.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8

PASCAL ПРОБЛЕМ !!! ВАЖНО !!!!

Здравейте. От 1 седмица имам поставена задача на pascal и тя гласи: Да се напише програма която като се въведе числото Н което трябва да е с повече от 2 цифри първата цифра да я изкарва отзад мапример въвеждаме 4567 и да искъра 5674.Благодаря предварително ако може по бързо да ми отговорите че ми трябва за утре.

Знам че трябва да използван оператора While и да разбия N на числа с Див и Мод.Оператора за цикъл според мен е :
    4567 Например ако е четирицифрено 4567 последната цифра да се умножи по 10 2рата по 100 третата по 1000 и да се добави първата
    i=10
    b=7*i
    i=i*10

Защо не записваш числото в символен низ? Така всяка позиция от низа, ще отговаря на определена цифра и е много лесно да ги разместиш.

Мерси за съвета ще го опитамл

По прочетох някои неща за Символен низ но тъй като съм 9 клас и от тази година уча програмиране тази част от pascal не сме взели и незнам как става та ако може някакъв друг начи с While например .Мерси.

Повече от фен
    Масиви знаеш ли?

да но не знам как точно да построя програмата

Повече от фен
    Еми аз на паскал не мога да ти я напиша по простата причина, че незнам синтаксиса. Иначе алгоритъма е почваш да отделяш цифрите от числото и ги вкарваш последователно в масив и после изкарваш в обратен ред масива.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си