.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15

Моля ви помогнете! Липса на звук извън компютъра!

Здравейте! След преинсталация на Windows, забелязах, че имам звук само в слушалките! Изключвам ги, нищо не помага! Нямам колонки, но това едва ли е проблема, защото и преди нямах, а звукът идваше направо от компютъра. Имах липсващи драйвъри, инсталирах някои, но пак ми даваше, че липсват. С Windows Professional съм. Разчитам на вашите идеи!
    If someone wants to outshine you, leave him to sunstroke!

Такаа, как идват от компютъра тези звуци без тонколонки? Може би имаш предвид от монитора? Или имаш вградени в кутията на компютъра (LOL!)?!?

Дясно копче на My computer -> Properties - > Device manager. Правиш една снимка и качваш тук.

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Re: Моля ви помогнете! Липса на звук извън компютъра!

Цитирай Първоначално написано от ivisweety96
    Здравейте! След преинсталация на Windows, забелязах, че имам звук само в слушалките! Изключвам ги, нищо не помага! Нямам колонки, но това едва ли е проблема, защото и преди нямах, а звукът идваше направо от компютъра. Имах липсващи драйвъри, инсталирах някои, но пак ми даваше, че липсват. С Windows Professional съм. Разчитам на вашите идеи!
    Здравей. За да ти помогнем, ще трябва да ни дадеш малко повече информация за компютъра ти. Щом преди се е чувал звук от компютъра, а към него не са свързани колонки, това означава, че РС-то си има вградена колонка (най-вероятно е някой марков IBM, Compaq и т.н.). И така отговори ми на следните въпроси - къде свързваш слушалките, в коя букса (какъв цвят е) и дали е от предната или задната част на компютъра? Ако е марков компютъра е хубаво да му знаеш модела или този на дъното, защото от това зависи, от какви части е асемблиран! Щракни десен бутон на иконата "My Computer" намираща се на "работния плот" (Desktop-а) и избери от падащото меню "Manage". След това избери подкатегорията "Device Manager" и виж за кой устройства не са намерени драйвери или направи скрииншот на екрана и прикачи снимката тук!

Изключвате варианта да е с лаптоп ?

Изключвате варианта авторът да е с лаптоп?

Предполагам, щеше да каже лаптоп, а не компютър, но дори и да е с лаптоп, най вероятно е проблем с драйвър. Поства си снимката виждаме къде е проблема и казваме какво да се направи...

Lupus in fabula

Благодаря ви за бързото отзоваване. Не съм с лаптоп, а с компютър HYUNDAI, слушалките ми се раздвояват на два кабела - червеният го слагам в червената букса, а зеленият в зелената от задната страна на компютъра. Поствам снимката от Device Manager тук:

Uploaded with ImageShack.us

Предполагам, че проблема не е от драйверите! Би трябвало щом извадиш зелената букса на слушалките от компютъра да се чува звук от вградения спийкър! Най-добре прегледай за настройки или в Биоса или в "Control Panel" - "Sounds and Audio Devices", но не вярвам и от там да е. По принцип вградения спийкър си работи без проблеми, след като има инсталирани драйвери за звука, като в повечето случай тях ги има интегрирани в Windows-а и не са включени слушалки или колонки в зелената букса от задната страна на РС-то. Така, че проблема е доста странен...

Пробвах отново с изваждането на кабела от зелената букса и прегледах настрйките в Control Panel-а, но няма резултат, а в Биоса не зная какво да преглеждам. Някакви идеи за Биоса?

Случайно да имаш втора саунд карта, изхода на която да са жаковете в които слагаш слушалките.

А говорителите да са вързани на някаква вградена на дъното?

Цитирай Първоначално написано от selenium
    Случайно да имаш втора саунд карта, изхода на която да са жаковете в които слагаш слушалките.

А говорителите да са вързани на някаква вградена на дъното?
    Нямам си представа. Но не мисля, че имам втора саунд карта.

Има шанс да ти е изгорля спийкъра... lol

Lupus in fabula

Цитирай Първоначално написано от GregoryHouse
    Има шанс да ти е изгорля спийкъра... lol
    И аз си мислих за това, но все пак е станало след преинсталация на Windows, което е много странно!

Ще проверя за спийкъра. Благодаря на всички за отделеното време.

Kато гледам проблема трябва да е по настройките. В контролния панел, намираш говорителчето и провери там има едни настройки с колко говорителя ти е компа. Пробвай на 2,4,6,7 канала, абе всичките опции пробвай. Също виж контролния панел на Realtek.
    Дай му на лумпена злоба,
    окъпи глупака във власт,
    пусни го в тъмната доба,
    да раздава правда за нас.

My Blog / Update 22.09.2011

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си