Цитирай Първоначално написано от mech0
Цитирай Първоначално написано от Auriss
Поиска смислени причини

Първото за мен са глупости ,но всеки си има гледна точка. Това ,че съм се родил в Европа ,в центъра на Балканите ,по никакъв начин не определя и не би трябвало да определя нито характера ми ,нито развитието ми като личност.
Всички тези патриотични простотии са за боклука.

23.317 / 42.683 - ей това е родното ми място. Това ,че някой е решил да го нарича София си е негов проблем. Мен факът ,че съм с българско гражданство ме интересува точно 0%.

А второто е просто наивност ... пак поне според мен ,разбира се. След като имаш възможността да дадеш на децата си и на себе си по-добро бъдеще ,но се надяваш то да е тук след да кажем 10години ,значи си или наивен ,или глупак. Българското население е невероятно изпростяло и ще става все по-зле. Помисли си дали искаш внуците ти да станат неграмотни чалгаризирани наркомани .

сори за оф-а.
Затова ли са се жертвали Левски, Ботев, Бенковски, Каблешков и т.н. - за да каже някой като теб – ами нещо не кефи тука, искам да се махам? Ами махай се, давай, нарпаво си сменяй и националността като те е толкова срам и не виждаш преспективи тук. Ти какво си мислиш, че в другите части на света е сладкарница и всичко ще ти дойде на готово ли?
Стига с тия глупави псевдопатриотизми. Левски, Ботев и другите са се жертвали за тяхната си реалност, тогава всичко е било различно. Ако Левски беше жив сега, колкото и да е патриот пак би емигрирал за да си намери по-хубава работа. Тъй че недей да даваш изтъркани примери.
Всъщност абсолютно всеки българин би емигрирал, без тия типове:
1. ония, които имат достатъчно пари и са с уреден живот тука.
2. ония, които просто ги кефи родното им място и дори и да са бедни пак живота им е поносим тука
3. ония, които нямат пари да заминат или са мързеливи или не ги пускат зад граница
4. заблудените
А ония, които казват, че няма да заминат за да "помагат" на България, са най-често от тип 3 или 4.