.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 25

Съвет от някой с къдрава коса...МОЛЯ

Здравйте!Търсих подобна тема в която да пиша,но не открих.Извинявам се ако има такава.Значи...с къдрава коса съм,айде да съм по-точна,чуплива.От 2 години я изправям,защото се подстригах,стана много къса (до над раменете) и плюс това на етажи и станах нещо ужасно.Беше ме срам да излезна къдрава както е и до ден днешен.И заради всекидневното си изправяне косата ми спря да расте.Ползвам сега тривитаминол за растеж и др такива неща.Обаче ми писна да я изправям на ден по 2-3 пътии за това искам да си ходя къдрава.Искам да попитам момичетата с къдрави и чупливи коси какво използват след къпане,по време на къпане,за оформяне на къдриците и разни такива неща.Предполагам има по цели серии от продукти за къдрава коса но до сега не съм се интересувала защото я изправях.Моля ви кажете ми продукти от които сте доволни и оформят добре къдрици.МОЛЯ ВИ !!!

Повече от фен
    Чакай малко, изправяш си косата по 2 - 3 пъти на ден, и се чудиш защо не ти расте ? Че то е вредно по 2- 3 седмично, а ти на ден... недей, да не говорим че на всичкото отгоре и тая мания дето всички да се изправят.... супер тъпо е айде сега, отива ти не отива ти - мода е, изправяй се :дд За оформяне на къдрици може да ползваш дифузер, след къпане да се сплетеш на няколко плитки и така да преспиш или пък на кок, пак същата работа.., макар че според мен и с начупена коса може да си ходиш, стига да ти седи добре... а, сега се сетих - има на глис един шампоан за къдрици, казват че са много доволни, аз лично не съм го пробвала. Пробвай и да си намачкаш косата с пяна преди лягане. Отделно може да си кyпiш хининова вода и шампоан, аз съм много доволна и от двете. Успех (;
    ....coz you're beautiful, no matter what they say, words can't bring you down....

знам че е МНОГО вредно обаче постоянно се къдри и адски ме е срам да ходя така.Мерси много за съветите.Ще пробвам всичко...дано се харесам някак си

Голям фен Аватара на Shizaya
    Град
    Beyond the clouds ~the promised place.
    С плитки според мен става най-добре.
    » Remember, if you ever need a helping hand, you'll find them at the end of each of your arms.

знам какво е да не можеш да се гледаш с къдрава коса но межеш да си купиш шампоан и балсам за изправяне някакъв флуид и да с изправяш само с четка и сешуар

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    Точно преди 1 ден се появи подобна тема, само че как да се "запазят" къдриците.. Също така няма такова животно като "няма как да се гледаш къдрава" , не ми се вярва.. Просто косата ти е станала безформена, защото си я изтощила с пресата. И в момента до къде е? Че то си е до гени все пак, например на мен най-много може да ми бъде 2 педи над кръста, поне дотолкова успях да я пусна, бях в 1ви клас и вече в 3 с/у 4ти косата ми беше до раменете, толкова много отрязах че нямаше накъде. В момента ми е до гърдите някъде и не мисля да я пускам повече от 4-5 пръста по-надолу. Та така, ползвай сешоар с дифузер със СТУДЕНА струя, за да не ти се гори косата. Забрави за пресите и машите. Има едно балсамче - на глис total repair 19, или нещо такова беше, без отмиване е и е много приятно. Слагам го на влажна коса и така суша.. Също така ползвам и пяна, все пак мога да си го позволя, тъй като косата ми не е много увредена, пък и за да ми държат поне 3 дни къдриците, че не съм от най-ранобудните всяка сутрин наново да се правя. И общо взето това. Прави си домашни маски и ще се оправи. НО!!!! Ако е изгоряла, задължително махни изгорялото. Или поне изчакай да израства и постепенно го изрежи цялото. Защото колкото и балсами и маски да ползваш, колкото и да се въздържаш от преси и маши, просто веднъж изгорял косъм в предишния вид няма да го върнеш.
    ...но във тебе като рана
    ще пари мисълта, че две неща
    не можеш никога да си възвърнеш:
    Живота да избавиш от смъртта
    и времето назад да върнеш!

"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
    "Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
    "Защо?"
    "Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."

Голям фен Аватара на GrippingBosh
    Трябва да си възстановиш косата ,сигурно е страшно увредена от тея преси.Природата те е дарила с такъв дар ,как да го изтървеш Имам пяна за коса на Тафт за къдрици ,розова е и след къпане мачкам на влажна коса и сешора,ако имаш дифузер още по-добре.Това ,че са модни правите коси ,не значи че на всяко момиче отива! И аз съм за домашните маски,всякакви възстановителни шампоани и прочие ,които ти препоръчаха по-горе,но ако е изгорял косъма ,по-добре го отрежи.

suNnykaty96 за първи път чувам за шампоан на глис за къдрава коса,стана ми интересно.можеш ли да покажеш снимка
    LOVE не означава Legs Open Very Easy !!!
    момиче

Аз бях същата.. обаче се боядисвах и в РУСО!! Смятай.. още по зле.. Сега Се боядисах в кестеняво, използвам хума вместо шампоан или хининов шампоан, подходящ балсам, правя си маска за заздравяване на коса на ECHO слагам си хининова вода и така. Без Преса.

