- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Фон-дьо-тени,коректори,основи за грим, пудри, ружове и т.н
^ Ех, бях навита за Буржоа.Като се замисля този на Римел доста често съм го виждала в клипове на влогърки. Иначе да, за под очите ми трябва. Имам един на Манхатън - много покривен! Може би повече и от АртДеко-то, но има само два цвята, а светлият ми пасва само когато съм с тен ...
За Гарниер - не, не са с цвят. Има няколко вида - за суха, нормална мисля, смесена-мазна и за "без блясък" кожа. Уж хидратират/намалят омазняването, но колко е вярно ...
Коректора на АртДеко е много добър,но според мен понеже е по-сух,изисква течен коректор за смесване. Особено ако си със суха кожа.
Аз съм със суха кожа и ми е идеален. До техника на нанасяне си е.
Everything changes, but beauty remains ...
Явно моята е по-суха. Стои по-сухо за разлика с други коректори,когато не съм го смесила с някой,естествено.
Ти как го нанасяш?
За АртДеко-то: Аз пък съм със смесена кожа и почти винаги е като брашно и ужасно си личи. Особено на слънце.Като се замисля не толкова като брашно, а по - скоро все едно не е разнесен както трябва. На петна + леки прашинки. Големи обяснения правя. Нанасям го с потупвания. Вие?
Използвай тази основа преди това http://www.enzo.bg/paese/make-up-bas...i-mazna-kozha/ аз лично съм много доволна
АртДеко-то подчертава абсолютно всяка неравност.
С четка не ми харесва как става при мен. Мажа го с пръсти и после потупвания, отгоре слагам мноооого фин слой пудра, нищо не ми подчертава. Обаче понякога, когато се гримирам на кофти осветление, не го нанасям много окей :Д
Пък аз открих, че BB кремовете ми прикриват пъпки далеч по-добре от коректорите. Не знам как го правят, но значително намаляват зачервяването.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Hayashi ще споделиш ли коя марка BB крем визираш![]()
let them have the
stage
so long
as I need not be
in the
audience.
Holika Holika Baby Bloom Light. Много ми е удобен за лятото. Завършекът му е полу-матов и е чуден за лятото. А на няколко слоя върху пъпка наистина я прикрива. Онзи ден бях с гигантски рог на носа, а трябваше да ходя на сватба. С BB-то цялата ситуация стана доста по-прилична и далеч не толкова очеизбождаща.
Предложете ми някакъв хубав ФДТ, сега ползвам един на мейбълин, обаче е отвратителен... не попива въобще, не е особено покривен, а и сега като е топличко и изглежда много гадно и мазно такова.,.,. Трябва ми нещо матиращо, обаче не знам към какво да се насоча. И освен ФДТ, предложете и някаква хубава основа за грим (не за сенки), ползвам кремчета по принцип, но викам да се насоча към нещо друго, защото сега през лятото става много кофти.
За основите на Gosh съм чувала,че са много добри. Относно фон-дъо-тен,щом търсищ матиращ и покривен - само за Колорстей на Ревлон се сещам.
Colorstay не е матиращ. Естествен към лъскав завършек има, но няма нищо матиращо. За него си трябва пудра. Иначе той наистина не мърда цял ден, но пък на мен ми е тежък и много неприятен за използване сега като е топло, но моят е за нормална и суха кожа.
Matte Morphonse на Л'ореал е матиращ и стои много добре.
Аз преди използвах антибактериалната пудра на Manhattan,изобщо не останах доволна,след 1 час кожата ми лъщеше,а и ми излизаха лишеи около очите,сигурно съм развила алергия към някоя от съставките.Сега ползвам BB крема на Garnier за комбинирана/мазна кожа.Кожата ми става много мекичка,но след час няма и следа от матиращия ефект.А и го няма моя цвят,светлият тон ми е твърде светъл,а тъмния - тъмен.Сега съм се спряла на Revlon Colorstay за комбинира кожа,само хубави отзиви чета за него.Но никъде не мога да го намеря,търсих в десетки аптеки и дрогерии,включително Lilly и DM.Ще можете ли да ми кажете къде го има,защото вече започнах леко да се разколебавам?
п.п. Извинявам се,ако сте го обсъждали вече.
Ако не си от София го има в магазини Ivis. Иначе пробвай да потърсиш в по-малките квартални козметични магазини. По аптеките и по дрогериите го няма.
От София съм.А знаете ли къде със сигурност го има и дали е дълготраен,за да не се наложи след 1-2 часа пак да слагам?А и още нещо - някой ползвал ли е козметиката Sebium на Bioderma?Какви са ви отзивите?
Аз бях доста дълго с рифайнъра- струва си парите. Но за 200 мл гел за лице да дадеш 20 и няколко лева, няма смисъл. По-добре да си вземеш http://apteka.framar.bg/30021046/%D0...-%D0%BC%D0%BB-
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Този е за акне.А аз нямам дори пъпки,единствените ми проблеми са черните точки,разширените пори и омазняването.А за Sebium Pore Refiner,наистина ли има ефект?За колко време си проличава?
Colorstay ми издържа близо 20 часа на бала, а както казах моят е за суха и нормалва кожа. Другият издържа още повече.
Знам, че pHто на кожата е от 4.5 до 5.5, но кое от двете е на мазната кожа и кое на сухата? Има ли начин да проверявам pHто на продуктите?