- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Мнения за противозачатъчните
Добре, НЕ всичко е суета. Но това е може би най-лесният, удобен (и в същото време максимално сигурен) начин за контрацепция. Рисковете ги знам, затова казах, че всеки трябва да е наясно какво представляват и си поеме отговорността. Толкова от мен.Първоначално написано от PinkPan7her
Welcome to the Jungle...
Eстествено.
Само щото някой решил, че гумата е досадна... същата гума, която, впрочем, е най-сигурният начин за контрацепция.
Искам да спомена и нещо друго - ако гумата се скъса и всичко замине вътре, проблемът става много по-голям. Не мисля, че последвалият Ескапел е по-безобиден (или ниско дозиран) от противозачатъчните. Евентуална нежелана бременност (респективно аборт) пък е worst case scenario.
Welcome to the Jungle...
Аз избягвам всякакви хапчета. Като се почне от аналгина до контрацептивите. Фактът, че това нещо по някакъв начин променя нормалните функции на тялото ми, ме навежда на мисълта, че не всички ефекти ще са положителни.
Противозачатъчни пих 5 месеца.
1)Качих доста килограми ... но да предположим, че не са били най-точната марка за мен.
2)Либидото ми беше адски понижено. Тогава не съм усещала, че е така, но като ги спрях цялата енергия и желание ми се върна. Дори се овлажнявах много по-малко докато ги пиех. А да жертвам удоволствието си пред това да си купя презерватив - не мерси.
3) Всяка вечер аз трябваше където и да съм, каквото и да правя да пия хапче по някое време. Това въобще не ми харесваше. Започнах да се чувствам като робот.
Хубави ефекти имаше - намаля количеството менструация, почти изчезнаха болките и най-важното - чуствах се напълно спокойна по всяко едно време, че няма да забременея.
Като цяло обаче, съм против. Усещам като че ли един вид си вредя с всяко едно хапче, което гълтам. Който иска, да пие. Аз не бих повторила, освен ако не ми се налага по някакви други причини, освен контрацепция.
Каквото и да си говорим, има огромна разлика между със и без, на тебе ако ти е все тая, аз предпочитам без презерватив. А освен това да ти кажа, че когато съм го правил без никакви контрацептиви не съм имал проблеми, имах проблем когато един презерватив се скъса и после ходих да взимам ескапел. От тогава на презервативите им нямам толкова доверие.
Дай му на лумпена злоба,
окъпи глупака във власт,
пусни го в тъмната доба,
да раздава правда за нас.
My Blog / Update 22.09.2011
Знам че прекъснатия полов акт не е сигурен, именно за това засегнах темата за хапчетата.
Дай му на лумпена злоба,
окъпи глупака във власт,
пусни го в тъмната доба,
да раздава правда за нас.
My Blog / Update 22.09.2011
Пия противозачатъчни вече почти година и съм изключително доволна от тях. Имам сериозен приятел и заради него реших да ги започна пък и правенето на секс без презерватив си е по-хубавоНямам никакви оплаквания от тях , гърдите ми пораснаха и давам 10лв за опаковка. Значително по-евтино излиза от колкото презервативите. Така че бих посъветвала момичетата, които са сигурни в приятеля си да ги започнат. Няма нищо страшно в тях пък и не са вредни! А и още един плюс: винаги знаеш цикълът ти кога ще дойде
![]()
Стига да не го искат и дваматаПървоначално написано от PinkPan7her
![]()
Аз пиех противозачатъчни преди около година, защото с приятеля ми не искахме да ползваме кондоми.
Мисля, че струваха около 13лв., предписа ми ги гинеколог.
След 2 седмици ги спрях, защото менструацията ми продължи около 13 дни, бях ужасно изнервена, получих странни обриви. Изобщо - беше супер неприятно.
Може да ви прозвучи глупаво, но ВИНАГИ използвайте кондоми. Те не само ще ви предпазят от бременност, но и от болести, за които дълго време може и да не разберете.
Дори да го правите само с един човек, да го обичате безумно и т.н - нямате гаранция, че в организма му не се крие някой вирус, за който може да разберете твърде късно.
Ако имате сериозен човек до себе си...няма да е лошо да се изследвате заедно, за да водите спокоен полов живот.![]()