.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 30

Трябват ми упражнения за стягане на тялото.

Аз съм момиче на 20 години. От скоро ходя на фитнес, но ми трябва съвет за тренировките. Имам много слаб и стегнат корем, но едри и отпуснати крака и дупе,както и целулит. Ще ви помоля за примерна програма във фитнес залата като най-вече искам да се стегна, защото ако цялостно отслабвам ще стана много кльощава в горната част на тялото.
    Във фитнеса имам възможност да тренирам на пътека, кростренажор, велоергометър, 3 вида уреди за дупе и вътрешната и външната част на краката, както и килимче на което ако искам мога да правя упражнения.
    - В каква последователност да ползвам уредите и по колко време?
    - Колко често трябва да ходя на фитнес, може ли всеки ден или трябва почивки?
    - След колко време да очаквам първите резултати?
    - Вредно ли е да се прави кардио всеки ден?

Много ме е страх да не ми се увеличат обиколките на ханша и бедрата-цела ми е да ги намаля и да ги стегна.

Мега фен Аватара на awerw
    Град
    у ТилиЛеЙската г0рА
    Зависи как ще тренираш се определя дали ще ходиш всеки ден на фитнес, но мисля, че ти можеш да ходиш всеки ден. Това за резултатите зависи от това как тренираш и каква диета спазваш, ако си стриктна за една седмица ще има малък ефект. Не е вредно да се прави кардио всеки ден.
    sapphire5

lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?
    miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek

Мега фен Аватара на ZipFail
    Няма такова нещо като ослабване само на определени части от тялото - като ослабваш, отслабваш нявсякъде. Но пък дупето и краката можеш да ги стегнеш и хич няма да изглежда зле. Другия вариант е направиш и малко ММ в горната част на тялото.

А пък кардиото всеки ден ако не вредно, то със сигурност не е най-доброто. Ако ходиш на фитнес всеки ден вариантите са два:
    1. Тренираш здраво и натоварващо и тренировките дават резултат, но мускулите нямат време да се възтановят и в крайна сметка се претоварваш и вместо напред, вървиш назад.
    2. Лигавиш се по 2 часа на пътечката и колелото без дори да се изпотиш. Не се претоварваш, ама реално и не тренираш.

И една грешка която почти всички момичета във фитнеса правите - дълга тренировка не значи добра тренировка. Точно обратното. Кратките, но натоварващи тренировки в повечето случаи дават много по-добри резултати, отколкото тричасовата разходка по пътечката.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Няма такова нещо като ослабване само на определени части от тялото - като ослабваш, отслабваш нявсякъде. Но пък дупето и краката можеш да ги стегнеш и хич няма да изглежда зле. Другия вариант е направиш и малко ММ в горната част на тялото.

А пък кардиото всеки ден ако не вредно, то със сигурност не е най-доброто. Ако ходиш на фитнес всеки ден вариантите са два:
    1. Тренираш здраво и натоварващо и тренировките дават резултат, но мускулите нямат време да се възтановят и в крайна сметка се претоварваш и вместо напред, вървиш назад.
    2. Лигавиш се по 2 часа на пътечката и колелото без дори да се изпотиш. Не се претоварваш, ама реално и не тренираш.

И една грешка която почти всички момичета във фитнеса правите - дълга тренировка не значи добра тренировка. Точно обратното. Кратките, но натоварващи тренировки в повечето случаи дават много по-добри резултати, отколкото тричасовата разходка по пътечката.
    Грешиш пич,точно с една spinning тренировка за 40 мин ще е се едно съм те къпал

ами аз след 30-40 мин бързо ходене под наклон съм цялата в пот. трябва ли в един ден да правя едновременно пътека, кростренажор и велоергометър и ако да как да ги комбинирам? И кое е най-ефикасно за стягане и кое за отслабване?

