А тези цени ,приятелю ,защо поскъпват ? Това ли е истинския проблем ?

Или проблемът е факта ,че макар ти (да кажем) да си отглеждал цял живот плодове/зеленчуци/животни и ЕС да ИСКА да ти ръгне едни 1-2-3-10-20к финансова помощ за да развиеш бизнеса си на едно мащабно ниво , държавата е НЕКОМПЕТЕНТНА и не може да усвои тези пари ?

Защото, пич, едни 100 млн инвестиции в кадърни хора ,завършващи и с готови проекти ,ще се изплатят сигурно още същата година.

Проблемът не е ,че цените се вдигат. Проблемът е ,че тук нищо не се произвежда.

И понеже сме сравнително малка държава ми е МНОГО интересно как в парламента нямат грам мозък и не се усещат ,че начин да се излезе от тази дупка е (например) да стимулират даден сектор с някаква финансова и рекламна политика.

Защото аз ако знам ,че утре ако реша ,че искам да отварям фабрика за (да кажем) месни продукти , държавата ще ми отпусне някакъв преференциален кредит ,ще ме насочи към производители на месо (разни там ферми ;д ) и ще получа консултация от държавен служител за всичките документи ,изисквания и разпоредби , бих тръгнал да реализирам идеята си ,ако имам готова такава.

Наистина не ми е ясно как със всичките милиони ,които се изсипаха в българската икономика ,положението е толкова зле...

А колкото до статията - предполагам е вярно това ,което е изписано. Но ми звучи прекалено 'про'-циганско. Може и да е от мен ;]