- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Моята програма за сила !
По-добре вкарай и флайс и си дръж 3х5 серии
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Първо защо му викате флайс бе?Не мога да разбера..Аз тренирам в Гърция и повечето на гръцки си го знам и гледай сега кво е тва флайса дето викаш,еми това в книгата на Арнолд го пише като "разтваряне на ръцете встрани с дъмбели"Първоначално написано от Chacho
Второ от лег да го правя нали?
Значи ще станат доста серии,но нищо! 8 серии лег 4 серии полулег и 3-4 серии флайс по 5 повторения всички? Лега викам да го направя 5-5-3-3-2-2-1-1 или нещо подобно а пък полулега 5-5-3-2 както съм споменал и преди..
Флайс се казва, защото му е такова името - Flys/Flies. А имената на упражненията в книгата на Арнолд са пародично смешни - повдигане на горната част на тялото от лег са коремни преси.
Второ - да от лег го прави.
Ти си преценяваш колко серии, но е хубаво по-бързо да се стига до 1-то повторение, за да можеш да избуташ по-големи килограми преди да си се изморил. Вместо 8 серии можеш да го цепнеш на 2х4 и да правиш още нещо.
И все пак опитът е най-добрият съветник. Опитай за себе си и прецени кой вариант ти изнася повече.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Да споделя една добра техника при гърдите, поне при мен дава резултати.. не помня точно как го наричаха, но ще ти обясня принципа.
Например макса ти на лежанка е 100кг. Със 90 кг можеш да направиш да речем 4 повторения. Слагаш си макса на лежанката и избутваш веднъж, почиваш 3-5 минути и след това слагаш тежеста с която можеш да направиш 3-4 повторения и я изцеждаш до край, обикновенно повторенията на по-малката тежест се вдигат двойно по този начин... Бяха го обяснили със това че след вдигането на голяма тежест мускула очаква същата и дефакто мускула си "мисли", че ще избута нещо тежко, а ти буташ по-леките килограми... съответно като правиш повече повторения с по-големи килограми (в сравнение, когато не прилагаш тази техника) трупаш повече мускулна маса. Не знам до колко е вярно това, обаче поне при мен даде точно този резултат
едит. Махни изтласкването на дъмбел от лег и го замени с изтласкване на дъмбел от долна лежанка. Вкарай флайс задължително, много добро упражнение.
И как би предложил да ги правя? Не забравяй,че правя първи път силова програма,все пак го имай в предвид!Първоначално написано от Chacho
Еми значи следващите ми тренировки може да бъдат такива! Все пак ми е първи път за програма за сила! Но не мога да вкарам толкова много упражнения.. Лег полулег от долна и флайс тва става към 20 серии ще го пре*ба тоя мускул.. Аз се мъча да правя 12-14,чПървоначално написано от muscle
е и по-малко,за да не го отказвам.. Иначе съм доволен..
8 серии на 1 упражнение според мен са много, аз бих избрал другият вариант.
И не мисля, че има смисъл да вдигаш повече пъти някакви клограми, при условие, че можеш да добавиш още тежест и да направиш 1-2 повторения. Няма да говоря пак за това, вече е обсъждано.
http://www.youtube.com/watch?v=_OSRd...layer_embedded
Аз правя 3-4 серии, според тонуса. Класически серии, тръгваш от по-малка тежест с повече повторения (не повече от 10) до по-голяма тежест с по-малко повторения (не по-малко от 4)
абе 3 упражнения за гърди ве кви са тея супер повишаващи тъпотии. Тва го има когато зобта и храната са на ниво! Яжте си като хората и правете 3-4 упражнения за група няма смисъл от сложни сетове, сплитове и т.н
Тая пирамидалната вече съм я минал..За тва,че няма смисъл пак да я правя..След месец (+) ще вкарам пак само за месец и после продължавам..Първоначално написано от muscle
Еми друг начин да си повиша кг-тата на базовите и общата сила не виждам..Първоначално написано от fatrat
Чачо аз викам да направя така за гърдите!