Остави всякакво кардио и ходене и тн... Прави кратки и тежки тренировки с базови упражнения и ще постигнеш много по-бързи резултати. Това, че ти се взима душата на пътеката или се къпеш в пот изобщно не значи, че това е най-добрият вариант за трен.
    http://vbox7.com/play:392c45b4
    My street fitness trailer^

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Myrth
    Остави всякакво кардио и ходене и тн... Прави кратки и тежки тренировки с базови упражнения и ще постигнеш много по-бързи резултати. Това, че ти се взима душата на пътеката или се къпеш в пот изобщно не значи, че това е най-добрият вариант за трен.
    Зависи какво иска,ако иска да стегне базовите упражнения да прави,но ако иска да чисти без кардио ще е трудничко (не казвам невъзможно!)

Супер фен Аватара на fatrat
    Подкрепям Myrth. Ако тря ше клякам с 300 обаче плочките ще ми се виждат през 3 пръста мазно

e da ama vie ste mom4eta i pri vas e razli4no. az ne iskam relef, a da otslabna malko i da se stegna, kakto imam i mazno da 4istq.

ами според мен е различно, защото вие тренирате за мускули и релеф, а аз за отслабване и стягане.

кардиото в началото или края на тренирожката е най-добре да се прави? И за упражненията с тежестите - на едно упражнение сериите една след друга ли е по-добре да се правят или да се редуват различните видове упражнения?

Мега фен Аватара на awerw
    Град
    у ТилиЛеЙската г0рА
    Ако ги редуваш стават кръгове ама май е по-добре нормално да си правиш сериите.
    sapphire5

lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?
    miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek

Мега фен Аватара на Chacho
    Релеф, отслабване и стягане вървят ръка за ръка. Просто имаш нужда от по-малко оформяне от мъжете. В този смисъл тренировките, от които имаш нужда, са такива за релеф. Същото важи и за хранителните режими.

Ако бях момиче, щях да тренирам в двудневни сплитове (горна и долна част на тялото) с един ден почивка, умерени килограми за по 15 повторения на упражнение, в по-малко серии. Просто да поддържаш мускулният тонус и да имаш издръжливост.

И все пак, малко по-оформени мускули на момиче мисля, че са плюс.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен
    Е баш 15 повторения няма голям смисъл,само гориш мускул..
    Правиш си тренировка с 8-12 повторения всичко ,вкарваш суперсетове,за да си постоянно в действие..НАКРАЯ на тренировката 30-40 минути кардио НЕ ДА ТИЧАШ! С 6-6.5 km да поддържаш , гориш мазнини

Хранителен режим повече протеини по малко въглехидрати и повече мазнини (добри мазнини , не от дюнери пици и такива ,ами например ядки)

Повече от фен
    ммм,различно е момчета..пр жените и при мъжете нещата се правят различно ,и си има преки отговорници за това-тестостерон и естроген..дватамата обуслявят различни нещица..
    правейки 15 повторения,наистина гориш мускул...ама само ако си изгорил мазнотийките преди това-мускула се разгражда последен..
    и определено за това което иска да направи ,има нужда от кардио-в края на тренировката..
    в нейния случай бих заложил на кръгови тренировки,три пъти седмично,и 30 минути кардио накрая..това комбинирано с НВД,и малко добавчици-ама за без пари толкова
    най удачния вариант е да си направи консултация с инструктор,ама не билдър,а такъв който е наясно с тези неща..та ако кажеш от кой град си ,мога и да помогна
    вълк или куче,свободен или на верига..? въпрос на личен избор..

