- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Моята програма за сила !
Мен ли питаш?Първоначално написано от Chacho
Имам, да
1.Избери си един период от около 12 седмици, в които ще караш само по силова програма.
2.Прочети оня линк, който пуснах и после питай за конкретни неща за да не става много писане, пък малко файда
Много е голяма почивката за тия единични повторения и сериите са много.Нещо от сорта на 3-3-1-1-1 за основните движения е доста по-добре.След това добавяш още 2-3 многоставни упражнения 5х5.Първоначално написано от DownloadVirus
Като цяло и за тебе важат нещата, които написах на Chacho.
Ся, дали ше ме послушате или не - все ми е таяАко ме послушате ще имате доста полза, ако не - нищо не губите, така и така си тренирате за кеф.
p.s.
С видео, без видео...показвам на живо 220 лег без химия
p.p.s.
Не се увличай в това да риташ някой до спукване...Щото точно това момче силовата я тренира между другото
![]()
Все ми е тая колко вдигаш..
Друг е въпроса за това,което спомена,че няма смисъл в него,когато правя макса си 1 повторение колко почивка да оставям?Дори 1 мин 1 мин и половина е малко..Да не говорим,че ако скъсиш под минута това вече става като кардио!
ПП: Зад монитора аз вдигам 1 тон от лежанка![]()
И на мен ми е все тая колко вдигаш тиПървоначално написано от DownloadVirus
![]()
![]()
Аз не ти говоря да правиш контролно с максове с 1 минута почивка между тях, аз ти говоря за силова тренировка.Това е тренировка със строга насоченост към максимално бързо повишаване на постиженията ти и издръжливостта ти.Тук няма кардио, напомпване и хипертрофия като го разбират билдърите.Тук има функционалност, която после ти помага в другото ти трениране(независимо какво е то).Първоначално написано от DownloadVirus
Не виждам какво има да си почиваш толкова, след като си вдигнал един или три пъти 80-90 кг от лег - напротив, трябва да мислиш как да стресираш мускулите взели участие в това движение с още нещо подобно.
Най-вероятно не си виждал как тренират щангистите - единици, двойки, понякога и тройки през 30-45 секунди.
Не се плаши, че от добре конструирана силова програма за определен период, ще "претренираш" или ще ти "спаднат обемите" - нищо такова няма да се случи.
Писах го - прочетете линка, не е трудоемко, но е полезно да научиш нови неща
За тебе не знам...ма кат ти гледам "треньора" ми е смешноПървоначално написано от DownloadVirus
И ми е жал за теб.
Аз като гледам ще си въртя програмите,сега ще си свърша програмата,още около месец,дето треньора ми каза,квото да говориш човека е учил висше в едно от най-добрите университети в Солун,най-вероятно знае повече от теб и мен,после след 1 месец ще вкарам по 1 повторение базови ,след това експозивна сила,като повечето упражнения ще са под 8 повторения,после една и за силова издръжливост с 15-20 повторения, и после пак за сила ще правя но този път няма да гледам повторенията а бавното сваляне на щангата и килограмите,само дето ще ми трябва някой да ми хелпва..Първоначално написано от SolomonIceberg
Темата в даото наистина е интересна.
На този етап съм на упражнения със собствено тегло. Мисля да правя такава тренировка:
1 кръг:
Кофички
Американски подскоци
Набирания с широк хват
Лицеви опори
Набирания с тесен хват
Раменни преси (от стойка на ръце)
Коремни преси
2 кръг:
Кофички с тежест
Клек с тежест
Набирания с широк хват
Лицеви опори с тежест
Набирания с тесен хват с тежест
Раменни преси
Коремни преси
Идеята е, че първия кръг е като разгряващ/ въвеждащ в тренировката.
Хванал ли съм горе-долу принципите или има нужда от модификации? Ще правя такива кръгови тренировки засега 3 пъти седмично.
Също така, целта ми не е само да качвам на сила, но и колкото може да си запази собственото тегло.
ПС: По-натам сигурно ще се върна в залата, но засега нямам възможност. И сесия ми предстои, чак към средата на лятото ще успея.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
[quote="DownloadVirus"]Ами не знам къде и какво е учил треньора ти, но и ти не знаеш къде и какво съм учил азПървоначално написано от SolomonIceberg
И не най-вероятно, ами със сигурност не знае повече от мен, защотоо...европейски шампион няма подготвен от него...па ако ще по ядене на гироси да е
Нито пък знаеш кои хора къде съм извел когато съм ги тренирал
Т'ва, което си написал ше ти е толкова от полза, колкото и...да почнеш да пиеш по 3 литра мляко на ден![]()
Наясно ли си какво точно е "силова издръжливост" и как се постига???
