалила но започнаха да ми падат дрехите и коремчето ми е по малко... таа опитай всичко не се отказвай... просто не е хубаво да се депресираш опитвай от всичко.... хубаво е да си изградиш някакви постоянни навици...успех дано да съм полезна била
Ами добре, май ме надъхахте да я пробвам тази диета, ще се поразровя в интернет да видя за подробности. На пръв поглед не ми изглежда ефикасна, но щом все пак има хора, който отслабват от нея.. Знам я диетата горе - долу, но има някои неща, които не са ми ясни. един белтъчен ден, един въглехидратен и т.н.. През този белтъчен ден означава ли, че ядеш само и единствено белтъци? Демек месо, яйца и мляко? Защото гледам, че другите момичета са поствали разни мнения по тази диета и менюто им съдържа и плодове (специално белтъчения ден примерно)?
Ами аз съм 43 кг в момента на 13 години и имам малко коремче и взех да правя тези 2 - 3 пъти седмично
http://www.youtube.com/watch?v=hq2-K...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=jmcz0sKLLcA
http://www.youtube.com/watch?v=WmAhOKKEUZI
отнема 10 минути и също така хапвам от всичко по - малко и сеhа свалих 1 кг за 2 седмици и без никакви диети пf - добре прави си упражненията + бягане ако имаш време и без чипс и ядки... и успех!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
:P
![]()
Preska
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=347203.0 етот и примерни менюта за 90 дневната
http://www.dieti-otslabvane.com/90-д...лабване ето и самата диета...
хубаво е да я съчетаеш с интензивни движения.... роляната на диетата е да гори мазнини... с тренировките ти гориш енергия и определено количество калорий след това е хубаво да набавяш само половината от изгубените калорий за да има ефект... за това ако желаеш мога да ти препоръчам клипове с интензивни движения който помагат за горенето на калорийте но и в същото време стягат паласките
ами аз мисля че може да ядеш плод през всеки един от дните... казах ти че захарта корегира холестерола... а това те предпазва от нежалните болести по време на режима... но аз още съм на мнение че ако гледаш хубаво какво ядеш няма да имащ нужда от диета защото трябжа да свалиш максимум 7 кг за да се почувстваш добре в твоя случай.... ако много искаш да отслабнеш ти саа ще се надъхаш пък ии няма нищо лошо да поживее здравословно... просто след време ще се обедиш че само с диети без видно движение няма да се получи...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=347203.0 етот и примерни менюта за 90 дневната
http://www.dieti-otslabvane.com/90-д...лабване ето и самата диета...
хубаво е да я съчетаеш с интензивни движения.... роляната на диетата е да гори мазнини... с тренировките ти гориш енергия и определено количество калорий след това е хубаво да набавяш само половината от изгубените калорий за да има ефект... за това ако желаеш мога да ти препоръчам клипове с интензивни движения който помагат за горенето на калорийте но и в същото време стягат паласките
ами аз мисля че може да ядеш плод през всеки един от дните... казах ти че захарта корегира холестерола... а това те предпазва от нежалните болести по време на режима... но аз още съм на мнение че ако гледаш хубаво какво ядеш няма да имащ нужда от диета защото трябжа да свалиш максимум 7 кг за да се почувстваш добре в твоя случай.... ако много искаш да отслабнеш ти саа ще се надъхаш пък ии няма нищо лошо да поживее здравословно... просто след време ще се обедиш че само с диети без видно движение няма да се получи...
за толкова малко време мнооооого трудно можеш да свалиш..и не е много препоръчително
Много ще сме ти благодарни, ако препоръчаш : )Първоначално написано от Manenkoto
always late but worth the wait!
Manenkoto, мерси за линковете, не знам всъщност дали последния ти пост се отнасяше за мен или за авторката, но ми бяха полезни. Не е трудна диетата, но все пак мисля, че не мога да я спазвам 3 месеца. А и нямам да свалям 18 кг, а 4кг. Някой беше писал, че някаква негова позната племенница свалила за 1 месец 4кг. с тази диета, но все пак както на тази, така и на всички диети изрично се казва, че трябва да се спази цялата, а не само 30 дни от нея. Щото няма да си задържа килограмите.
За заключение.. Може би ще пробвам с ограниченията, по - малко тестени храни, без чипсове и сладки и т.н.
