.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15
    Голям фен Аватара на Moderatorius

Рутер, крадци на интернет ;д

Не разбирам почти нищо от компютри. Имаме 2 компютъра - единия в хола, имаме и рутер там. В мойта стая имам лаптоп и си имам интернет. Таа... имам си аз в "моят компютър'' - "Мрежа" и често, освен името на ония компютър (в хола) има и някои други гости. Паролата я сменяхме, всичко правихме, но те пак се навъждат и сега едвам отворих тийнпроблем. Та.. идеи как да им забранявам достъпа?

Град
    Пловдив
    Сигурна ли си че правиш всичко както трябва . Незнам каква парола си сменяла, ама да не е някаква от сорта на 123456 или ЕГН-то ти.Трябва да имате сигурни пароли, защото ако паролата ти е твоето име лесно ти я разбиват.Сложи хубава парола и се увери, че паролата наистина е сложена а не само да я пишеш на смяна на парола и да не даваш ОК И не би трябвало да ти влизат.И аз имам рутер, и аз имам съседи даже знам, че някои са се опитвали да влезнат, но не са разбили паролата.Еми това е.Ако паролата ти е здрава и наистина сменена и продължават да влизат не знам
    Няма подпис

Паролата още в началото беше някаква 5415575486514842134 смисъл... рутера сам си я сложи някаква изчанчена. И след това са били напълно произволни числа. Даже не я знам, имам я на лист

Супер фен
    Използвай малки/големи букви +цифри + символи от сорта на !@#$%^&*()[]. Банковите пароли са от този тип и трудно се генерират.
    Друг начин може би, ако се ограничи броя на компютрите, които могат да се свържат в мрежата...

Град
    Пловдив
    Мда може да се ограничи, ама то гледай къде е проблема.Рутера сам си решава паролите и да не мислиш, че няма някаква последователност.Човек лесно си използва стандартните пароли и ти влиза в рутера.Например незнам дали знаеш, но ако във всеки браузър (мозила,експлоър) напишеш ИП-то на рутера ти горе в търсачката може да влезеш.И примерно стандартия ник и пас е ADMIN и парола 123456 или ADMIN и root за парола Самия рутер има стандартни пароли просто смени паролата с някаква твоя и както пише в по-горния пост използвай повече такива символи.
    Ето някои неща, които НЕ трябва да ти бъдат парола
    1.Твоето име или името на някой от близките ти хора (или тяхни известни прякори и никове по сайтовете) - много лесно разгадуемо.
    2.Твоето ЕГН - особено ако си ученик/ученичка в дневника пише твоето ЕГН,а и да си голям човек мисля, че в Домовата книга (на домоуправителя или при касиера, зависи къде стои) пише твоите лични данни.За това ЕГН е недопустимо
    3.Сега да започна с конкретни примери - не използвай 123456,1234,root,ruter,parola,password.

Има и много други, за които мога да се сетя само да помисля, но мисля , че разбра какво имам предвид.Все пак ако искаш да запомниш паролата може да е нещо свързано с теб но и да добавиш нещо трудно - някои символи от в горе посочения коментар и така Ами успех
    Няма подпис

Аха, ето къде е проблемът. Мерси)

Голям фен Аватара на skuck
    И смени криптирането, WPA2 е добре!
    Хаквам PlayStation 2 и 3 - Soft Mod - PS2 - 10 лв. ; PS3 - 30 лв!!!
    Хаквам/Ънбриквам PSP 1000/2000 (старо дъно) - 10лв!!!
    Хаквам PSP 2000/3000/GO (ново дъно) - 10 лв!!!

Пловдив/Добрич
    Скайп - zeamgo
    GSM: 0883471335; 0896842527

Голям фен
    Дори да не ти знаят паролата може да ти го разбият и по друг начин.Дори да имаш и защита на рутера може да ти влязат и да крадат интернет.Продават се едно устройство(1 мой фр си купи такова и лови нет с пароли но е само за линукс става)
    skype dubi95

Мега фен Аватара на MaGuSs
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от dubi95
    Дори да не ти знаят паролата може да ти го разбият и по друг начин.Дори да имаш и защита на рутера може да ти влязат и да крадат интернет.Продават се едно устройство(1 мой фр си купи такова и лови нет с пароли но е само за линукс става)
    А ако не знаеш от линукс нета можеш си го прехвърлиш и на друга ОС-ма...
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
    -Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!

Туй ще знае как да влезе, никак не можеш да го спреш Най-ефективния начин е да го баннеш по мак адрес от рутера. Само гледай да не баннеш себе си Понеже силно се съмнявам, че можеш да се справиш с това, по-добре помоли някой приятел който е в час да ги банне по мак адрес. Btw ако рутер-а е на БТК - те използват стандартни пароли, които мноооооооооооого хора имат

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

BAN THEM ALLL !!!

ПТ само бан осбено ако използват Black track ....

Цитирай Първоначално написано от Lolomg
    BAN THEM ALLL !!!

Back Track Ама, ако са толкова умни, че да го ползват, значи могат да си сменят и МАК адреса...

Lupus in fabula

Цитирай Първоначално написано от GregoryHouse
    Цитирай Първоначално написано от Lolomg
    BAN THEM ALLL !!!

Back Track Ама, ако са толкова умни, че да го ползват, значи могат да си сменят и МАК адреса...
    В този случай може да предостави достъп само на нейния си компютър, като му добави MAC адреса, а останалите които искат да се свържат да бъдат ограничени и блокирани.

Супер фен
    Не мислите ли, че твърде задълбочихте въпроса, за един обикновен потребител?

Цитирай Първоначално написано от doomkillerr
    В този случай може да предостави достъп само на нейния си компютър, като му добави MAC адреса, а останалите които искат да се свържат да бъдат ограничени и блокирани.
    Всъщност това е правилното решение. Все си мисля, да банвам и това съвсем го забравих.Но ако иска да свърже повече от 1 комп, трябва да добави и 2та машина.

Може да звучи трудно, но е лесно изпълнимо. В зависимост от рутера в панела му има такива опции. С малко английски и упътването може да се направи от почти всеки.

Lupus in fabula

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си