- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Хин. вода и шампоан
мерси многооооо .. ама досега говорехме с 1 приятелка и тя твърди,че косата наааай-много на година растяла с 3-6 см![]()
Само слабите се стремят към порядък.Силните владеят хаоса .. ! ;]
[img] http://img2.timeinc.net/ew/dynamic/i...sip-Girl_l.jpg [/img]
Трудно е да се каже. На теория всеки може да ти говори различни работи, но на практика много зависи и от самата ти коса. Аз лично съм забелязала за себе си, че косата ми като стигне една дължина и просто повече не иска да расте. Ако я пострижа по-късо, расте бързичко, стига тази дължина и се запира до там.Доста работи ползвам в момента, за да порасте, но не ще и не ще...
Пробвай различни продукти, намери най-подходящото за теб. И наистина най-важното както казаха и преди мен - намали максимално и ако може направо спри да използваш преси, маши и т.н. Страшно много се уврежда косата така.
Което ме подсеща за една статия, която бях гледала преди време:
http://hennafox.wordpress.com/2009/1...A%D0%BE%D0%BF/
Лично аз останах без думи.![]()
НЕ ПОЛЗВАМ ПРЕСА .. нито маша . . просто ще направя всичко, за да расте по-бързо.. Lorein - косата ми като я изправя е колкото твоята на снимката.. оооуф, а пък мама не иска да се мацам с тривитаминол, защото преееееди време нейна приятелка така си е направила косата на нищо и си я подстригала и много време била с перука
.. тя тая приятелка на мама кой знае колко много е слагала |-( ..
Такааа...Първоначално написано от Rebirthing
Имам маската на Лорис със змийското мляко :тази по-точно . Другата , просто е в друга кутийка .
Марките са едни и същи. Доволлна съм , но внимавайте в тези маски има много силикон. Ползвам я понякога.... , доволна съм , омекотява прекрасно косата.
Но не я използвам всеки път щом си мия косата. А относно 5 пъти миенето на косата.. ВИЕ В РЕД ЛИ СТЕ ?!
![]()
Ти, освен че няма да ти порасне косата , ами и най-много да почне да капе.. Пък и да прекаляваш с шампоан , който е със силна концентрация на хинин..... лелелеле какви смели хора имало по тоя свят.... ( btw : използвала съм шампоан на Милва с хинин :
Ползвам хининова вода от сигурно .. незнам много време над година и половина ,че може и две. Първоначално , с памуче си втривах в корените ( на Кокона, а веднъж и на Милва )
Разлика никаква, после започнах да си я впръсквам . И сега ползвам само на кокона. След баня пръскам цялата коса , изчаквам да поизсъхне и малко кристали.
После ме обзе манията за дългаааа коса иии някво такова полудяване на тема коса. Какво ли не пробвах .. то домашни маски ли не бяха , купени маски ли не бяха, стимулант на Икаров :![]()
, бадемово масло :![]()
, всякакви работи , взех си и тоник за коса на Билка :- хубав е , но не очаквайте чудеса, ако си горите косите ежедневно по 3 пъти най-малко... И тривитаминола пробвах , е както виждам такъв УАУ ефект няма.. Нищо особенно да ви кажа чесно .
Ама всеки различно.
Хубаво е да се правят понякога маски, да се подхранва косата , но не и да се прекалява.
Относно връхчетата... Миналата година , цялата година на 2 месеца ходех да ми ги махат , макар да не беше нацъфтяла аз все ходех малко да се маха. Но спрях , сега от октомври не съм ходила, и ще отида тези дни. И изобщо не е така нацъфтяла както е била преди! Незнам от какво е, имам преса , но не се правя често . А и мерака ми минано , кактои да е.
Така ,че тов с постригването на връхчетата изобщо не е вярно ,че косата ще ти порасте по-бързо ,ако го правиш. Не е вярно! Личен пример съм ти!
Ако са цъфнали -да , върви , не чакай , но ако няма нищо - няма смисъл.
Ползвай кристали , за да не ти цъфти косата толкова и балсам без отмиване сега съм с Pantene .Доволна съм.Боже написах цял мемоар за косата си, но това е да! Надявам се , да съм Ви помогнала с нещо.