Цитирай Първоначално написано от _m1me7o_
    Аз бях същата.. обаче се боядисвах и в РУСО!! Смятай.. още по зле.. Сега Се боядисах в кестеняво, използвам хума вместо шампоан или хининов шампоан, подходящ балсам, правя си маска за заздравяване на коса на ECHO слагам си хининова вода и така. Без Преса.
    Хума, хума и правиш ОГРОМНА грешка!!!! Вярно е естествен продукт, но тъй като кусата ти е суха и изтощена от боите, с хумата става още по-зле. Тя се препоръчва за хора с мазни коси или склонни към омазняване, в никакъв случай ако косата ти е изтощена (значи и със сигурност е суха, или поне в краищата си) не ползвай хума, не правиш добро за себе си.
    ...но във тебе като рана

"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
    "Защо?"

Повече от фен Аватара на slun4o2
    http://woman.hotnews.bg/static/uploa...rstyles2-2.jpg
    Моята коса е нещо такова само дето е по-обемна опитах с пяна и се получи доста сполучливо , опитай и ти. Докато е влажна сложи пяна и с дифузера
    Предизвикателство е да вярваш на любовта, независимо, че може да те нарани.

-------

FuckingFreak косата ми е г/д маааалко под раменете (ама много малко под тях) изправена,но в къдраво състояние ми е 2-3 пръста над раменете.И стои адски гадно.Виждала съм коси като моите,но добре направени и къдриците падат надолу а не става някаква рошава и да бухва или да става още по-къса.Искам да става нещо подобно на нейната прическа (макарче косата ми е по-къса разбира се,но няма да елошо да е нещо такова)

http://prikachi.com/images.php?images/888/3209888i.jpg

Повече от фен Аватара на amnessia
    Град
    България
    Моята коса е хем чуплива , хем леко къдрава Къпя се с шампоан от Avon за всякакъв тип коса един зелен.След баня използвам пяна за коса на Nivea - като се правя с нея си стискам крайщата , мачкам ги и става страхотна Преса за коса използвам много рядко!
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Защото не се грижиш,затова бухва. И вероятно я решиш, и затова. Аз моята я реша САМО с пръсти, с гребен само след баня и нямам такива проблеми. Иначе ако трябва да се реша-абсурд, стои безформена, бухнала, изпръхнала, точно както ти обясняваш.. А така както показваш, се получава моята, след 1вия ден от когато съм била с дифузер + малко ершене с пръсти
    ...но във тебе като рана

"Защо?"

Супер фен Аватара на BrokenInnocence
    Цитирай Първоначално написано от FuckingFreak
    Защото не се грижиш,затова бухва. И вероятно я решиш, и затова. Аз моята я реша САМО с пръсти, с гребен само след баня и нямам такива проблеми. Иначе ако трябва да се реша-абсурд, стои безформена, бухнала, изпръхнала, точно както ти обясняваш.. А така както показваш, се получава моята, след 1вия ден от когато съм била с дифузер + малко ершене с пръсти
    Точно това щях да кажа. Чуплива/къдрава коса не бива да се сресва с гребен в сухо състояние, защото след това изглежда отвратително! Моята е доста чуплива, да не кажа къдрава и я сресвам само преди баня, защото така ми е по-лесно да нанеса шампоана и след баня докато е още влажна. През останалото време и аз я оправям от тук от там с пръсти и понякога си мокря ръцете с вода и пак така с пръсти. Така къдриците си запазват формата и си стоят супер и косата не изглежда раздърпана и гадна.

По темата, а пробвала ли си да не си постоянно с пусната коса? Примерно нещо да я захванеш отстрани с фибички, с диадема, някакви такива истории... обикновено къдрави коси изглеждат добре като ги прихванеш от тук от там с фиби. Така хем няма да ти се налага да я изправяш, хем може да се харесаш повече отколкото къдрава и пусната коса.
    No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.

гола глава ми ходи най-много!

