.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

Как да излекувам този срам

Вече съм на 16 и все още имам голям проблем с общуването, прекалено съм срамежлива. Писнами съочениците ми и хората с които се запознавам да ми казват колко съм малчалива и т.н. В осми клас като се опознахме всички ми казваха че като са ме видяли за пръв път са си казали "Тая сигурно е много надута и отворена" а като са ме опознали са разбрали че сам много много затворена. Понякога когато седя с хора които не спират да говорат ме хваща яд на самата мен, че не мога да си отвора устата и да кажа нещо, не съм толкова смотана все пак мога да говоря на много теми, да се шегувам и т.н Писнами от този срам и скромност не искам да съм такава, да не говорим какво става като някое момче ме заговори тогава блокирам напълно...Моля ви кажета как да превъзмогна този огромен проблем

Не си правя ташак ама съм чувал че трябва да си представяш хората голи Няма как да те излекуваме от си зависи напълно от тебе.Имах подобен проблем.Един мн.добър френд като се запознахме за първи път си е помислил че много се отварям ама аз не съм такъв човек

Голям фен Аватара на SunnyG
    Град
    In the future..
    Мммм,и аз имах този проблем,но го преодолях,когато си смених обстановката,средата и си разширих кръга от хора около себе си.То се случи без да разбера,но след време,когато усетя промяна в себе си,се връщам назад,за да установя кога се е случила промяната.Съветвам те да направиш същото със себе си.Опитай да разбереш кое най-много те притеснява в комуникацията ти с хората - страх,срам да не се изложиш...какво?
    Друг съвет - когато искаш да кажеш нещо,просто го кажи.Преодолей страха си веднъж,после ще стане по-лесно
    Успех!
    Животът е всичко онова,което ни се случва,докато правим планове за бъдещето.

Супер фен Аватара на BladeDancer
    Дъ сейм.. Според мен ако престане да ти пука за това как се държиш.. ще се държиш по-добре. Малко тъпо звучи ама трябва да е истина. Все ме е страх да го пробвам.
    ваУ рокс
    Grell

Мега фен Аватара на iiordanova
    Просто се отпусни и не мисли.
    Да не ти пука за другите!
    Страха е лошо нещо , преодолей го сега , защото после ще съжаляваш. Общувай повече , не се затваряй в себе си.

Много познато..хм бъди по-отворена,отпусни се.То си е и до характер не ми се вярва да се оправиш но все пак опитай-говори повече,шегувай се .

I remember your name crying in a rain
    When you left and close my door
    I remember myself in my emptiness
    Waiting for a special call…

Eric <3 Pam <3 Jessica <3 True Blood <3

Цитирай Първоначално написано от xxKiFlAx
    Все едно аз съм писала тази тема
    Цитирай Първоначално написано от Mario95
    Не си правя ташак ама съм чувал че трябва да си представяш хората голи
    хаха ще се пробваа

Цитирай Първоначално написано от Mario95
    Не си правя ташак ама съм чувал че трябва да си представяш хората голи Няма как да те излекуваме от си зависи напълно от тебе.Имах подобен проблем.Един мн.добър френд като се запознахме за първи път си е помислил че много се отварям ама аз не съм такъв човек
    Омг ?!? Сестра ми до преди малко го гледаше това сериалче и вече ми е писнало от него
    >> Иначе от кой град си

Супер фен Аватара на ecstazy
    Град
    wondeЯland
    Знаеш ли какво,имаш нужда от някакво преживяване. Идва лято, запиши се на 10-дневен лагер с напълно непознати. Идеята звучи адски налудничева, знам, така е. Миналото лято майка ми ме записа на лагер от нейното даскало. Познавах само 1 момиче, но не ми помогна. Беше ми мн гадно първите 2 дена, но уви, след това заавързах приятелство с ВСИЧКИ! И точно от тогава чувствам положителна промяна в себе си. Според мен ако се престрашиш и отидеш на такъв лагер, това ще те промени някак си, ще станеш по свободна и ще се запознаваш с хората почти без проблем.
    If you're leaving close the door.
    I'm not expecting people anymore.
    Hear me grieving, I'm lying on the floor.
    Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
    I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
    When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.

Цитирай Първоначално написано от ecstazy
    Знаеш ли какво,имаш нужда от някакво преживяване. Идва лято, запиши се на 10-дневен лагер с напълно непознати. Идеята звучи адски налудничева, знам, така е. Миналото лято майка ми ме записа на лагер от нейното даскало. Познавах само 1 момиче, но не ми помогна. Беше ми мн гадно първите 2 дена, но уви, след това заавързах приятелство с ВСИЧКИ! И точно от тогава чувствам положителна промяна в себе си. Според мен ако се престрашиш и отидеш на такъв лагер, това ще те промени някак си, ще станеш по свободна и ще се запознаваш с хората почти без проблем.
    Ами аз априлската ваканция, (всъщност след 2 дни) заминавам на една голяма екскурзия за 10 дни, познавам само 2 момичета, в рейса ще седя с някой, които не познавам, което ме радва от една страна, дано само да не се затворя в себе си...

