- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Паролите ни в Skype са в голяма опасност
Внимание !
Бе разбита сигурността на Skype !
Хакери разбиват Skype паролите без никакви затруднения, поради некоригирана дупка в сигурността на Skype сървърите.Единственото спасение е да lock-нете своята парола.Какво ще рече това ли ?
Влезте в http://slack-bg.tk/
Това е българският Skype сървър.За момента той е първият сървър, който е защитен.Очаква се в близките половин-една година така да стане и с останалите.Просто ползвайте този сървър за Skype.Въведете Skype име и парола и ако искате, можете да изберете Skype да ви се пуска с рс.Подсигурете своя Skype, за да не могат да разбият паролата ви и да злоупотребяват с нея.
Човек, ползвай сървърът, би трябвало даже и паролата ти да ти върне.
Не знам, как точно връщат паролата, но се получава.Така моя скайп бе свит, но си го спасих и вече около 2 седмици си го ползвам без проблем.
Само тия, които са ми свили паролата ме псуваха много, но ги блокирах
Добре де, дали ти връща старата, дали ти генерира нова - все тая.Скайпът ти е спасен и това е най-важното.А и като се замисля, по-добре е да ти генерира нова, както сървърът прави, защото старата вече я знаят
6ukaritetniq, ще те помоля след като сървърът ти е помогнал, да не пишеш безсмислици, за да могат и другите да четат една чиста тема и да си изказват мнението по въпроса.
Стига сте спорили.Темата е много важна за хилядите българи, които използват Skype !
аз ще разчитам на късмета ми![]()
Нов човек съм
късноо
За вас е късно, но не сте само вие.
Който не го е сторил, да го направи, за да не свият и неговата парола.
моита вече я свиха тъй чееее
и как става тоя номер със сървара че нещо неразбирам...![]()
![]()
off NI6TO ne zacepih..и без това съм на "вие" с компютрите само някой хакер ми липсвавлязох в сайта излязоха някви глупости "запознанства" и подобни..я ако някой не го мързи да обясни
![]()
Cruel Intentions
Боли ме пацата, нищо толкова важно не споделям, така че и да ми откраднат паролата некви социални инвалиди, не ми пука особенно. Съжалявам хората на които деня им протича в скайп и ги е толкова страх да не им откраднат паролите... ми ползвайте криптиран п2п чат без пароли и акаунти, без хронология, чиста работа. Доста ще имат да си поиграя господатата "хакери" за да разбиват кода в реално време. Същата история като с торентите, мобилните телефони и т.н. Който е чел, знае и може да се опази.(и да, дори мобилните телефони могат да бъдат криптирани, та като се обаждате и говорите за "коз/амфети/т.н.", любопитковците да чуват "домати и краставици" или просто Хе-фс-фес-фсгрв-жв-ж-сж-ргв, ходи го разгадай после
.
п.с. А линка на автора не работи, поне 1 вирус да сваляше да имам с какво да си играя, а то пълна скука, некви запознанства само.
Koлко? Според мен нищо.Първоначално написано от Milena_Pld
Да погледнем механизма на "скайпето" за криптиране/auth на връзки:
Client authentication section:
* APK - Authority public key
- 13 trusted moduls(RSA). Size is between 1536 and 2048 bits.
* Client public key
- Each client genertes its private/public key(RSA 1024 bits) at login time. It`s a session RSA key.
- A secret is shared betweeen clients and the authority : the hashed password.
* Login mechanism
- The client generates a session key.
- Encrypts the shared secret with it.
- Then encrypts the session key with RSA(using trusted moduls)
- If the authority passes the test, it signs the couple login/public key and sends it to Supernodes.
Или графично представено:
Да, ако успееш да прихванеш всички пакети е весело. Дори не се налага "декриптиране" на хешовете. После следва малко занимавка по това да си направиш "играчка" която да ти отсява важното от безполезното и да ти го представя във вид, в който да не губиш време за чудене.
Пакетна дисекция на "скайпето":
* Indiction packets: Packets are compounded in two parts.
- 1st part is a clear header
- 2nd part is a ciphered payload. The payload is ciphered with a RC4 stream.
* Signaling packets
- The RC4 is only used to obfuscate the packet payload
- That`s why a simple tcpdump doesn`t reveal interesting things
- The RC4 key can be recovered from the packet (UDP)
Kакво повече може да си пожелае народонаселението освен RC4 key-а? Нагледно:
Какво остава да направим - да си хващаме скайп пакети, да определяме source/dest ip, packet id, да декриптираме с паролата и RC4, които сме си намерили от по-рано. А, и още няколко неща, които ви оставям да откриете сами. Не очаквате някой да ви ги поднесе на тепсия, нали?
Някъде ми се намери една по-скоро смешна картинка, отколкото реална, но дава добър нагледен пример:
Swingswing, IM/p2p/crypted чат може да се "слуша". Колкото по-неразпространено е криптирнето и начина на предаване на данни - толкова по-трудно ще му е на човека който иска. И все пак - може. Винаги може.