от известно време сега ходя с вързана коса,проблема и че ушите ми са щръкнали и никога до сега не съм си прибирала косата а пускам някои друг кичук отпред над ушите като пак ги изправям тях.Иначе с разни фиби или диадеми пак ми се виждат ушите а и на мен ми отиват мого малко прически...да не кажа почти никакви.. ето ви и моя снимка да придобиете представа как съм с къдрава коса..но мисля че имах снимки след къпане.. ако я намеря ще я сложа и нея

Ето с права : http://prikachi.com/images.php?images/67/3244067O.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/89/3244089A.jpg

намерих и тази на която съм точно след баня..снимаката е г/д от преди 1 година но косата ми е на абсолютно същата дължина,но мога да кажа,че сега става по бухнала и от преди

http://prikachi.com/images.php?images/194/3244194E.jpg

(знам,че си казвате "леле колко по-добре е с права коса" хахах знам и аз така мисля

Една приятелка е с щръкнали уши и и викаме ушкопляс, всеки път като го чуя избухвам в смях и е с къса коса, но нейната е права. Пробвай със сешоар, нищо не губиш, а и ако струята е студена изобщо не се гори косата.. Та тя, същата, изобщо не си връзва косата, или я връзва ниско. Тя ми каза, че това било някакъв хрущялен дефект и ако го оставиш така може и да ти се увреди слуха и се правило някаква операция. Оф стига съм се имала за лекар, да давам по същество, или поне да свършвам. С къдравата коса ти отива страшно много, твоята е по-къдрава от естествената ми къдрава коса и ти завиждам
    ...но във тебе като рана

"Защо?"

Къдраво ти е по-симпатично! Пробвай да си я начупваш с бира, има повече блясък.
    Positivity is the way to go!

Аз също съм с къдрава коса имаше един период,в който всеки ден с преса щото си бях въобразила,че щом такава е модата трябва и аз да съм така ... обаче косата ми ужасно су изтощи ии след това я оставих доста време да ми стой къдрава ... сега вече се боядисах черна и ее доста по-добре за това ти препоръчвам да си оставиш косата естествена ии след време сама ще започнеш да си се харесваш :P

Аз също съм с къдрава коса имаше един период,в който всеки ден с преса щото си бях въобразила,че щом такава е модата трябва и аз да съм така ... обаче косата ми ужасно се изтощи ии след това я оставих доста време да ми стой къдрава ... сега вече се боядисах черна и ее доста по-добре за това ти препоръчвам да си оставиш косата естествена ии след време сама ще започнеш да си се харесваш :P

До 4 клас косата ми беше дълга до кръста, гъста и леко начупена. След това ме подстригаха до ушите и косата ми се накъдри многоо в началото и аз не се харесвах и се изправях преди, сега само понякога мн рядко за разнообразие и си харесвам адски много косата

тука е късичка преди около година и половина :
    http://prikachi.com/images.php?images/101/3496101m.jpg

тази е от октомври 2010, сега е по дълга
    http://prikachi.com/images.php?images/102/3496102a.jpg

иии това е изправена и така ми сеги за 2-3 дни, ако не я измия до тогава

http://prikachi.com/images.php?images/103/3496103y.jpg
    DON'T LET THE SPIRIT OF ROCK DIE!!

Имам много къдрева коса и използвам гел-пяната на SERI оформя страхотни къдрици. http://www.parfumsbg.com/2009-02-19-...category_id=29
    "Никога не плачи за това, което не плаче за теб."

2-3 пъти на ден да се изправяш нормална ли си?
    Така само ще си останеш без коса аз след къпане използвам Тафт един зеленичък спрей си го втривам в косата.След това не се реша 2 дена докато не се изкъпя костата ми си остава същата и уникалана.Много си добре с къдрава коса.Спри с тая преса Ходи си с къдравата коса
    моята е нещо такова http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...jmzzt0LW3NAkLQ и с тафта става още по уникална. Абе кво се срамуваш бе много си си добре с къдравата коса. Къдравите коси са такъв дар а ти да си унищожаваш косата щото било мода.Е*и и майката на модата и си ходи както си

Banned Мега фен
    това все едно аз съм го писала -за проблема с ушите говоря.. и моито стърчат и косата ми е чуплива и не ходя вързана..макар че е имало моменти през които ей така от нищото е спирало да ми пука и съм си ходила вързана ..ами можеш да си хващаш косата само т едната страна с фибичка..но първо отрежи изгорялото,прави ДОМАШНИ маски..за оформяне на къдрици има много неща..защо не отидеш при фризьорката си и й кажи да ти даде нещо за оформяне..тя най-добре знае от какво има нужда твоята коса...аз мога да ти кажа да си я начупваш с бира,пияна,дифузер .. също така с някакво масло да я оформяш с пръстчета - хем ще има блясък, хем ще ти я подхранва..предлагам ти масло от пшеничен зародиш..пробвала ли си да я направиш на ролки, за да ти се оформят по-добре къдриците ? .. можеш и с плитки..на влажна коса сплиташ колкото плитки искаш и стоиш докато ти изсъхне косата после разплиташ и си готова...на мен така косата ми стои до следващото къпане.. ами за друго не се сещам..

Повече от фен Аватара на mixii017
    Град
    Widin
    Цитирай Първоначално написано от Shizaya
    С плитки според мен става най-добре.

и аз така мисля но ти става много бухнала зависи какви плитки си правиш
    Always laugh when you can. It is cheaper than medicine…

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си