Искаш ли да ти пусна един тест за истинска силова издръжливост и да се опиташ да го покриеш след всичките тези тренировъчни цикли?
p.s.
Да си чувал за Иван Абаджиев примерно?
Прави си каквото си си наумил...То след като многоразбиращияиучен треньор вдига 134 кг макс на лежанка е ясно колко ще ти е прогреса![]()
Е не знам какъв ще ми е прогреса с този треньор,обаче знам,че си доста добър на думи,и кой си подготвял?И къде са ти доказтелствата?И колко си вдигал?И къде са ти доказателствата?
След като не можеш да ходиш в зала за момента, това е приличен вариант.Обаче имай едно на ум, че силен се става с тежко.Първоначално написано от Chacho
Моето момче, имам 2ма в тройката на европейски първенства - по киокушин и по кудо.
Имам 5-ма републикански шампиони - киокушин, гребане, бокс.
Колко вдигам вижда всеки, който дойде да тренира с мен
И за какво ми е да ти доказвам каквото и да било?Моите резултати си ги имамопита и знанията също.Нито искам да ти доказвам, нито ме грее дали ти искаш да станеш по-силен, защото ако искаше щеше да ме послушаш, а както чета май вече си станал суперкомпетентен и си навлезнал навътре в нещата и нужда от помощ нямаш...макар да имаш цел 100кг няколко пъти
![]()
След като не можеш да ходиш в зала за момента, това е приличен вариант.Обаче имай едно на ум, че силен се става с тежко.Първоначално написано от Chacho
Моето момче, имам 2ма в тройката на европейски първенства - по киокушин и по кудо.
Имам 5-ма републикански шампиони - киокушин, гребане, бокс.
Колко вдигам вижда всеки, който дойде да тренира с мен
И за какво ми е да ти доказвам каквото и да било?Моите резултати си ги имамопита и знанията също.Нито искам да ти доказвам, нито ме грее дали ти искаш да станеш по-силен, защото ако искаше щеше да ме послушаш, а както чета май вече си станал суперкомпетентен и си навлезнал навътре в нещата и нужда от помощ нямаш...макар да имаш цел 100кг няколко пъти
![]()
ХахПървоначално написано от SolomonIceberg
Много си забавен,както и да е няма пак да се повтарям и да ти казвам,че си само на думи тук в този форум..
Гледай сега колко е просто... Имаме във фитнес залата 3 жени треньори и 2 мъже треньори,жените меко казано са за украска,едната ми вика да не съм ял въглехидрати след тренировка,другите само пият кафета и нищо не правят.От мъжете единият не тренира даже и се чудя дали бута 40 кг 1 повторение,а другият е ей този русият,ае кажи ми ся аз кво да правя?Той е най-добрият в тази зала...И външно изглежда и вдига най-много от треньорите..
Иначе пък залата е добре оборудвана на 1550 квадрата на 3 етажа..Обаче...
Според мен треньора е по-важен от залата. Квито и ще уреди да има тая зала, за какво са ти, ако не знаеш кво да ги правиш или ако го правиш грешно и няма кой да ти поправи грешките.
@SolomonIceberg
Днес пробвах този вариант, на 3 кръга се поразмазах ^^.
Въпросът ми е, към колко кръга на тренировка трябва да се стремя и какъв обем на тренировката по подобна програма за сила?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Сега се сетих за една зала в града,дето има много добри треньори,обаче не виждам как ще стъпя там...Най-малката тежест на дискове им е 10 кгСамо това стига да ви кажа.. Най-малките дъмбели са по 12 кг
И как ще правя аз от 60 кг лег на 80
![]()
Друго на ум е,че там всички са професионалнисти,90+% са над 30 и са меко казано изроди..
Тоя дето държи залата там вдига 12 повторения по 220 кг...
Да ида ли там,дали ще е удачно![]()
Зависи от това през колко дни тренираш и как се чувстваш на следващия ден след тренировката, но примерно 5 кръга в тренировка през ден е нормално, говорим след като си се адаптирал към натоварването.Първоначално написано от Chacho
Помисли за два варианта и ги върти през тренировка.
Взе да ставаш много досадно нагъл...Първоначално написано от DownloadVirus
"В тоя форум-в оня форум ", но не аз питам как да вдигна 100 кг няколко пъти, нали?
Е, това не те ли навежда на мисълта, че те са там да си вземат заплатката и толкоз?То тоя хубаво е най-добрия треньор в залата, ама нали си чувал поговорката, че в страната на слепите едноокия е цар?Първоначално написано от DownloadVirus
![]()
Що не се замислиш, че качествата на един треньор като такъв, се мерят с две неща - прогрес на трениращите и личен пример .
Ай сега си виж прогреса в силата и силата на треньора си и си отговори сам става ли или не.