Искам само да ви питам, вие какъв хляб ядете? Този ръжения наистина ли е ръжен? Защото четох, че провели изследване на 8 фирми в България за такъв хляб, пълнозърнест, и се оказало, че всъщност е боядисан бял хлябИ дали ще има ефект, ако заменя белия хляб с този, нормалните макарони с такива и общо взето да си взимам някакви диетични варианти на всички храни според вас?
Първоначално написано от scrooper
http://fitnesinstruktor.com/uprajnen...zo-otslabvane/ ето тези правя аз....
може да опиташ и тези http://www.bodyrock.tv/ ноо тези са много интензивни и всъщност трябва да имаш някаква подготовка за начинаещи да ти свикнат мускулите за да правиш упражнения от 2рия линк![]()
Диета "Мимоза"
Тази диета за отслабване направих специално за приятелката ми, Мимоза, която тежеше 60 килограма и искаше да свали 7 килограма като крайна цел, но хич не си пада по диетите.
Подходяща, за хора, които не обичат да закусват, имат динамичен живот, нямат много време за готвене и не обичат да спазват диети.
Така, че целта ми беше да направя диета, която не прилича на диета и в същото време е проста за правене и има разнообразни храни, за да не омръзва (това си е предизвикателство!).
Първоначалната цел беше 55 килограма, която променихме на 56 килограма след един месец диета – това означава да се сваля по един килограм на седмица, което е здравословната норма.
Това може да се постигне с ниско въглехидратна диета, при която се примат основно храни съдържащи протеин, бавни въглехидрати и не наситени мастни киселини (мазнини).
Любимите храни на Мимоза са – пиле, суджук, сухари, яйца, плодове, зеленчуци, пуканки, топено сирене, сирене за мазане, лютеница, кашкавал, сирене, сосове за салати, филе от месо, грах, картофи, леща, боб, ориз, спагети, макаронени салати, пици, мляко – кисело и прясно.
За съжалени, за да отслабне Мимоза, нейната диета за отслабване няма да включва – сухари, топено сирене, сирене за мазане, сосове за салати, варива, макаронени салати, спагети и пици. Сухарите приличат на хляб (по хранителни съставки), но всъщност не са, защото 100 грама сухар е по-калоричен от 100 грама от хляба, от който е направен сухара. Това е така, защото сухарът съдържа по-малко влага от хляба.
Тези храни са с високо съдържание на мазнини и въглехидрати, затова не е добре да се консумират докато отслабваш.
Храните, които ще включим в малки количества са – плодове, сирене, кашкавал, картофи и ориз, за да направим диетата по-поносима и приятна за Мимоза. Картофите и ориза съдържат така наречените бавни въглехидрати, които са за предпочитане пред бързите въглехидрати.
Сиренето и кашкавалът са добри източници на протеин, но за съжаление са много мазни и затова ще бъдат в малки количества.
Добавям от себе си ядки – сурови орехи и тиквени семки, които Мимоза каза, че обича.
Целта е да направя едноседмична диета, като приеманата през седмицата храна е разнообразна, така че диетата да може да се прилага в продължение на месец-два без риск за здравето.
Тъй като диетата ще е дълга, ще има 1 ден от седмицата в който Мимоза може да яде каквото си иска, но да не прекалява с количествата. Също така ще приема бавни въглехидрати, за да не изпитва зверски глад и да успее да изпълни диетата поне 1 месец.
Отбелязвам, че Мимоза обича да спортува и поне 2 пъти седмично ходи на аеробика, таебо или друг вид гимнастика, което усилва ефекта от диетата за отслабване.
И така диетата ще включва основно – месо, риба, яйца и обезмаслено мляко.
За запълване на корема ще се ползват свежи салати, без ограничение в количеството. Добре е да се овкусяват не с олио, а със зехтин. Тъй като в диетата няма много мазнини, добре е все пак да има някакви и да бъдат от „добрите”. Ако купуваш зехтин нека да е Extra virgin – това означава, че е първа обработка, защото всяка следваща намалява съдържанието на важните ненаситени мастни киселини.
За подтискане на глада за въглехидрати ще се използват – ориз, картофи, по 1 плод на ден и пълнозърнест хляб в малки количества.
Ядки за междинни хранената.
Сирене и кашкавал за овкусяване на салатите и за малки сандвичи.