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от navar
    ммм,различно е момчета..пр жените и при мъжете нещата се правят различно ,и си има преки отговорници за това-тестостерон и естроген..дватамата обуслявят различни нещица..
    правейки 15 повторения,наистина гориш мускул...ама само ако си изгорил мазнотийките преди това-мускула се разгражда последен..
    и определено за това което иска да направи ,има нужда от кардио-в края на тренировката..
    в нейния случай бих заложил на кръгови тренировки,три пъти седмично,и 30 минути кардио накрая..това комбинирано с НВД,и малко добавчици-ама за без пари толкова
    най удачния вариант е да си направи консултация с инструктор,ама не билдър,а такъв който е наясно с тези неща..та ако кажеш от кой град си ,мога и да помогна
    Няма значение .. Мускул гори във всички случаи с 15 повторения..Всичко идва от хранителният режим..Особенно при релефа..

Повече от фен
    тц ,приятелю..мускул не гори с 15 повторения,не гори и с 20,нито с 25..
    мускул гори при някои положения,нямащи много общо с повторенията
    а това че обиколката на ръката ти спада при система на работа с 15 повторения са ръце ,не е изгаряне..
    харесвам билдърските съчинения,но не им вярвай-там можеш да прочетеш извънземни неща-от промяна на форма на мускули,до вдигане за релеф а реалността е малко по различна-реално с едни и същи упражнения,и повторения можеш да правиш и маса и релеф..другаде е номера успех

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от navar
    тц ,приятелю..мускул не гори с 15 повторения,не гори и с 20,нито с 25..
    мускул гори при някои положения,нямащи много общо с повторенията
    а това че обиколката на ръката ти спада при система на работа с 15 повторения са ръце ,не е изгаряне..
    харесвам билдърските съчинения,но не им вярвай-там можеш да прочетеш извънземни неща-от промяна на форма на мускули,до вдигане за релеф а реалността е малко по различна-реално с едни и същи упражнения,и повторения можеш да правиш и маса и релеф..другаде е номера успех
    Само дето не можеш да ми кажеш нито една причина,за да ме убедиш да правя 15 повторения.. И тези неща за обем релеф са пълни глупости,всичко идва от хранителният режим..

Повече от фен
    точно това ти казах,че няма значение колко повторения правиш-важното е какво и колко ,и кога ядеш..
    нямам никакво намерение да те убеждавам да правиш 15 повторения,ако целта ти е хипертрофия-каквато е целта на всеки билдър..
    бих те посъветвал да го правиш ако търсиш силова издръжливост-тоест ако се занимаваш с бокс,борба,бойни изкуства..
    но ако вдигаш железа,за да качваш маса и обиколка-правиш си 6-8 и тва е..
    за всяка цел си има начин на трениране..важно е да знаем ясно каква цел преследваме..

а кое е по-добре за стягане и горене- пътеката или кростренажора? Добре ли е да правя в началото 20 мин кардио например кростренажор и накрая 40 мин например пътека или обратното? В края ли е по-важно кардиото?

Мега фен Аватара на Chacho
    Пътеката е кардио и няма значение на кое от двете ще тренираш. Може и на двете за разнообразие, важното е да излезеш на парцал от залата.

Мисля, че кардио е най-добре да се прави в края на тренировката, за да бръкнеш още в самото му начало в енергийните резерви.

А и имайте в предвид, че е момиче. Тренировки за ММ не и трябват, затова няма смисъл да се насочва към серии на пирамиди, малко повторения, големи килограми. Мускулната издръжливост помага при кардиото и кръговите тренировки, и методите, с които се постига също горят мазнини.

Пък и от 15 повторения се губи незначително количество ММ.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен Аватара на fatrat
    по-добре крос тренажор. От пътеката много болят колената

И на мен кростренажора ми харесва повече, а също така с него се напрягат и рамената и ръцете.
    Не знам защо, но във всички примерни фитнес програми в нета,които гледах, е вкючена само пътека, а понякога велоергометър, но кростренажор не.
    Мисля да правя 30 мин пътека в началото на тренировката и 30 мин кростренажор в края на тренировката или обратно зависи кой уред е свободен. Така добре ли е?

има много фитнес форуми и сайтове, виж там!

ако бях намерила отговор там нямаше да питам тук!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си