Е какво ти пречи да ползваш залата без треньор?Първоначално написано от DownloadVirus
Е, и?Първоначално написано от DownloadVirus
Ако ходиш и правиш там само силови тренировки какъв ти е проблема?
Пък и в моята зала най-малките дискове са 10 кг, но това не пречи на никого - идват слаби, стават яки.Само внимателно и полека.
Супер, тъкмо ще можеш да "откраднеш" нещо.И най-вероятно и да те научат на нещо - точно тия, които изглеждат като изроди, обикновено са точни и не се надуватПървоначално написано от DownloadVirus
Притесняваш се, че ще те кара да го пазиш ли?Първоначално написано от DownloadVirus
Комплекси ли имаш?Първоначално написано от DownloadVirus
![]()
Отивай![]()
Мен ма бъзе като видя ония сегашният ми треньор да вдига 110-120 кг ,камо ли 220 :d;Първоначално написано от SolomonIceberg
Целта ми е както ти казвам 100 кг за 5-6 повторения,дори мисля,че е много,ама не е много приятно ми говорят зад гърба,всеки идиот,очакват тъпаците като видят някоя малко по от тях да вдига 200 от лег :X
И как точно става номера с 10 кг дисковете,как точно вдигаш 20 + кг? Не ми става ясно?! Значи правиш примерно някаква пирамидална 12-10-8-6-6 и кво правиш? 12 повторения-60 кг 10-повторения-80 кг 8 повторения-100 кг 6 повторения-120 кг ?Като макса ти е 80 ли?То не напразно си ги има 1 - 2 - 5 кг дискове в залата..
Тва да се обсъжда някой в залата колко вдига са някви тинейджърски интриги. Изобщо да не те тревожат такива хора, сам знаеш, че пътят е стръмен, но води нагоре и в един момент ще вдигаш такива килограми на тежестите, които няма да смеят да коментират.
Това с 10 килограмовите дискове обаче наистина звучи проблемно. +20кг така ли се добавят от една тренировка за следващата..
Ти трибоец ли искаш да ставаш или културист? Трибойците имат за самоцел да вдигат огромни тежести. И след това да се фукат колко вдигат и си мерят пишките. За културистите тежестите са само средство за натрупване на мускулна маса.А голямата сила идва покрай другото.Първоначално написано от DownloadVirus
![]()
Нямам за цел 200 кг,но искам в момента малко сила,защото да стоя с 70 кг на лег,е смешно наистина.Със силата идва и хипертрофията и мускулната маса,като и хранителният режим е на лице всичко е бомба![]()
Е тва пък е ебати изказказването. Мериш си пишките със сила, а не си ги мериш с мускулна маса.. Реално погледнато, за чиф са ти размерите?Първоначално написано от redbul2
Нали точно псевдокултурягите се мерят на см обиколка и брой оформени плочки, и после обиколят басейните.
Звучи проблемно, но всъщност не е чак толкова проблемно.Първоначално написано от Chacho
Тежестта не се вдига през 20 кг, а през 10 и през 5 - примерно на един 20 кг лост като сложиш 2х15 кг и 2 х10 кг става 70, като сложиш 2х20 и 2х10 става 80, пък и във всяка зала има ключове а те тежат по 2.5 кг единия
Пък и като правиш 1 х 80 кг лег, свалиш ли на 70 ще правиш поне 3ка, така че...мисля, че стана ясно
Еми да де - какво се мъча да ти кажа аз вече незнамсикой денПървоначално написано от DownloadVirus
Един силов цикъл в тренировки поне веднъж годишно само ще ти е от полза !Ако това на аватара си си ти...имаш физика, защо да нямаш и адекватна сила?
По-МОШТНА тъпотия не бях чел отдавнаПървоначално написано от redbul2
![]()
А се пише МОЩНАПървоначално написано от SolomonIceberg
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
А знаеш ли къв е проблема? Че при тези силови тренировки се изключват бицепса-трицепса,че и рамото,нали само базови упражнения.Squats (normal , hack и front) , deadlift , bench press . Бяха ми направили една подобна програма,имам я в пс-то,ако я намеря ще я постна,въпреки,че ми изглеждаше леко смешнаПървоначално написано от SolomonIceberg
![]()
Нищо не се изключва.
Лег, Тяга, Клек, Раменни преси, Набирания, Кофи, Коремни, power clean (забравих му българското наименование). Коя мускулна група отсъства?
Набиранията биват премахнати,раменните преси и кофите също,коремните и те!Първоначално написано от Chacho
Ето програмата дето ми извадиха!
day 1:
squat 5Χ5
bench press 5Χ5
deadlift
day2:
squat 5x5
OHP 5x5
clean Deadlift 1X5
Day 3:
Squat 5X5
Bench press 5X5