Екскурзията ще е точно това, което ти трябва. Само се отпусни сред хората.
    Този срам просто ще мине с времето, да не ти пука.
    █║▌│█│║▌║││█║║█
    PEOPLE=SHIT
    █║▌│█│║▌║││█║║█
    742617000027

Когато утидеш просто не се притеснявай от нищо.

0.о Аз удрям едно за отскок и след него ставам ебаси пича ...
    Тъпото е, че след първото за отскок идва и 2ро

Супер фен Аватара на mayaaa
    Аз го имах този проблем и вече го карам по-несериозно и така си се отпуснах :P

oxx,същият проблем.
    Ммм,не знам дали си срамежлива или просто няма какво да си кажеш с тях
    Въобще да не ти пука:говори за всичко,което ти е на ума.Момчета,дрехи,за някой човек..не се стеснявай;не общувай само с тези по-близките около теб..заговаряй се и с другите около теб..излизай по-често..срещай се с нови хора

Мила,виж сега вземии да превъзмогнеш този срам То знам,че е заложено в човека,но гледай да се отпускаш повече,по често да излизаш и да се запознаваш с хора,да бъбриш повечее ии това е общо взето .. не съм попадала в твоята ситуация,защото аз пък съм точно обратното ,но пък мисля,че това би помогналоо,просто да не ти пука много,без притеснение !!
    Не можеш да забравиш нещо, което е променило живота ти, не можеш да забравиш чувства, които са те накарали да пораснеш!

Супер фен Аватара на ecstazy
    Град
    wondeЯland
    Успех с екскурзията! сигурна съм, че ще ти повлияе добре просто се отпусни и не мисли за всяко дребно нещо, с кой за какво ще си говорите. Сичко ше си потръгне от самосебе си, не се спичай
    If you're leaving close the door.
    I'm not expecting people anymore.
    Hear me grieving, I'm lying on the floor.
    Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
    I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
    When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.

Цитирай Първоначално написано от ecstazy
    Успех с екскурзията! сигурна съм, че ще ти повлияе добре просто се отпусни и не мисли за всяко дребно нещо, с кой за какво ще си говорите. Сичко ше си потръгне от самосебе си, не се спичай
    +1

Въобще няма нужда човек да се спича. Както каза еЦстази, страхотен повод да се разведриш и да контактуваш с хора. А аз доколкото си спомням, такива екскурзии просто не ги усещаш кога минават.
    █║▌│█│║▌║││█║║█
    PEOPLE=SHIT
    █║▌│█│║▌║││█║║█
    742617000027

Много от нас имат този проблем. Просто кажи на себе си "От утре ще съм нов човек" и забрави за срама си, защото той ни пречи до голяма степен да покажем целия си потенциал, а заради срам също така се изпускат много възможности и шансове.
    Постави си за цел да го превъзмогнеш, замисли се колко ще спечелиш ако си отворена към света и колко ако се срамуваш да общуваш.

Мега фен Аватара на iiordanova
    Няма да си казваш "..от утре.." , а ще си казваш "..от днес вече съм.."!
    Не отлагай , бъди по-решителна.
    Ние не можем да ти помогнем , ако ти сама не си помогнеш.
    По-добре преодолей срама сега , защото по-нататък ще ти е много по-тежко.
    Мисли по-позитивно , гледай на нещата и от хубавата им страна. Не всичко е сиво и гадно!
    Общувай и се забавлявай повече. Така ще се отпускаш по-лесно.
    Защо не се запишеш на някакъв спорт или някакво хоби? Ще срещнеш нови хора и според мен ще ти е от полза.

Цитирай Първоначално написано от iiordanova
    Няма да си казваш "..от утре.." , а ще си казваш "..от днес вече съм.."!
    Не отлагай , бъди по-решителна.
    Ние не можем да ти помогнем , ако ти сама не си помогнеш.
    По-добре преодолей срама сега , защото по-нататък ще ти е много по-тежко.
    Мисли по-позитивно , гледай на нещата и от хубавата им страна. Не всичко е сиво и гадно!
    Общувай и се забавлявай повече. Така ще се отпускаш по-лесно.
    Защо не се запишеш на някакъв спорт или някакво хоби? Ще срещнеш нови хора и според мен ще ти е от полза.
    добре казано а и поне ще знаеш, че с хората там имате поне 1 еднакъв интерес

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си