Храненията ще бъдат 10.30-11 (закуска), 12.30-13.30 (обяд), 15.30-16.30 (след обедна закуска), 19-20 (вечеря).
Часовете не е важно да се спазват съвсем точно, все пак Мимоза е работещо момиче и не винаги е удобно да се яде по часовник . Важно правило е да не се яде след 8 вечерта (даже след 6 вечерта, но приятелката ми няма възможност да яде по това време). След този час могат да се консумират само зеленчуци, които ще нарека „занимавки за пред телевизора”.
Кафе и чай могат да се пият по всяко време, но без захар и без мед.
Понеделник
Закуска – 1 филия хляб Бонус с 30 грама сирене (100 грама сирене разделено на 3 части, няма проблем ако се яде 20 или 50 грама, защото количеството е малко и не влияе особено).
Обяд – 200-250 грама филе от месо (пиле, телешко, патешко) със свежа салата (без сос за салата, само 1 лъжица олио и оцет).
След обедна закуска – 1 обезмаслено или ниско маслено кисело мляко, но не подсладено.
Вечеря – 200-250 грама риба на скара (или консерва риба тон ФИЛЕ В СОБСТВЕН СОС, а не парченца филе в собствен сос) и свежа салата. Рибата може да бъде пъстърва, хек, сьомга, ципура, скумрия, лаврак.
За пред телевизора – вземат се 2 големи краставици, белят се бавно, после се режат на дълги ленти, посоляват се и се ядат бавно. Идеята е да се занимаваш докато гледаш телевизия.
Вторник
Закуска – 5 лъжици суров ориз, вари се с вода, сол и подправки (според вкуса – черен пипер, червен пипер, чубрица, къри …). Приготвя се от предната вечер и трябва да си го носиш в офиса. Свареният ориз става много вкусен, ако се смеси със ситно нарязан домат. Може да се добави 1 лъжица зехтин или олио.
Обяд - 200-250 грама филе от месо (пиле, телешко, патешко) със свежа салата.
След обедна закуска – 1 ябълка.
Вечеря – 200-250 грама риба на скара със свежа салата.
За пред телевизора – 50 грама сурово тиквено семе не белено, идеята е да се занимаваш да го белиш.
Сряда
Закуска – 2 сварени яйца с 50 грама сирене.
Обяд – Месо на скара със салата.
Следобедна закуска – 1 банан или 1 ябълка или друг плод.
Вечеря – Риба на скара със салата.
За пред телевизора – 4 моркова.
Четвъртък
Закуска – 1 филия хляб Бонус с 50 грама кашкавал.
Следобедна закуска – 1 кисело мляко, обезмаслено.
Вечеря – Огромен печен картоф със 100 грама сирене. На заведение може да си поръчаш картофи соте, макар че те са много мазни и за компенсация направи 30 минути ходене.
За пред телевизора – краставици със сол.
Петък
Закуска – 1 чаша прясно мляко, ниско маслено (1.5% масленост).
Следобедна закуска – 50 грама сурови орехи.
Вечеря – Риба на скара със салата.
За пред телевизора – 1 чаша прясно мляко.
Събота
Закуска – фреш от 1 грейпфрут.
Обяд – Дюнер – голям .
Следобедна закуска – мляко с нес кафе или капучино (без сметана).
Вечеря – Пилешки дробчета или сърчица с чаша вино.
За пред телевизора – в събота не се гледа телевизия :P.
Неделя – ядеш каквото искаш
В този ден се яде 3 пъти каквото искаш. Има 2 условия, да не се прекалява с количеството и да има поне 3 часа между всяко ядене. Примерно меню със „забранени храни”:
Закуска – 1 принцеса
Обяд – Пица
Вечеря – Шоколадова торта
С тази диета за отслабване, ако имаш да сваляш повече от 5-6 килограма, би трябвало да сваляш по 1 килограм на седмица. Ако добавиш тренировки 3-4 пъти седмично, отслабването става по-лесно и бързо. През първите 2 седмици се отслабва по-бързо, а през вторите две темповете намаляват. Тогава е добре да се добави допълнително физическо натоварване, което може да е 30 минути разходка или ходене на пътечка.