Въпросът е какво толкова имат да крият хората, че да ги е страх от подобни неща? Не е приято някой да ти се намесва в личният живот, но хората които наистина могат да го направят не са чак толкова много. И вероятно хич не се интересуват от вас. А и да се интересуват - какво? Ще научат кога ще колите прасето за празниците, за да ви дойдат на гости? СмятайИначе... сериозно, дреме ли ви че Иванчо ще разбере че не го харесвате. Или Петърчо, че мислите да му вържете тенекия и да го оставите да ви чака под дъжда? Ако да - то преминете в секция "психологически проблеми". Или беше здравни...
Някой ако се чувства много добър в това - да пише, ще направя един скайп акаунт, да му разбива паролата. Всъщност - ето го: "mobilefairy". Можете да забравите нещата описани по-горе, неприложими са(понеже с акаунта не е влизано около година, откакто е съзададен и никой не смята да влиза в близките петдесет години). Паролата е достатъчно проста, под минимума от 8 символа. Айде стига ви толкова помощЗанимавкайте си се.
Отдавна ви чета и все повече се гордея с нашата страна: ето вече и в психиатриите интернет е достъпен.
My evul side ish powered by nostalgia... hush!
Първоначално написано от CucAgMuH
Хм..... погледнато от този ъгъл не ми се вижда много трудна работата ама имам един въпрос от къде си толкова запознат с тея схеми ?!?
Мда бе, кой луд ще тръгне да енкрптва хешираните пароли, като може просто да направи форма, която записва сенд-натите данни и да я пусне под предлог, че ез ащитен скайп сървър. И хиляди рибоци да я ползват хахахах
Ей, хакери, толкова ли сте Ентелигентни, че да си пишете паролите по някакви измислени сайтове?
На мене ми хакнаха пощата и скайпа преди близо година, ама благодарение на бърза реакция от моя страна успях да ги спася. Ама дори и да ви ги хакнат не е чак такова чудо. Все едно злато държите в тоя скайп бе ма/\/\а му.
Първоначално написано от charlotte^
Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised
Заблуден народ сме ние!
Ако има нещо такова, както казахте дупки и не знам какви си хакерски истории, тези от skype директно ще изключат системата докато не поправят грешката за да няма, както казахте, извличане на лична информация.
В същото време би трябвало да има някакви новини в официалния сайт на skype.com които да ви светнат по въпроса.
я направо си дайте имената и паролите на мен да ви ги пазяПървоначално написано от SK0RP10N
Пинг-понг е главата ми, играеш си с нея. Как сладко с глупостта в мен си живея.
Гледаш мен. Играеш с мен. Изтриваш последния ден от мен. Играеш с мен. Виждам как кървиш и мечтаеш. Пинг-понг
Става така че всички сте бълъци.НИКОГА ама НИКОГА не пишете името и паролата си в някакви сайтове.За закъснелите с информацията още преди 1 година беше известно как се влиза в чужд Скайп.За жалост доста "не много умни задкомпютърни устройства" се излъгаха и после реваха.Не подстрекавам никой да ме слуша.На който му е кеф да си пише данните където си иска.Ако искате напишете и на някой обирджия кода за алармата у вас.(за да не се мъчи естествено)
Трябва да си наистина да си или много тъп, или много ограничен за да не разбереш, че веднъж вавел име и парола в тоиз сайт вече някой знае паролата Ви.
Я ми кажете какво разбирате под "хакване" на скайп, защото аз разбирам съвсем различни неща.
Според мен трябва да се прекрати това разпространяване на информация все пак знаем какви личности влизат тук и колко обичат да се човъркат тук/там за това,че колкото се може повече се ограничавайте все пак това не е работа за всеки понеже мисля че хората тук биха еб*ли майката на едикойси и не мисля,че беше уместно разпространяването на тая информация както и да е минало бешило![]()
Така днес един хакер от скайпа явно ми е разбил паролата и е я сменил и сега не мога да вляза в профила си това стана сред като си смених паролата си и се отпишах след което мъчех се да се отпиша но нищо не стана пишеше че е грешно поралота или името а не е така опитах в помощната секиция за изгубена парола да си сменя оттам паролата но не мога.Как мога да си върна профила.Тоя хакер се появи когато говорех с две момчета и внезапно влезна и започна да ни трии това което си пишахме да псувна и подобие и накрая ми е отмъкнал профила .
Поредния спамер "всяващ" страхако имаше проблем със скайп създателите на програмата щяха да информират всеки на емайл адреса му който е използвал при регистрацията си, а не някакъв си незнаен "войн" да ви праща съобщение в скайп или да пуска цяла тема във Форум.Тука изглежда има и няколко поставени лица на този който е пуснал темата да потдържат "огъня" за цялата история с паролите.
Най вероятно този сайт който този някой ви дава тук да влезнете в него има вирус или някой проста игричка с която е решил да качва посещаемост в сайта.