Лег 5-5-3-3-2-2 . Като при ще видя как ще е и според това най-вероятно всеки път ще увеличавам кг-тата ! (за 5-5 съм 100% сигурен) за другите ще се види как ще е ..
Полулег 5-5-3-2 (увеличавам във всички)
Флайс 5-5-5-5 (няма как да стане иначe,това е упражнениe,което ако добавя 2 килца и вече не става както трябва..)
Ще правя и програма за рамо+трицепс,утре ще опиша горе-долу какво смятам да правя,тренировката е за четвъртък,утре ми е почивка! Пиша,защото станаха някои промени ..
Благодаря за помоща!
3 седмици комютъра беше развален и за това се наложи да не пиша..
Значи първо да опишем гърдите кво правим.Направих една тренировка с треньора си.. Той прави нещо такова:
Лег
100kg - 8 повторения
110 кг - 6 повторения
120 кг - 4-5 повторения
120 кг - 4-5 повторения
110 кг - 5-6 повторения
110 кг - 5-6 повторения
100 кг - 10 повторения
Пек дек 4 серии по 10-12 и Chest press machine 4x10-12 Обяснява ми там всяко едно защо да го правя , как да го правя и тн тн .. Да не навлизам в подробности (ако някой иска нещо да пита)
Това ми даде и обща представа как да си направя тренировката.. Не само за гърди.. Но пък за гръб всичко го правя >8 повтоерния само първата серия ми е по 8 повторения..
Има клипчета и треньора ми в youtube (горовят на гръцки де,но се виждат кг-та) Ето http://www.youtube.com/user/turbanthropos
Не искам да ти звучи грубо, обаче това в никакъв случай не е програма за сила.
А ако "треньора ти" е тоя с очилата и леко плешивия - бягай с 300 от него - че той е освободен от физическо, 'къв треньор е
Една програма за сила трябва да съдържа само базови упражнения, малко повторения, големи килограми, стресиране за нервната система, малко на брой серии и по-често трениране на едни и същи неща през седмицата...
ако ти се чете нещо по въпроса :
http://daobg.com/?showtopic=46914
Тя такава и беше, точно ориентирана към развиване на по-силна нервна стимулация за свиване на мускулите (в по-голямата си част, беше на границата между това и сила чрез хипертрофия).
Download, ти каза, че си я почнал около Великден, предполагам си потренирал поне малко по нея. Какви са ти впечатленията?
С програма ти ми 5-5-3-3-2-2 беше много здрава,обаче ми трябва през цялата тренировка някой да ме пази и за това не е много удачно..Първоначално написано от Chacho
Треньора ми е тоя русият с дългата коса ..Първоначално написано от SolomonIceberg
http://www.youtube.com/user/turbanth.../4/gvo9CKIAw1A
Аз сега ще правя нещо подобно, затова питам. В момента съм във въвеждаща фаза, че съм излязал малко от форма. Подбрал съм упражнения за стрийт фитнес, които ми позволяват да правя по толкова някъде повторения и също е за сила.Първоначално написано от DownloadVirus
Тренирам:
1 ден - гърди + трицепс + рамо + корем
2 ден - крака + кръст
3 ден - гръб + бицепс + корем
4 ден - почивка
Още малко ще изкарам по нея и ще се опитам да направя:
1 ден - горна част на тялото
2 ден - почивка
3 ден - долна част на тялото
Като направя 6 дена, 7-ят също ще е почивка.
Програмата е по една книга за гимнастици, аз писах за нея в друга тема. Надявам се да ми не изчезне мотивацията и да не се появи изобщо някаква причина да спра. Като мине известно време и се появят някакви резултати, ще напиша мнението си за нея.
Ама правиш мускулните групи по 2-3 пъти на седмица ли? И една тренировка гърди-трицепс-рамо ми отнема около 2.5 часа което е много..