СИСТЕМАТА МИНУС 60
Екатерина Мириманова: „За да отслабнете, трябва да ядете всичко"
Авторката Екатерина Мириманова преди и след отслабването със "Системата минус 60"
Благодарности на snowmoon за превода от руски на текста по долу
Основните принципи на системата Минус 60
Правило 1: Научете се да се съобразявате с нуждите на организма.
Човешкият организъм е сложен механизъм и често се нуждае от конкретни вещества. Ето защо в даден период изпитваме нужда да консумираме определени храни. Трябва да се вслушваме в потребностите на организма и да се стремим постепенно да въвеждаме здравословни продукти в менюто си.
Правило 2: Постепенно променяйте хранителните си навици и стъпка по стъпка вървете към новия начин на живот.
Не променяйте ритъма си на живот и своите навици изведнъж. Това само ще ви напрегне допълнително. Например, вместо да изядете една кутия шоколадови бонбони на вечеря, изяжте само половин. На следващия ден пак можете да се насладите на половин кутия шоколадови бонбони, но на обяд. Постепенно намалявайте количеството и консумирайте калорични храни преди обяд.
Правило 3: Преди 12 на обяд можете да консумирате всичко, което пожелаете, а последното хранене за деня трябва да бъде не по-късно от 18 часа.
До 12 на обяд няма никакви ограничения, позволени са всички вредни или много калорични продукти. След това трябва да се избягват всички тежки и съдържащи много мазнини храни. Сред забранените продукти са бобовите култури, гъбите, тестените изделия, приготвени от бяло брашно, храни, съдържащи рафинирана захар, определени плодове. Вечер, когато жизнените функции се забавят, се преминава на още по-щадящ режим. Позволени са зеленчуци, месо, яйца, ориз, но правилото е желязно: след 18 часа не се консумира нищо.
Правило 4: Физически натоварвания за по-добри резултати.
Не е необходимо да посещавате фитнес зала или да се запишете на аеробика или друг вид гимнастика. Можете да правите собствен комплекс упражнения вкъщи, съобразен с вашето здравословно състояние и предпочитания. Важното е веднага щом свикнете с режима на хранене, да започнете ежедневни физически натоварвания. В началото нека са 5 минути – дори само толкова отделено време за упражнения ускорява метаболизма и повишава тонуса.
Правило 5: То се отнася за всички, които искат да се преборят с целулита и стриите.
Стриите и целулитът са проблем на почти всяка жена. Този козметичен дефект се превръща в кошмар особено за дамите, отслабнали драстично. Козметичните компании се надпреварват да рекламират безброй продукти против стрии и целулит. Освен че са скъпи, тези препарати често са и неефикасни. Звучи невероятно, но можете да се справите и в домашни условия. Цялата процедура ще ви излезе значително по-евтино и ще ви отнеме само десетина минути на ден. Специален скраб с кафе и масаж с мумийо са сред тайните на гладката и сияйна кожа.
Психология на отслабването: „Отслабнах, защото бях последователна, а не защото имам силна воля!”
Закуска
Ако някой продукт го няма в списъка на разрешените продукти за обяд или вечеря, значи не трябва да го ядете на обяд и вечеря!
1. На закуска, ако е преди 12.00 ч. може да ядете абсолютно всичко, без значение какъв е размера на порцията и без значение калориите ( тях въобще не е нужно да ги броите). Задължително трябва да закусвате, за да задействате обменните процеси в организма. Не е задължително да изядете нещо тежко и хранително. Може да се ограничите с ръжени сухари със сирене/кашкавал и чай/кафе или сок.
2. Вода може да пиете толкова, колкото ви е нужно. Не се насилвайте - пийте колкото можете.
3. Сол - не се ограничавайте, не и не пресолявайте храната - това провокира отоци.
4. Захар и производни (в т.ч. мед) - до 12!!! Съветвам ви да замените бялата захар с кафява или поне фруктоза. Бялата захар не съдържа нищо полезно, от което да не може да се откажем. Аз съм против изкуствените заменители на захарта.
5. Няма оптимално количество храна, което да изядете наведнъж, зависи от човека и неговите потребности. Всички хора са различни, с различна активност и обменни процеси. Не е неодходимо да преминавате на миниатюрни порции, но трябва да избягвате огромни чинии, тип "шведска маса".
