.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 37 от общо 37
    Повече от фен Аватара на strave
    Град
    Sofia
    За аборта съм.По две прости причини
    -Първо,това от медицинска гледна точка е някакъв плод,а не живо същество,тоест аборта не е извършване на убийство.
    -Аборта помага в случайте,когато една бременост е нежелана(независимо от начина на забременяване дали насилствено или от невнимание) и в случайте когато един плод е увреден и е доказано,че раждането му ще обрече бъдещият индивид на едно излишно съществувание.

Мега фен Аватара на SonataArctica
    Против. Като не иска тя да го гледа, аз ще го гледам. Като трябва повече няма да го види, нито мен. Няма да позволя да се убие човешко същество /дори да е фетус/. Като не иска жената да е майка - добре. Също така след аборт трудно може да имаш дете /познавам такива случеи/, така че не бих искал момичето да си остане безтетно.

Цитирай Първоначално написано от Ewok
    А колкото до това, дали е убийство - не смятам, че един зародиш, даже зигота може да се нарече живо същество, камо ли пък дете.
    Да ама ако изчакаш няколко месеца ще стане живо същество, нали? Защо го лишаваш от правото да живее?

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Цитирай Първоначално написано от SonataArctica
    Против. Като не иска тя да го гледа, аз ще го гледам. Като трябва повече няма да го види, нито мен. Няма да позволя да се убие човешко същество /дори да е фетус/. Като не иска жената да е майка - добре. Също така след аборт трудно може да имаш дете /познавам такива случеи/, така че не бих искал момичето да си остане безтетно.
    А 9 месеца ти ли ще го носиш , ти ли ще го раждаш ?
    Да знаеш , голям купон си е да го правиш успоредно с ученето .
    В моето семейство пък има 3 жени с аборти , като след това и трите са забременяли . Едната е била със спонтанен, другата - извън маточна, третата - бащата алкохолик = може би увреденото ми братче.
    Аборта , ако се направи както трябва, не носи толкова сериозни последствия.

Както казах, децата умират от глад в афринканските държави , ние сме се хванали за нероден Петко.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    Цитирай Първоначално написано от SonataArctica
    Цитирай Първоначално написано от Ewok
    А колкото до това, дали е убийство - не смятам, че един зародиш, даже зигота може да се нарече живо същество, камо ли пък дете.
    Да ама ако изчакаш няколко месеца ще стане живо същество, нали? Защо го лишаваш от правото да живее?
    Лъчо, абортът се прави първите три месеца, когато все още са само купчина клетки, които трудно могат да се нарекат дете.
    Пък и то няма никакви права, преди да се роди или въобще преди да е заприличало на нещо.
    Всеки ден ми е екзистенциална криза.

Както кажеш...

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Преди време си имах ясна позиция на тази тема.
    С годините и времето нещата при мен се промениха.
    В по-ранна възраст бях ЗА аборта. И чак сега осъзнавам колко егоистично съм разсъждавала.
    За част от хората съществува равенството бебе=пари. Тъжно е когато смяташ така.
    И всички, които твърдят, че биха направили аборт, нека си замълчат, защото не знаят, но и няма как в момента, да разберат какво е чувството, че от теб зависи един бъдещ живот и можеш да дариш живот.

Това е и грешката на младите. Позволяват си да допускат адски много грешки (простете за тафталогията) точно защото са (сме) млади и твърдим, че животът е пред нас и то ако не сега, то след време ще постигнем всичко онова, което се изисква от нас.

Нима когато нашите майки са ни заченали са били напълно независими, способни и материално осигурени, за да ни отгледат? Колко от нас знаят какво е да не мизерстваш? Нима всички сме били затрупани с играчки, джундурийки и всякакви бебешки и детски глупости като малки? Нима всеки ден е имало какво да закусиш? Нима са ни пращали на всички зелени училища и екскурзийки от училище? Дори в момента някои от нашите родители за пореден път лишават себе си, за да има за нас. И въпреки всичко ни обичат и не съжаляват, че сме се появили на този свят.
    .

И онзи ден ми стана отново адски тъжно, когато една приятелка пристигна в нас с тест за бременност в ръка, цялата разтреперена, разревана от една евентуална бременност. Идеше ми да я изгоня от нас, понеже се отнесе с такъв негативизъм към бременността и живота след това.
    Отново тя мислеше за СЕБЕ си. Но в онази нощ, когато е станала "белята" е била широко усмихната, радостна, щастлива от самия миг на полов акт. Ето към тази безотговорност не търпя доводи за "аз съм ЗА аборта'.

А ти като пиеш децата на разни мъже - чувстваш ли се като канибалка?
    Защото и те са бъдещ живот, а ти се жабуриш с него..

Град
    гр. Пловдив
    Може да прозвучи тъпо,

НО

Едно е да гледаш как спермата се стича я по лицето ти, я по корема ти, друго е яйцеклетката ти да е вече оплодена.

И каква е разликата точно?

И двете са потенциален живот, защо спермата в путката да е различна от спермата в окото?

Град
    гр. Пловдив
    Питай жените, което не успяват да забременеят.

Сперма в окото винаги може, оплодена яйцеклетка - не винаги.

Аз теб питам...

Каква е разликата?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си