И пак зависи от упражненията сериите и повторенията,но и начина на изпълняване.
Да, по няколко пъти се получава.
Звучи много, но всъщност ми отнема малко време да ги правя. Правя комплексни упражнения - натоварвам всички мускули за деня наведнъж във всяко от упражненията. Отнема ми към 20 минути и съм приключил. По-различно е от залата, там прекарвах по 1ч30мин средно на мускулна група.
Ето пример за краката:
Клякания с един крак - по 5 на крак.
Клякания с един крак с отскок на дължина след това - по 5 на крак.
Клякания на един крак с 10 килограма тежест (раница) - 2 серии по 3 клякания на всеки крак.
Повдигания за прасец на един крак с 10 килограма тежест - 2х15-на на всеки крак
Подскоци за максимална височина отново с тежестта - 2х6 на всеки крак.
Има едно упражнение за задната част на бедрото, което не му знам името, но и от него.
Като цяло бързо приключвам, за другите мускулни групи също си избирам упражнения, които да не мога да правя по много серии и повторения и бързо да ме изцедят. Също така при самите повторения се съсредоточавам изпълнението да е изцяло от контракцията на съответните мускули, без чийтване.
Увеличил съм около двойно храната и много сън. Също така, за момента нямам никакъв стрес в ежедневието си и смятам, че успявам да се възстановя.
Момчета, тренировките за сила са си тренировки за сила
Те така или иначе водят до хипертрофия, но не очаквайте от тях някакъв свръхрастеж.Както и обратното - от тренировката за хипертрофия не очаквай да имаш много сила
Като искаш сила има няколко основни неща :
1.Комплексни многоставни движения.
2.Малко повторения.
3.По-малко серии в една тренировка и повече тренировки на едни и същи движения за една седмица.
p.s.И русия е освободен от физическо134 кг лег
едно от моите момчета на 18 години, на 80ина кг лично тегло бута повече![]()
Това коментирахме, че захванеш ли се със силова тренировка, означава това да е основната ти цел. За ММ има и по-бързи методи. Просто не са идеално изолирани една от друга тренировките и ще има ефект в двете направления. Хайде да не ти повтарям думите, мисълта ми беше, че програмата за сила, която се основава на минимален брой повторения, не е препоръчително да се практикува прекалено дълго и след известно време, ако все още това е целта ти, е хубаво да разнообразиш с програма, която е на границата между такава за хипертрофия и сила (да вдигнеш малко повторенията и свалиш килограмите).
Последната, която съм пуснал е с цел, на ниско лично тегло да буташ големи килограми (примерно да тласкаш двойно на собствената си тежест). Имаш ли някакви съвети в тази насока, че и аз още я моделирам?
И кво ? Бил 80 кг и бутал буталПървоначално написано от SolomonIceberg
Па кой знае къв е 1,65 1,70 дето прилича на няква топка да го ритам докато докат се спука
А пък и видето ти не го виждам
Аз пък знам едно момче на 12 години 45 кг,ама бута 180 кг от лег 6 повторения без майтап,че пък и всяко повторение го прави по 20 секунди 10 сек докато свали и 10 докато качи.Лудак е нали
![]()
Баш, баш 1,65Първоначално написано от DownloadVirus
Пък и да го риташ чак - зор ще видиш
Ама ми се струва, че нещо те хвана яд ?
Или ме хвана смяхПървоначално написано от HHristov
Не,че не е възможно,но все ми е тая.. 100 да вдигам за 4-5 повторения ме устройва идеално!
По темата: Мисля след някоя седмица да почна да правя и една програмка наистина за сила 1x10 (1 повторение по 10 серии) базовите упражнения и да продължа така и на следващите,да почвам макса си от там дето правя 4-5 повторения,тоест сега макса си правя с 85-90 , значи после ще си правя с 70-75 1 повторение , за да може на 3та 4та серия да почне да гори мускула.Оставям 1 мин 1 мин и 30 сек горе-долу между сериите.Бива ли?