6. Ядем по три пъти на ден, между храненията може да си хапнете от разрешените плодове и зеленчуци. Но помнете: голямо количество плодове може да попречи на отслабването ( например 0.5 - 1 кг. ябълки на ден) Ако през целия ден ядете по нещо, забавяте процеса на обмяна на веществата. Всичките три хранения трябва да са с равностойно насищане.
7. Не ви съветвам да провеждате разтоварващи дни. Аз съм против всяко насилие над организма. Смятам, че това увеличава вероятността за застой.
8. Отпуск. ALL inclusive. Правя както винаги - ям закуска, обядвам пълноценно, а после в 4-5 часа ям втори обяд. Отивам на вечеря със семейството, но изпивам по чаша вино и изяждам няколко парчета сирене/кашкавал. Така не се пълнее. Иначе 100% ще напълнеете, дори и да плувате или тренирате.
9. На гости вземете със себе си бутилка червено сухо вино, за не се притеснявате какво ще пиете. Може да хапнете няколко парченца немазно сирене.
10. Как да се справите с това, че трабва да приготвите вечера на мъжа си? Главното е мотивация. Търпеливо се придържайте към Системата минус 60 например 2 седмици, а после ще сте свикнали. И в никакъв случай не опитвайте, това което готвите. С това бързо се свиква. Аз сега определям по миризмата каква подправка не стига. Това е въпрос на навик.
11. Ако сте пропуснали вечерята, трябва да забравите за нея. Няколко пропуска и ще забравите да я пропускате!!! За себе си мога да кажа, че стомахът ми методично ми напомня, че е време за обяд или вечеря...
12.Защо не може млечен шоколад, а може торта? Принципът е в това, да не свиквате да приемате повече захар. Сладки без захар не съществуват. Но ако имате възможност да намалите количеството захар, без да променяте вскуса, то защо да ядете млечен шоколад? Тези, които обичат млечен шоколад, просто са привикнали със вкуса му. Преходът от млечен към черен шоколад създава привичка да получаваш удоволствие от не толкова сладка храна. Именно това ми позволи да пренастроя своите хранителни навици. Аз вече не обичам например сметановите торти, или меда, струват ми се прекалено сладки.
13. Лекарите поддържат системата. Тя принципно не противоречи на нито един диетичен закон.
14. Системата може да се използва при кърмене, с едиственото условие да въвеждате всички принципи много бавно и постепенно и внимателно да следите за количеството мляко. По принцип отслабващите по моята система нямат проблем с кърменето, защото може да се яде всичко, а физическите натоварвания са в разумните рамки.
15. Аз изцяло поддържам приема на допълнителни витамини. В наше време да се храниз балансирано е почти невъзможно, Колко портокала трябва да изядеш за да получиш необходимата доза витамин С?! Аз регулярно пия курсове поливитаминни препарати, от тях кожата и косата изглеждат по-добре.
16. Много хора използват успешно системата и по време на бременност, но преди това трябва да се консултират с лекар.
Обяд
- Не е важно в колко часа обядвате, преди или след 12.
- На обяд може да приготвяте храната по всякакъв начин, освен пържене, най-много задушаване на лук, но тогава не трябва да приемате сметана, майонеза и масло/олио.
- Майонеза, сметана, растително олио или зехтин са разрешени до 14.00 ч. в малки количества (около чаена лъжичка). Соев сос, кокосово мляко, кетчуп, хрян и т.н. също в малки количества.
- Супи готвим или с вода и картофи, или с месен бульон и без картофи. Може да ядете супи от фасул и грах. Но помнете, че супите не засищат за дълго, затова не се увличайте.
- Може да ядете всякакво суши.
- Ниско-маслени кисело-млечни и млечни продукти може да ядете, но обръщайте внимание на състава. Например топеното сирене съдържа сметана и не бива да се яде. Изварата понякога има захар - също не бива.
-От соевите продукти може само Тофу
- Може да съчетавате продуктите както искате освен: Макарони, картофи, батати и бобови не може с продукти от групата на месни и рибни продукти, освен яйца, тях може да прибавяте в неголеми количества.
-Може само ръжени сухари или в краен случай ръжен хляб
- Може за използвате подправки, чесън, магданоз
Разрешени плодове
1. ябълки (1-2 в продължение на целия ден (може и след 12))
2. Цитруси
3. Сливи ( не много)
4. Киви
5. Диня (1-2 парчета за дена ( може и след 12))
6. Сини сливи
7. Ананас
8.Авокадо
Ако някой плод не е в списък, значи не трябва да се яде!!!
