Цитирай Първоначално написано от Auriss
Цитирай Първоначално написано от BERCUT
Auriss за Гудериан няма как да знаеш, защото по време на ПСВ той е на западния фронт и участва в две битки - при Марна и Вердюн, които търпят поражения. Второ неговата подготовка за старши офицер е в Седан, и започва през 1918, а генерал Колев умира на 29 юли 1917 във Виена. Освен това Гудериан не е бил кавалерист никога през живота си, дори в мемоарите си пише, че е изпитвал неимоверен страх от коне. Той е предпочитал механизираните части и е легенда в танковите войски.

Но все пак Макензен сравнява г-н Колев с Фридрих Велики.
Другарю Беркут ,аз за Гудериан знам много добре кой е и какво е вършил. Не знаех това ,че 'идол' му е бил българин. И не го вярвам, но някой ден ще проверя...евентуално .
Ромел едно време ми беше страст и покрай него се запознах с болшинството от изявените германски военни през ПСВ и ВСВ.

Бтв не мога да разбера как ги помните тия дати ... аз уж с История дори влязох да уча ,пък по-маловажни събития не им помня грам датите...Като ти зачета мненията на тема История или военни изобретения (да го кажем ) имам чувството ,че чета енциклопедия.
Евалата ,де - явно има и хора ,на които им се отдава
Просто на някои хора им се отдава да помнят цифри. На доклад за Наполеон дадох на госпожата пълен отчет за количество оръжие и хора.