![]()
Благодаря за инфото {}![]()
MimiKalcheff93, и аз сега съм долу-горе по същия начин.От октомври месец ползвам тривитаминол, освен че придоби малко повече блясък и може би малко заздравя, друг ефект не виждам. Наскоро почнах стимуланта на Икаров. Отначало ги редувах с тривитаминола, един път седмично едното, един път - другото. Сега си ги слагам заедно в една маска. Ако не друго, то поне доста нова косичка ми поникна, а преди не съм забелязвала особено. Преди 1-2 седмици си купих и хининова вода + шампоан. Редовно ползвам и тях, рано е още да се каже, но не забелязвам някакъв ефект... Само бадемовото масло не съм пробвала и скоро може и него да опитам.
Но както писах и по-горе - каквото и да правя, косата ми като достигне определена дължина и просто спира да расте. Преди 2 месеца ходих да й махат нацъфтялото, този месец пак ще ходя и преди бала сигурно пак. То няма значение дали я постригваш по-често, това няма общо с това дали расте по-бързо. Тя пак си расте, но като се маха нацъфтялото расте по-здрава. Иначе аз познавам едно момиче, което отдавна не съм я виждала с поне малко скъсена коса, доста й порасна, обаче сигурно заради нацъфтялото, косата й прилича на метла...
b3rrynkuu, сега косата ми е мааааалко по-дългичка, сигурно даже незабележимо. Това беше точно след постригването ми преди 2 месеца и тогава беше и изправяна, защото пробвахме нещо с фризьорката.![]()
Хихиххх![]()
Ами .. постригването на връхчетата е хубаво ,дори понякога задължително.Защото , когато се раздвои, разтрои косъмът , започна това раздвояване( цъфналото дето му викаме ) да пълзи нагоре и на горе и така косъма от 1 здрав става на 2 примерно суупер тънки и така нагоре ,че докато не го отрежеш ..
Няма нищо общо с растежа ,защото косата все пак ти расте от скалпа ( главата) а не от краищата..така ,че... но е хубаво да се ползват кристали , някакви масла за омекотяване и предпазване на краищата от озсъхване . Също така важна роля играе и сешоарът , пресите , машите .. и всякакъв друг вид термична обработка, на която подлагате косите си..
Аз миналата зима използвах хининова вода и пръсквах всеки път след къпане - резултат имаше и то доста добър при мен.. общо взето не си бях виждала косата толкова дълга, но аз използвам преса много и се подстригвам рядко - резултатът е доста нацъфтяла коса и разбира се доста скъсена... Преди 2 седмици бях отново на фризьор и страшно много ми взе от косата, за да ми я подравни и тъй като ще съм дама на бала на приятеля ми съм репила до май месец да си върна дължината, за това пак ще купувам хининова вода, поръчах си вече маската със змийско масло и ще започна и малко по-редовно с бадемовото, тъй като имам, но маска съм правила веднъж точно и единственият ефекти който ведях беше, че ми стана супер мекичка и гладичка косата ! ;дд
И моят пост стана дълъг, за това съжалявам ;дд
Мхмм .. то аз вече не ползвам даже и сешоар![]()
Сори,че вдигам темата ама имам въпрос и няма смисъл да правя нова тема.Та,след къпане хининовата вода на мокра коса ли се слага или след като поизсъхне малко?
Моята коса след като я измия я увивам в кърпа и стоя с нея половин - един час, след това махам кърпата и впръсквам хининовата вода, т.е. на влажна коса, почти мокра.
Първоначално написано от taamara
половин-един час?Чела съм че не е хубаво много време да се стои с кърпа след баня...
^ Да, по толковаКосата ми е гъста и трябва хубаво да попие водата, иначе, ако само я подсуша без да я увивам, нищо не става. Дори когато махна кърпата я чакам дълго да изсъхне.
Защо не потърси информация в другите 132454657598412 теми , ами направи нова ?
![]()
Първо 5 пъти на седмица е много ..
Второ растежа ако не е забавен, то генетичния не може да се промени ..
Трето .. защо си мислиш, че хининовия шампоан прави чудеса?
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3
много правилноПървоначално написано от Rebirthing
уау 5-пъти ти добре ли си?![]()
Живота е рисуване без гума за триене... : )
Темата не е нова а е от март месец !Първоначално написано от radie
По темата : от 4 дена си слагам хининова вода на косата , uма малък ефект . Иначе за да ви е мека косата използвайте шампоана на ТЕО с яйце ( не е реклама) , ако искате си чyкнете 1-2 яйца в главата след къпане , но по-добре не го правете - до следващото къпане смърдиш на кокошарник![]()