- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Впрос относно кандидатсване след 12 клас
Имам няколко малоумни въпросчета.В момента уча в една гимназия , профилирана английски и информатика, и последно време си мисля след това да продължа да уча.Проблема е ,че много късно го реших и успеха ми е доста нисък , около 3.Бих искал да кандидатствам в някой от университетите в Пловдив.Интересувам се от информатика,програмиране и т.н.Но не вярвам да ме приемат някъде , и въобще не съм сигурен как става.Разбрах ,че става със изпит ,единия вариант.А матурата ще ми е по география...Така ,че мисля ,че не става с нея
Изтървал си влака вече.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Изпитът е по математика. В Пловдив можеш във ФМИ да кандидатстваш, иначе по всички технически университети и в СУ има програмиране. Мое и да те приемат, в СУ (който се води за един от най-елитарните за страната по тази специалност) баловете след последното класиране бяха нищожно малки.
Ако изкараш по-висока оценка на изпита по математика, имаш шансове да влезнеш. От друга страна, този изпит е добър показател дали има смисъл да продължаваш на този етап с информатика, защото в университета ще те скъсат от математика. Двете науки са тясно свързани и е нужна добра подготовка и по двете.
Ти сега 12 клас ли си? Какво е нивото ти по математика, какво е нивото ти и по информатика, и имаш ли резервни варианти (други специалности)? Имаш опцията да кандидатстваш догодина и за тази една година да се готвиш по предметът.
Ако много държиш на тази специалност и точно тази година да влезеш, препоръчвам ти да си намериш частен учител и да отделиш много от свободното си време за подготовката - по 3-4 часа задачи на ден, поне 5-6 дена в седмицата. Редовните изпити ще са лятото някъде, много малко е времето, но ако имаш капацитета и волята, може и да успееш.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.