.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7

Капки за очи които са нужни за преглед

Днес ходих на очен лекар и ми каза,че за да ме прегледа трябвало да ми сложи някакви капки от които няма да виждам поне един ден(тоест ще виждам де ама ще ми е размазана плазмата).Какви са тези капки и каква роля играят в прегледа...той не ми обясни за какво са точно,но аз държа да знам какво ще правят с тялото ми.Ако някой може да даде мниние по въпроса ще му бъда много благодарен. : )

П.П.Даже и без капките той ми светка в очите и ме кара да гледам цифрички но все пак държеше да се сложат : (

Задължително се слагат при преглед Просто разширяват зениците за да провери за увреждания и такива му работи И може малко да ти пари и да си като надрусан всякаш но спокойно след 3,4 часа ще се оправиш,не 1 ден както са ти казали

Супер фен Аватара на vesito13
    Град
    Nowhere :)))
    Капките се слагат за разширяване на зениците.
    И не си като надрусан, а просто ти е леко размацано пред очите. Проблем може да имаш, ако трябва да прочетеш нещо на по-близо, но това е първия ден. Втория и третия ден е хубаво да не натоварчваш много очите, заради разширените зеници.
    Ако е слънчево съветвам за слънчеви очила след прегледа, защото слънцето ще ти дразни очите.

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Аз не само на близо, ами и на далече не виждах Но в никакъв случай не е цял ден, ами 3-4 часа. А последния път като ходих, след прегледа ми сложиха капки за намаляне на зеницата и до половин час се оправих. Иначе да, слънцето дразни адски.
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Мерси много : ) Сега ми е малко по леко!

Повече от фен Аватара на Red_Hair
    по принцип се слагат атропинсъдържащи разтвори,а зрението е намалено а не е липсващо

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Атропин. Слага се, за да се прецени обективно каква е рефракционната аномалия.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си