Разрешени зеленчуци
Всички, но:
1. картофи, батати и фасул (не зелен боб), а така също и бобовите култури се ядат без месни и рибни продукти
2. замразен грах се разрешава, но не и консервиран
3. Може за се яде замразена царевица или царевица на кочан.
4. Солени и мариновани зеленчуци се разрешават в малки количества, това се отнася и за различните корейски салати, морско зеле, кисело зеле, маслини и всички осолени зеленчуци.
5. В гупата на разрешените зеленчуци попадат и гъбите и бобовите.
6. Съчетанието на гъби с месо да става внимателно ( не че не може, но по-добре по-рядко)
Разрешени месни и рибни продукти
1. Варени колбаси и наденички
2. Котлети ( не пържени)
3. Месо ( всякакво - пилешко, заешко и конско - изобщо ВСЯКАКВО), субпродукти ( това не значи, че може да се яде кожа и сланина)
4.Пача
5. Риба (солена в малки количества)
6. Морски продукти
7. Рачешки рулца
8. Шишове, ако не са мазни и без много маринати
9. Варени яйца
10. Принципа при месните е да предпочитате варени или печени меса, задушени и на последно място - на сух тиган
11. от консервите - само рибни в собствен сос
Разрешени варива
1. Ориз
2. Елда
3. Макарони от твърди сортове пшеница ( не бива да се съчетават с месни и рибни продукти, може със сирене)
4.оризова юфка/ оризово фиде
5. Царевица - не повече от 1 чаша седмично
Разрешени напитки
1. Всякакъв чай без захар ( може и между обяда и вечерята)
2. Кафе без захар
3. Сухо червено вино
4. Прясно изцеден сок
5. Млечни и кисело-млечни напитки.
Вечеря
- не бива да пържите ( на грил - може)
- Никакво масло или друга мазнина не се позволява
-може да използвате подправки, чесън, магданоз
-соев сос (нищо друго соево не може) и балсамов оцет - в много малки количества
- сол се разрешава, захар не
- може да се съчетават продуктите от един вариант, но внимавайте с вариант №6 - старайте се да не съчетавате продуктите от него, или например 200гр. месо с половин яйце
- нищо осолено, мариновано, пушено не може!
По долу са представени 7 варианта:
ВЕЧЕРЯ!!! НЕ ЯДЕНЕ ЗА ЦЯЛ ДЕН, А САМО ВЕЧЕРЯ!!!
Трябва да изберете един от тези варианти и да ядете само това, което е написано, НЕ БИВА ДА ДОБАВЯТЕ ПРОДУКТИ ОТ ДРУГИТЕ ВАРИАНТИ!!! Не бива да се опитате да изядете всичко, което е дадено във варианта, който сте избрали, а само това, което искате! Със всеки един от вариантите можете да пиете напитките, които са изброени в края на поста.
Вариант 1
1. Ябълки (1-2), Цитруси, Сливи ( малко), Киви, Диня ( 1-2 парчета), Сини сливи, Ананас
2. Може млечни или кисело-млечни продукти, освен сирене, но обръщайте внимание на състава, например в топеното сирене има сметана и не може да се яде.
- извара с не повече от 5% масленост
- йогурт без добавки и не повече от 5% масленост
- всички млечни и кисело-млечни продукти, които се пият от бутилка (кефир, пр.мляко) - това не е отделна храна а допълнение към основния прием!
3. Прясно изцеден сок
Вариант 2
1. Ябълки (1-2), Цитруси, Сливи ( малко), Киви, Диня ( 1-2 парчета), Сини сливи, Ананас
2. Зеленчуци всякакви, ОСВЕН:
- картофи, грах, гъби, тиква, патладжан, авокадо, бобови, батати, царевица
3. Сок от разрешените плодове и зеленчуци
Вариант 3
2. сок от изброените плодове
3. ориз
4. елда
Вариант 4
1. Зеленчуци всякакви, ОСВЕН:
2. Може млечни или кисело-млечни продукти, освен сирене, но обръщайте внимание на състава, например в топеното сирене има сметана и не може да се яде.
