- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Какво правите когато...?
Възтановявам се аз за 2 дена между събота и понеделник..И сериите не са много, 9 сета , и с 9 става ,но идеалните серии за мен са:
Бицепс -12
Трицепс - 16
Гърди - 16-20
Гръб 24
Крака 28
Рамо 12-14
Трицепса участва,ама участва едно 10 % в гърдите и плюс това 2 дена може да не са налълно достатъчни да тренирам същата мускулна група,но поне да помогне..Иначе това най-добре се вижда по време на тренировки,не усещам нищо колкото се отнася до трицепса,освен на наклонената пейка осещам рамото как гори (опс ... в събота имам рамо)
Пф нещо се ебаваш с килограмите.Едно основно упражнение за бицепс/трицепс-сгъване с щанга/френско разгъване с подходящи кг. са напълно достатъчни и ръцете ще растат.
Ти може да не усещаш нищо,това не значи,че мускулът е възстановен и на макс.Точно в това е проблемът,че тия неща не се усещат.Поне в началото,дикато не се стигне до тежко претрениране и срив,В началото,първите месеци във фитнеса всичко работи.Нататък е валиден принципа "повече не значи по-добре".И дори е обратното "по-малко(но качествено трениране) е по-добре.Заляга се на известен брой базови упражнения,които натоварват едновременно няколко мускула.Идеята е,че ако тренираш поотделно с изолиращи упражнения всеки от тези мускули ще трябва да направиш тренировка с 5-10 пъти повече упражнения.Което е направо непосилно и изтощаващо.Първоначално написано от DownloadVirus
Мускулите са като акумулаторната батерия.Не можеш да черпиш максимален ток(сила) без 100 % зареждане.А за това е нужно време.Иначе напрежението на батерията спада все повече и повече.
Не съм казал,че за 2 дена се възтановявам на 100%,но базови упражнения за всичко,бицепса е малка мускулна група,може да сменя нещо там,ама общо казано,цялата програма е за сменяне май,защото вече от декември я ползвам (сам съм си я правил) само с малки поправки с течение на времето,нещо като да заменя 1-2 упражнения..Мисля тая програма да я докарам до след Великден само с малки промени и след това да вкарам друга програма за около месец и половина - два , да гледам гърди - трицепс гръб - бицепс да имат 4 дни между тях,за да дам на макс със сетовете,защото това са идеалните за мене сетове.Просто програмата значи не съм я направил както трябва,въпреки,че примерно на лежанката качих 20 кила откакто я правя..
Както решиш за най-добре.Аз например бих намалил сериите ето така:
Понеделник
Гърди-бицепс-предмишница
1.Вдигане от лег 5 x 12-10-8-6-4
2.Вдигане от наклонена пейка 2 x10-8
3.Разтваряне на ръце в страни 2x10
4.Успоредка 2x8-10
Бицепс
1.Сгъване една по една ( Very Happy ) 3x10
2.Чукове седнал 2x10
3.Концентрирано сгъване 2x10
4.Вдигане на щанга за предмишница 2x10
Вторник:
Крака
1.Преса 2x10
2.Squat 2 x 12-15
3.Четириглав 3x 12-10-10
4.Двуглав 4x12-10-10-8
5.Повдигане на пръсти седнал 3x20
Корем
Четвъртък:
Гръб
1.Лост широк хват 2x12-10
2.Лост зад врата 2x 12-10
3.Deadlift 4x10
4.Гребане с дъмбел 2x10-8
5.Дърпане на въже с тежести 2x10-8
Събота:
Рамо-трицепс
1.Вдигане на щанга пред главата 2x10
2. зад главата 2x10
4.Повдигане на гири от страничен лег (наклонен) 3x10
Трицепс
1.Успоредка 2 x 8-10
2.Бутане на лост 4x10-12
3.Опъване на въже 2x10-12
4.Френско 2x10
но всеки сам решава кое е добре за него![]()
Ти направо нае*а цялата програмаТо тва повече вече прилича на разгрявката в даскало
Тези 12-10-8-6 не ги слагам напразно..Това включва всички мускулни влакна..Ти ми слагаш по 12 серии за гърди..Толкова прави някой първите две седмици,аз отдавна съм ги минал..
Какво ти пречи да пробваш 5х5.Аз я правих една седмица,но не ми допадна,защото не целя сила в момента.Но все пак дигнах 2,5 на лег и по 5 на клек/тяга.![]()
Няма да е зле,викам да си направя една друга,за месец и нещо и после 5x5 за месец и половина и после ще се види..
Първоначално написано от DownloadVirus
Не е злеи мойта програма беше нещо подобно през първите един-два месеца на фитнес.
Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО
Първоначално написано от TykaSePisheNick
Да бе,а сега си Колман и правиш по 50-60 серии за гърдиПървоначално написано от fenastz
![]()
Download.. хем търсиш акъл хем се заяждаш с другите,като мяташ некви тъпи подигравки.Нищо лично,просто тая тема,който и каквото да ти каже ти оспорваш или усмиваш.Е вземи прочети темата и си направи извод как да тренираш.Мисля,че вече ти е даден отговора.
A journey of a thousand miles begins with a single step..
You are never a loser until you quit trying..!
skype - adrenalincho__
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000929970991
Вземи първо прочети коментара на лапенцето над менеПървоначално написано от Everytime