- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Моята програма за сила !
Ми както решиш. То по принцип задно рамо се товари при разни други упражнения, не е чак толкоз важно.
Сериите са супер, 5-5-3-2 е добре. Знам, че звучи странно да правиш 1, но над това 1 отива толкова пот, колкото и при 5-те повторения първата серия. При доста тежки килограми се усеща смисълът от малкото повторения, поне аз така си мисля. Пък и в една тема видях, че дори ти го беше написал: "прилагай, наблюдавай".
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Казах на awewr "четеш , прилагаш , наблюдаваш" В момента може да се рече,че още чета,никога не съм се интересувал за силови и до сега съм правил само пирамида,като слагам и накрая едно силово.. Тоест 12-10-8-6-4 както и за хипертрофия , тоест 8-12Първоначално написано от Chacho
![]()
Ще приложа това,сега нека да реша какви ще са упражненията и какъв ще им реда.Имам срок ДО КРАЯ НА ВЕЛИКДЕН![]()
Мислиш ли ,че са добре подредени?
Лег
Флайс
Полулег ?
Ми тук не съм много компетентен, аз по-напред правя упражненията, които усещам че изпълнявам най-правилно и ме натоварват най-много. Така като ги правя с по-големи килограми, защото още не съм изморен, съм сигурен, че съм направил качествено натоварване.
Може и да има значение подредбата, но не мисля, че е кой знае какво.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Аз флайс съм правил ехеее преди над година и нещо и сега си нямам представа колко ще вдигам.. Ще пробвам следващата си тренировка с флайса сменяйки chest press .. Така ще направя след лег..
Еми виж за подредбата първо по принцип се слагат базовите упражнения,ама кво да река,тука освен базови упражнения не виждам! Лег полулег флайс..За успоредка мисля,ама да го правя с помощ , без тежести,но едно повторение да е 20 секунди,но не знам дали пасва..
За гръб мисля да правя:
Горен скрипец
Придъпване на лост с тесен хват
Мъртва тяга
Гребане с дъмбел
Всичко ще е 5-5-3-2 как ти се виждат упражненията?
От успоредката надали ще има голям смисъл. По принцип такъв тип програма рядко включва упражнения със собствена тежест, пък трудно се нацелва да закачиш правилните килограми, лесно се стига до контузии.
За гърба мисля, че са добре, аз също бих ги подбрал така.
Всичко 5-5-3-2 също е добре.
Може да обмислиш едно упражнение за трапец (горна част). Противно на повечето фитнес програми, аз го слагам при рамене. Много от упражненията за рамо напрягат и трапеца, и в края на тренировката добавям едно повдигане на раменете от стоеж с дъмбели, за да донатоваря мускулът.
Я дай ако имаш от кякъде упражнения за трапец да си избера![]()
![]()
И също така Бицепс-Трицепса да правя ли силова и там?И дали да е в отделен ден? Или по-добре да сложа трицепс с гръб и бицепс с гърди..
Ще се водя по 4дневен ! Тоест гърди + бицепс , рамо + трицепс , гръб , крака..
За крака
Преса
Четириглав
Двуглав
1 машинка
1машинка
Прасци и това е
5-5-3-2 отново..
Ми мисля, че е по-добре да ги комбинираш, за да няма прекалено голяма почивка. До 72 са напълно възстановени.
Eто го упражнението за трапец:
http://www.pro-weight-training.com/B...%20copybig.jpg
И просто повдигаш раменете нагоре. Става и с щанга. Трапец общо взето се товари, като свиваш раменете към главата.
Ами добре , изкарах си програмката , решавам да кача сила навсякъде! И по ръцете включително! Благодаря на Chacho
Ето и програмата! Всичко е 5-5-3-2 ВСИЧКО ПО 4 СЕРИИ!
Гърди-бицепс
Понеделник
Лег
Флайс
Полулег
Концентрирано
Чукове
Сряда
Гръб
Горен скрипец
Тесен хват
Мъртва тяга
Гребане с дъмбел
Четвъртък
Рамо + трицепс
Вдигани на щанга зад врат
Пред врат
Вдигане на гири встрани ;
Бутане на лост
Опъване на въже
Петък
Крака
Преса
Четириглав
Двуглав
2 машинки
Прасци
Ъпвам темата,за да съобщя,че при бицепса и трицепса реших накрая да правя 2 упражнения 5x5 .. Бицепса след гърди трицепса след рамо..
Трицепса ще е бутане на лост и опъване на въже
Бицепса ще е Щанга и Концентрирано,но мисля да променям упражненията с Сгъване и Чукове..
И как ще изглежда цялата ти програма по дни и упражнения? Можеш да я копираш тук и да дадем компетентното си мнение.
Еми я по-гореСамо замени бицепс-трицепс..
Да,обаче виждам само дните понеделник и сряда. Всичко в двата дни ли правиш?
Не! Просто съм забравил да напиша другите дниПървоначално написано от redbul2
![]()
Тренирам 4 дена и 1 ден прая по принцип кардио 1 час..
Не се разбира добре в кой ден какво правиш.
Готово.Виж сега..
Получават се 3 дни без почивка:сряда,четвъртък и петък.Но ти си знаеш най-добре. А "вдигани на щанга зад врат" е всъщност раменни преси с щанга зад врат![]()
"ВдиганИ" ????????????????????????????Първоначално написано от redbul2
Не 4 дни са пич
Гърди-бицепс
Крака
Рамо-трицепс
Гръб...
Ами вдиганИ е написано.Аз само го цитирам и уточнявам,че упражнението се нарича раменни преси с щанга зад врат. Да пич,разбрах,че са 4 дни. Но трите от тях са подредени един след друг без никаква почивка.Но не искам да ти се меся в нещата.Първоначално написано от DownloadVirus
Е кой е казал,че това е потредбата ?Първоначално написано от redbul2
![]()
И упражнението се казва вдигане на щанга зад главата![]()
Съгласен съм.Някои упражнения са известни с 2-3 различни имена.Първоначално написано от DownloadVirus
Разгърни книгата на Арнолд "Тайните на моят успех" и виж на тренировките му за рамо как се казва упражнениетоПървоначално написано от redbul2
![]()
Това упражнение на английски си има утвърдено и общоприето име у нас на български http://www.bb-team.org/exercise/1167...#axzz1Jzl45Vw6
А в книгите зависи и от компетентността на преводача,дали лично е тренирал фитнес и познава упражненията. Но както и да е,съгласям се и няма да оспорвам мнението ти. Нека бъде на твоето![]()
Нека бъде това,което казва Арнолд!Първоначално написано от redbul2
Ъпвам темата,за да Ви съобщя,че след 2 часа ми е тренировката и почвам по тази програма за сила! Ще пиша повече по-късно..
Значи много изморителна тренировка изкарах..
На лежанка правих 5 серии --> 5-5-3-3-2
Полулег 4 серии 5-5-3-2
Изталскване на дъмбели от лег 5-5-5-5 , нямаше как да сваля,защото трябваше да кача килограми! Не знам как да го направя,защото не мога повече кг да кача и тва е..Има разлика 4 кг и не става работата..
Сега искам да питам:
Мисля понеже е за сила лежанката да я увелича на 6 или 8 серии ? Какво мислите? И какви други упражнения да правя? Лег,полулег .. Друго?? (полулег - 4 серии)