- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Какво означава? За испанци!
Какво означава de puta madre?
Ти сериозно ли?Първоначално написано от sToyAncHo
![]()
Предполагам...защо? Puta е ку*ва madre е майка, ама смислено изречението не знам как звучи.Първоначално написано от deyan9707
Означава да ти е*а майката .Първоначално написано от sToyAncHo
![]()
Ебаваш ли се или сериозно тва значи?Първоначално написано от deyan9707
Не се ебавам, наистина това означава!!Първоначално написано от sToyAncHo
Първоначално написано от deyan9707
Значи имам егати яката тениска
Може да локвате.
Прав си и аз имам такаваПървоначално написано от sToyAncHo
![]()
![]()
Отзад пише нещо, ама аз си го преведох. Ама тоя израз някфо ми изглежда мн странно и затова питам. Ако още някой има предположения да казва![]()
Ъмм.. не сте много прави. Означава "На майка ти путката", ама то все в г*з![]()
♥ 2PAC ♥
Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac
Аз бих казал, че се преводът варира. В някои региони може да го използват за подсилване и/или възклицание (например в англйския "fucking... (awesome)", "bloody ...") , а в други буквално като ругатня. Демек някъде, ако го кажеш пред испанци може да ти се обидят или да имат отрицателно мнение за тебе, а на друго място/компания може да го подминат и да не го приемат за нещо особено.
Не бих препоръчал да го използвам пред испанци, ако имаш досег, понякога някои изрази може да са подвеждащи и да се интерпритират по грешен начин : )
ПП: Не претендирам за компетентност, основам се на опита си от друг романски език и английския ...
Така е !Първоначално написано от BlackEyedPeas
![]()
![]()
tu puta madre е псувня а DE puta madre означава нещо супер яко
"De puta madre" означава нещо върховно в преносен смисъл. А "tu puta madre" вече е псувня.