Здарвейте ! Извинявам се предварително ако има вече такава тема.
Проблемът ми е следния: до скоро имах обица на носа (имах от 2 години и повече), но преди няколко дена много се възпали и поду.И преди ми се е случвало но този път не издържах на болката и реших да я махна окончателно. Минаха вече 3 дена от както я махнах, вече носът ми не е подут, нямам гной и не ме боли изобщо, но около самата дупка от външната страна ми се появи като някакво много подуто топче сякаш си е от самата кожа,зачервено е.Лошото е , че не е като тези подутини които имат събрани в тях гной и които като се махне гнойта спадат. Това стои точно все едно си ми е някакъв израстък на кожата и изобщо няма намерения да се маха Стои като ужасна червена пъпка на носа Моля ви кажете дали може да се махне или ще ми зарастне така
вземи си гентамицин или някакъв друг антибеотик..
всяка сутрин и вечер почиствай мястото с дезинфектант.
И на мен така ми беше станало и ми мина, спокс
Ами аз го почиствах със спирт първия ден и го намазах с гентамицин няколко пъти но спрях. Дано наистина да мине не ми се иска да зараства по този начин
Всъщност тя точно заради това се възпали,защото последните не знам какво ми стана и от нерви непрекъснато я барах(вкравах я и я изкарвах постоянно) и затова стана всичко
И аз да те попитам нещо - като си я махнеш за няколко дена после можеш ли да си я сложиш пак, не ти ли е заздравяла дупката вече?
Да ти кажа на мен ми е УЖАСЕН навик да си играя с обицата (и аз като тебе)... направо не мога да спра. А от толкова чоплене ми се е разширила дупката. (Леле тва как звучи само ) Нашите само ми се карат като ме видят. Баща ми пък само ме дебне и ако блея в телевизора и си играя, ми хвърля една възглавница в главата А майка ми ми се кара да си сложа халка на носа, поне да спра. Обаче не ми ходи и не искам. Пробвай ако искаш да видиш как ще ти стои с халка и виж дали пак ще го имаш този навик. Братовчедка ми така отвикна.
Махам я мажа, пооправя се и пак я слагам. Не ми се е затваряла напълно до сега. Преценявай, като я махнеш ако видиш, че почва много да се запълва я слагай пак (ако искаш да си я носиш,де)
леле тва си е ужасен навик наистина а иначе не знам дали ще успея пак да я сложа понеже въпросното топче в момента е супер голямо и подуто и не знам кога ще се оправи,едва ли до тогава ще ми стои дупката
А! И друго се сетих. Ква ти е обицата ? Аз нося златна, иначе ми забира носа. Ако твоята не е златна я смени. От златото се оправя също (или поне при мен..) и я мажи.
Както е тръгнало май вече си се простих с обицата.. подутото ми спадна горе долу и сега трябва да заздравее обаче дупката вече никва я няма.... карай някой ден може пак да си пробия Мерси все пак за съветите !