- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- програма само за лост
знам че не е най-точния форум да питам такива неща, но гледам има момчета които са що-годе информиранита въпроса е бързо да ми препоръчате програма само за лост(вчера си направих вкъщи)за начинаещ- мога да права 12 набирания мах на 1 път.Целта ми е покачване на силата и издръжливостта(попринцип тренирам бокс но съм спрял от 2 седмици поради контузия на крака, но скоро се завръщам и целта ми е да се подготвя добре защото съм позагубил форма) и ако може и ММ разбирасе
.
Четох по другите форуми и се спрях на 1 програма с увеличаване броя на набиранията - 1 набиране 1 мин повивка, 2 набирания 2 мин почивка, 3 набирания и нагоре 3 мин почивка, и така колкото можеш, ама нещо не ми вдъхва доверие... днеска мисля да започна с една супер серия 1. тесен хват и дланите към мен, което са бицепсови набирания доколкото разбирам,2.лицеви за гърди, 3.после хват малко по широк от раменето като дланите са пред лоста и не сочат към мен, 4.лицеви за трицепс това ще са ми опр права ги едно след друго, после почивка(препоръчайте колко време почивки да правя)и после пак всички упр и така 3 пъти(4 няма да мога :д). Айде чакам препоръки от разбиращите момчета![]()
ако ви трябва нещо колко съм висок килограми снимки на мен на лоста ако искате кажете
Роки, слушай ся ....
не знам, от къде си намерил оная програма, обаче не ми звучи много обещаваща
По принцип аз за да увелича силата правя така : Правя колкото мога (без чийтинг), като почивката ми зависи от това колко повторения съм направил, колкото повече повторения правя, толкова по-малко почивам
пример:
1 серия - 12 повторения - 90 сек
2 серия - 8 повторения - 2м 30 сек
3 серия - 6 повторения - 3м 30 сек
4 серия - 3 повторения - 5 мин
5 серия - ако направя повече от 1 повторение, карам по модел на 4та серия
п.п. не прави повече от 6 серии
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
Програмата на братлето горе е много добра аз също ще предложа една супер серия
1: 12 набирания 5 сек почивак
2: 10-8набирания 5сек почивака
3: 6 набиранки 10сек почивка
4:4 набиранки 10 ске почивка
5:колкото можеш да издаржиш![]()
ок, мерси за съветите![]()
е някой може ли да каже какви набирания по точно да правя и как да ги комбинирам примерно различни дни... примерно кажете за различни хватове начини на набиране барзо бавно и тн ... аз доколкото четох само разбрах че зад врат няма сми да се правят...
Да бе 5 сек почивка..Много смешноПървоначално написано от brunder
![]()
5 секунди ти е докато се осъзнаеш,че не се дръшаш за лоста.Първоначално написано от DownloadVirus
не случаино му викат СУПЕР СЕРИИ..Ами за съвета за набиранки може да ги редуваш с широк хват,хват на широчината на раменете и обратен(женски)хват
Ами според мен щом си начинаещ първата серия трябва da q pravish do otkas za da moje taka taka da si ovilichavash broq nabiraniq dnite..
Nabiraniqta za biceps si gi pravi normalno . Shirokiq hvat pri tqh e greshnen nachin. Kogato zapochnesh s nadhvat da gi pravish - togava se opitvai s shirok hvat. Pochni i kofichki da pravisH. Uvelichi si borq na licevite opori. Samo s nabiraniq ne stava mnogo. Te trenirat glavni gurbut. Shtom vzemish da vdigash nqkakvi giri- sled tova znach che muskulat ti pak shte stane na banica, kakto tui se e vtvurdqval na lostovete.
Hodi na fitnes i sled fitnesa kato pochinesh trygvai na lostovete da vtvudqvash![]()