.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16
    Мега фен Аватара на gandalfepi4

бог може ли да умре/спре да съществува?

просто ми стана любопитно какви мнения има по въпроса
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

според мен ако съществува може да 'престане да съществува' само в сърцата и ума на хората
    Понякога хората казват неща,които не мислят,които не могат да върнат.Понякога правим неща,които не можем да променим,и сами се подлагаме на болката.

Супер фен Аватара на filmimilmi
    Разделът се нафлууди само с теми за Бог.
    Колкото до въпроса. Според теологията не може да умре/спре да съществува, защото е вечен/абсолютен.

Супер фен Аватара на WaterLilly
    Цитирай Първоначално написано от filmimilmi
    Според теологията не може да умре/спре да съществува, защото е вечен/абсолютен.
    Чакай, чакай... нали е всемогъщ?

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Не бе, спокс, няма да умра, дишайте .
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Супер фен Аватара на filmimilmi
    Цитирай Първоначално написано от WaterLilly
    Цитирай Първоначално написано от filmimilmi
    Според теологията не може да умре/спре да съществува, защото е вечен/абсолютен.
    Чакай, чакай... нали е всемогъщ?
    Всемогъщ и вечен. Въпросът дали Бог би могъл да се самоубие е абсурден. Теоретично, ако съществува извън своето творение и си почива от 7-я ден насам, т.е. планът му е готов и до сега всичко е на автопилот, Той би могъл от тогава до днес да продължава да си почива. В такъв смисъл, ако всичко върви перфектно по перфектно изготвения му план, нищо не му пречи да се оттегли завинаги/изчезне. Но докато Вселената е може би частица самия от Него, Той никога не би изчезнал докато нея я има...

^ само дето ако е само частичка от него то тя не би била всемогъща.

това пък показва че бог би могъл да бъде степенуван (частичка бог, по-голяма и завършена частичка от бог etc.) ерго той не би могъл да бъде всемогъщ (би могло да има по-голяма степен от него)

а това е проблем, който ми е л'бопитно как разрешават религиозните (освен типичното "зАЛ адеизт!!1§! нима не расбира6 чЕ ас имам вЯРа?!§*(!?№§?!8?№§!!!!????
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Никъв проблем не е. А и почти никой не се интересува от такива въпроси(даже и аз) защото са безкрайно далечни и философски за нашите мозъци.
    От дефиницията на думата Бог всички тия въпроси са безмислени също.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

знаем че не знаеш и че не би допуснал това да ти пречи да казваш че пак си по-знаещ от нас.

и ИЗОБЩО не е далечно за нашите мозъци... за твоя не знам. за повечето хора въпроса е доста прост.

The Bird of Hermes

Супер фен Аватара на WaterLilly
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Никъв проблем не е. А и почти никой не се интересува от такива въпроси(даже и аз) защото са безкрайно далечни и философски за нашите мозъци.
    Да не намекваш, че си тъп?

Бог може всичко, как така не може да изчезне, ако реши?

Некоректен въпрос. Бог не е нещо, което е в рамките на материалното, нито в каквито и да е рамки. Той не е нещо, дето може просто ей така да не съществува, като нас. Бог не е човек. Той няма човешки способности и слабости. На този въпрос не може да се отговори, защото е тъп.

^ яко, току-що разбрах че мога да правя неща които и бог не може

The Bird of Hermes

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от WaterLilly
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Да не намекваш, че си тъп?
    Намеквам, че темата и въпросът са безумно тъпи.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

има точно пет пасажа които дефинират бог като всеможещ.

не получаваш автоматично правото да казваш че всеки въпрос който оборва това е "тъп" просто понеже не можеш да отговориш или да се измъкнеш рационално.

библията казва че бог може всичко, 99.99999% от християните казват че бог може всичко - тогава аз питам как това е възможно:

може ли бог да измисли въпрос толкова сложен че и той да не може да му отговори?

може ли бог да направи друг бог който е по-всеможещ от него?

може ли бог да извърши дорбота толкова голяма че да не може да може да направи дело, което да я засенчва?

може ли бог да се играе шах със себе си и да се победи?

всеки един от тези въпроси е просто перифразиране на "може ли бог да направи нещо, което да не може да направи?"

което е напълно логичен и нормален въпрос, който ВИНАГИ води до заключението че такова нещо като "всеможещ" не може да има.

каже ми ЕДНО нещо което бог да "може" и към което въпросът да не може да бъде насочен ако можеш.

ако имаше безопасен за тебе отговор щеше да го дадеш, ако имаше причина поради която въпросът ми е невалиден щеше да я дадеш, НО вместо това ти просто го нарече "тъп" и се чупи.

това ти действие дава всичко което трябва да се знае.
    дори filmimilmi даде обоснование на твърдението си че въпросът е "абсурден", само дето се стигна до това че отговорът беше "не може", което също ме задоволява

Фен Аватара на nerwna
    Град
    xxx
    Цитирай Първоначално написано от nniicckkoo
    според мен ако съществува може да 'престане да съществува' само в сърцата и ума на хората
    На същото мнение съм (-;
    Нямаше логика..Беше любов! <3

Един съвет от мене скъпи: "стани Клоун"- виж колко добре играеш ролята на смешник ... ;]

От злобата се погрознява , не се ли притесняваш ? ;s

Мега фен
    В краят на всяка вечност настъпва нещо като смърт за Бог, тогава всички одушевени губят вечният живот и отново пропадат в "тъмнината". Непосредствено след това Той отново се ражда и сътворява вселената започвайки процесът на връщане на одушевените обратно в Вечният Живот. При всяка следваща вечност колелото на ролите за одушевените се завърта с една стъпка напред, така всеки един някога е бил всеки друг, така ще продължава да бъде и занапред - всеки от нас някога в предишните вечности е бил всеки друг и е имал неговата/същата съдба. Ето защо Исус е казал: "Не съдете, за да не бъдете съдени. Защото с каквато съдба съдите, с такава ще ви съдят, и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се мери."(Матей 7:1-2), също и Св. Павел: "Затова и ти си без извинение, о човече, който и да си, когато съдиш другиго; защото в каквото съдиш другия, себе си осъждаш; понеже ти, който съдиш, вършиш същото, А знаем, че Божията съдба против тия, които вършат такива работи, е според истината. И ти, човече, който съдиш ония, които вършат такива работи, мислиш ли, че ще избегнеш съдбата на Бога, като вършиш и ти същото?"(Римляни 2:1-3).

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си