- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Поправка на windows xp
Здравейте, искам да попитам дали при поправка на уиндоус се изтриват авноматично всички файлове от твърдите дискове?
Ако дам компютъра си за поправка, трябва ли да сваля информацията oт Д диск на дискове?![]()
Have The Courage To Live... Anyone Can Die... ;]
Ами не би трябвало да ги изтриват. Какво му е на компютъра ти ?
Един съвет от мен,ако си даваш компютъра на сервиз,най-добре си свали информацията,която ти е най-ценна на CD/DVD диск или флашка,защото така един приятел си занесе компютъра на ремонт и когато му го върнаха се оказа,че дисковете са форматирани и всичко което имаше вече го няма..
Е, то не е и нужно някой да седне да мисли "Абе в тоя компютър дали има важна информация, дали няма? Ако има къде е, коя е...". Личната информация затова е лична и затова е важна, за да се грижим сами за нея.
За Windows обикновено се изтрива само C:, другите дялове нямат отношение към работата му, а в C: се намират My Documents, Pictures, Favorites, Desktop, които би следвало да се изтрият.
да ни преди форматирането на C нищо не пречи да се копират папкитеи после да се върнат ... автора ако се притеснява толкова да си копира информацията от C някъде в друг дял и после да си я върне ... ако държи да е в C ... аз лично там държа само Фаворитите за IE и някои неща на десктопа (ест. и програми де, но те не се броят) ...
при преинсталация би трябвало само C да се форматира ... другите дялове трябва да си останат непокътнати![]()
Зависи колко са кадърни и какво ще ти правят. Под поправка аз разбирам repair на windows който просто оправя повредените файлове от ОС-то, нито форматира нито нищо. Основателна причина да ти форматират D няма освен ако не се оправдаят с вируси.
да поправка е това но не е сигурно автора какво точно икса
иначе може да се затрие D:-то и заради повредена файлова таблица (примерно)
Ъъъ едва ли ще почнат да бършат наред без да се консултират...ние не го правихме...
по принцип не би трябвало да, но знае ли човек ... всичко се случва
просто автора ако ще носи компютъра на сервиз да пита някой приятел за сервиз от който е останал доволен![]()
Нали на поправка никой не е казал че ще го прейнсталират.
Ами понякога както си работя и ми излиза някакво съобщение, което пише, че има грешка в уиндоуса... Питах там приятел, който уж разбира от компютри и каза че трябва да ми поправят С: диск... На въпроса ми дали ще ми се изтрие всичко от компа... Той каза, че не би трябвало, но не бил много сигурен...
Ама аз за по-сигурно мисля да си ги сваля на диск...Иначе в С: диск имам само програми... Всичко друго ми е в Д...
Have The Courage To Live... Anyone Can Die... ;]