- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Скала за оценяване на матура
Искам да попитам дали има някаква актуална скала за оценяване на матура, защото последната, която съм разглеждала, е от 2008г. Остава си същата или е променена? Не знам къде да намеря информация... Казаха ми за друга скала (половината точки за 3-ка), но останах с впечатление, че скалата ще си е същата като тази от 2008г.
Не знам, но и аз се интересувам..
The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow
Мноооого по-малко от половината точки ти трябват за 3, споко.
Не гарантирам, че текущото оценяване се извършва по следния начин, но госпожата ми по бел на урока ми така изчислява резултата:
2+(к/р Х 4),
където к- брой точки, които си събрал
р - общият брой възможни точки за теста
Х - умножение![]()
Първоначално написано от charlotte^
Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised
Скалата би трябвало да си бъде същата като от 2008.
Дайте ни шанс да сбъднем мечтите си. Дайте ни шанс да изживеем дните си. Шофирайте разумно.
Абе тя работата е друга. Те скалата я определят след матурите, като видят средното ниво, защото иначе ще вземат да се прецакат да има много хубави оценки или съответно много скъсани...
:P
Оценка Точки
Слаб 2 до 22,5 т. вкл.
Среден 3 (3,00-3,49) 23 т. – 40,5 т. вкл.
Добър 4 (3,50-4,49)
41 т. – 58,5 т. вкл.
Много добър (4,50-5,49)
59 т. – 76,5 т. вкл.
Отличен (5,50-5,99)
77 т. – 94,5 т. вкл.
Отличен 6
95 т. – 100 т.
Това е скалата от 2010 г
по твойто смятане точно за 50 точки от 100 макс. точки е 3 така че тва твое пресмятане може само да ни "успокои"Първоначално написано от slavito007
незнам при вас как е минало .. ама за мен матурата по философия беше много трудна.. не че някой ме пита ама аз да си се оплача и се надявам скалата да е ниска защото до колкото разбрах скалата ще я правят след като проверят матурите... което някой го беше споменал вече в тази тема...
http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater
Тази следвам аз.![]()
Big or small, lies are lies!
Дразня се изключително от пълното невидение искам някой да каже скалата дали е променяна тая година.. аз предполагам, че не е ... но тогава каква е логиката да имаш 77т и оценката да е 5.46 ... не разбирам ...
Първоначално написано от blq_blq
Първоначално написано от smile98
^ логиката е, че критериите са изключително занижени :>
аз ако се сложат на везна положения ми труд, сериозното отношение към училището и от другата страна получената оценка...
колкото и да ми пишат ще ми е много хаха
но матурата беше лесна :>
а и 23точки за 3... куцо, кьораво и сакато ще мине както се казва :>
ako nqkoi znae istinska skala da q kaje shtooto ako e taq na slavito007 po mat imam 47 to4ki i imam 5 puk po bg imam 70 i kvo 6 li imam puk na baroveca 9302 i na dvete imam 5 i sega na koe da vqrvam
Виж си оценките, вместо да се чудиш http://195.34.104.130/rezultati/
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..