Сега съм 10 клас.В моята група сме 5 момичета(плюс мен).Аз седя заедно с 3 от тях.С една от тях съм много много близка(да я нарека Л.),но имам голям проблем.Аз и В. издърпахме Л. от пропадналостта така да се каже.Преди в 8 и 9 клас беше едно нищо,не смееше да гъкне,имаше слаби оценки и тн ,а не съм видяла никаква признателност от нея в нито един път,когато съм и помогнала в училище.Миналата година в края на втория срок ме преместиха и не седях до тях и ми беше много хубаво,защото никой не преписваше от мен и никой не искаше да му помагам.Тогава имах висок успех и всичко беше супер.Сега ...От както станахме 10 клас всичко се промени коренно.Л. стана по-нахакана,по-заядлива,по-нахална още ми е приятелка и си споделяме тайно от другите,но в училище показва голямо неуважение към мен стане ли дума за оценки.От началото на годината ни смениха няколко учители и всички видяха,че при сегашните с нахалство е много по-лесно да си изкараш оценки и Л. и В. започнаха да се бутат във всеки час(на всяка манджа меродия).Пък мен точно това ме дразни,че не са честно изкарани оценки.Аз тази година нямам никакъв късмет.Винаги ще ми се падне по-гадното контролно или на Л. ще и помогне някой и тя ще изкара повече от мен.И в един момент виждам,че и 3те около мен изкарват високи оценки с лъжа,докато аз съм честна и примерно имам 4,докато те с преписване 5.50.Винаги се опитвам да уча с разбиране,защото някой ден знам,че това знание ще ми потрябва,докато те...Аз се опитвам да гоня стипендия,а на Л. и падат оценките от небето.Стане ли дума за оценки ме заебават ако могат.Понякога се е случвало да ми подсказват,но много рядко.Попринцип аз им помагам,особено на Л. и К. по математика и квото мога.Вчера не издържах,защото пак се случи несправедливост ии...се разплаках у нас.Осъзнавам,че сякаш ме дърпат надолу.Аз се скъсвам да уча ,а когато си пиша домашното ми става готино,че е вярно ,но в един момент се сещам,че те ще искат да го препишат от мен без да са положили някви усилия и пак няма да изпъкна.Майка ми мисли,че трябва да се променя и да направя така,че хем да съм им приятелка(защото не мога да се изолирам напълно от тях),хем като ме питат за нещо да се измъквам по някакъв начин и да спра да им споделям лични неща.Вчера им отказах да излезем след училище и те вечерта ме търсиха и двете Л. и К. и сякаш ми се стори ,че са си говорили за/против мен.А колкото до В. тя не осъзнава,че я използват както мен.Само разликата е че тя когато помага същевременно сякаш не и пречи въпреки,че не разбира,че ако не бяха Л. ,К. и М. да искат постоянно помощ от нея,тя щеше да е още по-напред.А колкото до М.(петото момиче) тя винаги е нагаждачка.Сяда до В. винаги,когато може за да препише.
И по този начин аз вече имам 4 двойки ,защото съм честна и да кажем,че просто съм положила някви усилия ,но не е било вярно,докато те или имат 1-2 двойки или всичките им оценки са изкуствени шестици.На мен ми е гадно да знам,че съм преписала от някого и това не е мое знание,но в целия ми клас е така!