- всички млечни и кисело-млечни продукти, които се пият от бутилка (кефир, пр.мляко) - това не е отделна храна а допълнение към основния прием!
3. сок от разрешените зеленчуци
Вариант 5
1.Зеленчуци всякакви, ОСВЕН:
2. Ориз
3. Елда
4. Сок от разрешените зеленчуци
Вариант 6
1. Месо (всякакво) и субпродукти - без кожа и сланина
2. Риба
3.Морски продукти
4. варени яйца
5. Пача, желирани ястия
Вариант 7
1.Може млечни или кисело-млечни продукти, но обръщайте внимание на състава, например в топеното сирене има сметана и не може да се яде.
2. Сирене до 50 гр. Всякакво сирене може, даже синьо.
3. Сухари - ръжени - 3-4 бр.
Какво може да се пие?
1. Чай всякакъв (ако е зелен или билков, може и след 18.00)
2. Кафе ( може и след 18.00)
2. Газирана вода (много внимателно, повишава апетита) или обикновена (може и след 18.00)
4. Червено сухо вино ( може и след 18.00 )
Скраб с кафе
Оказва положително въздействие на няколко фронта:
- Подобрява изгарянето на мазнините (кофеинът е част от състава на почти всички средства за отслабване),
- Има изглаждащ и изправящ ефект върху повърхността (т.е., помага да се отървете от целулита и помага за намаляване на стрии)
- Ексфолира най-горния слой на кожата, т.е. прави я по-мека и копринена
Купете или си направете достатъчно големи зрънца мляно кафе (приблизително толкова голям захар). Кафето трябва да е неразтворимо! Не варено!
Насапунисайте проблемните области с любимия си душ гел, а след това изсипете в ръцете си малко кафе (повече кафе- по-силен ефект, но не бъдете крайни) и трийте душ гела и кафето в кожата с движение, което се използва за масаж. Гърдата е по-добре да не се търка. Не е нужно да престоявате с кафето по тялото. Време на процедурата - отново - по Ваша лична преценка, средно по 10 минути. Вие не се нуждаете от първия ден да започне с 20 минути до следващия ден да проклинате тази процедураБез да се фанатизъм !!!
Тази процедура - това е вариант на масаж който с нищо не ви обременява, нищо лошо с кожата ви не се случва!
Процедура с мумио-след банята със скраб от кафе!
Има лечебен ефект, ускорява регенерацията на кожата. С негова помощ ще се отървем от стрии. Мумиото се продава в аптеките.
Не се купува готов крем с мумио-ние сами си го приготвяме вкъщи. Преди да вземете душ, сложете една или две таблетки (капсули, без черупки) мумио в съд с малко количество от обичайния си лосион за тяло(така докато се изкъпете мумиото ще се е разтворило). Може и любимия крем за тяло. В различни кремове мумиото се разтваря за различно време, може да се разтвори в рамките на 15 минути, може и за 2 часа. Преди да се намажете -разбъркайте докато се разтвори напълно мумиото в лосиона(крема) и се намажете както обикновено. Можете да използвате масажни движения за засилване на ефекта. Мумиото не е необходимо да се отмива!
Консистенцията на крема може да е различна, кремът може да бъде по-рядък или може да остане по-гъст. Мумиото не се разтваря в масло. Можете да разтворите мумиото в малко вода и да се намажете с него и след това да се намажете отгоре с крема. Приготвя се крем за един ден, максимум 2. Крема с мумио може да се прилага както на цялото тяло, така и единственото на мястата, където има стрии.
Това е една програма за която пише, че действа много дабре. Аз съм даже твърде слаба и не съм я пробвала лично. Дано да ти помогнах.
Много полезно, Мая. Обаче колко време се спазва това чудо?
до като свалиш излишните кг и това не е поредната диета, а начин на живот, хапваш от всичко в определено времеПървоначално написано от SSGM
А може ли да дадете линк и с упражнения за топене на калории!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
:P
![]()
Preska
Първоначално написано от Preska
дава ги... мислех че съм ги пуснала днеска![]()
http://fitnesinstruktor.com/uprajnen...zo-otslabvane/
а тези тук може да ги правиш когато си малко по напреднала с упражненията иначе са много трудни ее не много но просто няма да си свикнала с натоварването ако почваш от нулата![]()
http://www.bodyrock.tv/
EnJoy