За мен сте виновни всички (без майка му, ако не знае, че не искаш армагани). Виновен е той, че не й е казал, виновна е майка ти, че ти е насадила подобно мислене, виновна си и ти, че не си говорила лично с жената и че си се нацупила за това.
Майка му на село ли живее? Моите родители имат вила в близко село, а неговите до града и всеки си има някаква реколта. Преди 2 години, когато прасковата даде толкова плод, че ни втръсна да го ядем и консервираме, буквално го подарихме на познати и непознати. Това лято се изприщихме от тиквички и накрая отидоха за животните на съседа. По селата не обичат да хвърлят, защото за всяко дръвче, храстче, пиленце освен пари си вложил и много труд. Естествено, че ако за тебе няма, няма да дадеш на друг, но като има? Приеми, че на жената й е приятно, а и може би иска да се храниш с по-здравословна храна, да оцениш "производството" й, да те зарадва. Едва ли мисълта и е да т постави в неудобно положение и да накара майка ти да се чувства зле. Следващия път просто й го кажи, въпреки че мен мама ме учи да приемам всичко с благодарност. И подаръци без повод съм получавала от свеки, преди да се задомим, и зимнина, и разсади за майка ми, и цветя. Нашите също са давали, ако имат. Сега и двете семейства не ни оставят и кажи-речи всеки ден все примъкваме по нещичко. Няма лошо в това да си помагаме. А майка ти може да й се реваншира винаги с някакъв дребен подарък...да речем за градината, ако й е чак толкова кофти.