.
Отговор в тема
Страница 1 от 6 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 136
    Фен
    Град
    Pasadena, CA

Може ли бог да е атеист?

Може ли ? Защо?

True story.

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    само ако е солипсист
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Това пък от къде ти хрумна

Фен
    Град
    Pasadena, CA
    Цитирай Първоначално написано от Shakiro
    Това пък от къде ти хрумна
    Няма значение

П.С Като приемем че бог е всемогъщ, той може да си изтрие спомените че е бог и да направи така, че да не вярва в себе си!

True story.

^ ти...

ти каза логичен факт?!

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от bazingaaaa
    П.С Като приемем че бог е всемогъщ, той може да си изтрие спомените че е бог и да направи така, че да не вярва в себе си!
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Град
    България
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Е не, ще се счупя да се хиля... Ахаха
    I'm Not Special... I'm Just Limited Edition..

хихииии

хехееее

хохооо

радост, смях и щастие...

а сега може ли някаква кохерентна мисъл по въпроса? някаква логика? може би обяснение?

защо ли ми се струва че логиката е криптонитът за религиозните и единствената защита срещу нея са разни животински междуметия, изкуствен смях и сменяне на темата?

ето хубав въпрос - бог е всеможещ (спревка библията, талмудът, коранет etc) може ли той да се ограничи в човешко тяло и да забрави за природата си?

ако не - значи не е всеможещ бог, а просто някакво си много силно създание

ако да - значи не е всеможещ бог, а просто някакво си много силно създание

защо ли пак си мисля че отговорът ще бъде:

"ахахаха хаха хах аааааххххххххххххх... добре защо питаш в крайна сметка? не те ли интересува повече новата прическа на бойко борисов? искаш ли да ти пратя снимка на обувките които си харесах днеска?"

и тн

Мега фен Аватара на ZipFail
    Всъщност ако Бог е 'всеможещ' няма как да не вярва в себе си

ПП: Гандалф изпревари ме

ППП: А другият отговор ще е: "Ами то всичко си е обяснено в Библията, нищо че тя казва точно обратното, то всъщност напълно отговаря на християнството, защото аз така мисля"

Фен
    Град
    Pasadena, CA
    Ако бог иска да спре злото, но не може, то тогава не е всемогъщ..

True story.

ако не иска значи е тъпо парче ко има да си говорим

пича епикур отдавна им е eбaл майката на теистите ма някои са още с 20 века назаде и още не ги е хванало

“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Тъпи сте.
    Ако Бог реши да спре злото, тъй като и вие сте зли, значи да ви отнеме свободната воля и да не сте разумни същества вече.

Мега фен Аватара на ZipFail
    А как ще съществува добро без зло ? Въобще къде е границата между доброто и злото ?

и кое ни е злото бе мой?

нито убиваме, нито крадем, нито отвличаме, нито измъчваме, нито мамим, нито изнасилване, нито дискриминираме някоя социална група гласовито

толко ме дразнят некви такива дето сочат треперещ пръст и с кривогледи очи изсъскват през слюнка че целия свят е зъл докато с другата ръка си мачкат пакета

твоят бог дава правила за това как да изнасиля момиченце след като съм избил семейството, приятелите и познатите му (+ домашни любимци) не моя

или давай доказателства и обоснования или си стой в ъгъла правещ така

Фен
    Град
    Pasadena, CA
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Ами ако не иска ?
    Ами ако не иска значи той е зло копеле и работи заедно с луцито

True story.

Фен
    Град
    Pasadena, CA
    Тъпи сте.
    Ако Бог реши да спре злото, тъй като и вие сте зли, значи да ви отнеме свободната воля и да не сте разумни същества вече.
    Ми добре бе. Аре да го спре злото.
    Ако бог има претенции че не е измислен защо не слезе и не ми го каже в лицето?

True story.

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Ами ако не иска ?
    Ами ако не иска значи той е зло копеле и работи заедно с луцито
    това какво па трябва да означава???

луцито изтребва 10 човека (при това наведнъж заради бас с бог) а бог около 25 милиона души

кой е по-зъл според тебе?

ако ти е интересно как и защо

http://dwindlinginunbelief.blogspot.com/2010/04/drunk-with-blood-gods-killings-in-bible.html

ПС

Тъпи сте.
    тоя па! взе че забрави че бог е ВСЕМОЖЕЩ

ако иска да махне злото то той МОЖЕ да направи така без да маха свободната воля... понеже е ВСЕМОЖЕЩ

единствената причина да не го е направил е че не иска (ако е истински) което автоматично му дава статут на douche nozzle

Супер фен Аватара на djipsito
    Обсъждали сме в час по Философия за доброто и злото и бог..
    Според господина ми, който много обичаше да дава примери за прегазени от автобус деца, тълкуваме това нещо като зло и поради тази причина (и не само тази ест.) хората отказват да вярват в бог и отричат да има бог, щом се е случило нещо, което ги кара да страдат. Обаче "за бог можело да означава, че е сторил добро, просто защото това дете (в примера) му трябвало в рая" (нещо такова )

Иначе, господина ми по История на правото беше казал, че атеистите са хора, които не че не вярват в бог, просто за тях бог няма име (Христос, Аалах, етц.)

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от djipsito
    Обсъждали сме в час по Философия за доброто и злото и бог..
    Според господина ми, който много обичаше да дава примери за прегазени от автобус деца, тълкуваме това нещо като зло и поради тази причина (и не само тази ест.) хората отказват да вярват в бог и отричат да има бог, щом се е случило нещо, което ги кара да страдат. Обаче "за бог можело да означава, че е сторил добро, просто защото това дете (в примера) му трябвало в рая" (нещо такова )

Иначе, господина ми по История на правото беше казал, че атеистите са хора, които не че не вярват в бог, просто за тях бог няма име (Христос, Аалах, етц.)
    А моята учителка по История ми развиваше тезата ,че безверници като мен са най-лесни за манипулиране (Ъъъъъ ??? ). Това какво доказва ,освен че господинът ти / учителката ми / са на коренно различни ,и лично за мен ,тъпи мнения ?

Плюс това в Библията изрично е казано "Не убивай". Затова го смятаме за нередно ,а не защото ни кара да страдаме. Убийството в даден случай може да има точно противния ефект - да изпиташ щастие/задоволство/утеха. Но все пак е зло - не защото кара някого да страда ,а защото прекратяваш нечие същестуване ,дадено на личността от Бога.
    Както се казва - Бог ти е дал живот и само той може да го отнема.
    Но за съвременния човек животът е сакрален и безценен и никое същество не може да му посяга. Обществото се е развило до ниво ,на което осъзнава ,че ако съществува Бог и той се гаври по този начин с животите ни ,то този Бог би могъл да бъде само и единствено зъл.
    Което би трябвало да ти говори ,че след като ние като общество сме се извисили до ниво ,на което ценим живота дори повече от този ,който го е създал ,то ние сме по-"божествени" дори от този същия Бог.

Дано си разбрала нещо.

djpsito не ти ли е хрумвало някаква твоя мисъл да измъдриш вместо да повтаряш чужди?

не е нужно някакво гигантско мислене по въпроса, за да разбереш що е това морал, нито е нужно да си изчел десет кила философски трактати по темата

моралът наистина е субективен и се влияе от адски много фактори, по тази причина и всяко социялно учение, всеки индивид и всяка група имат отделни виждания за него

но всичко се базира на две неща

1 идеята че постъпваш правилно

2 емпатия

толкоз. моралът не се корени в някаква арканна тайна ами чисто и просто в префронталния лоб

http://scholar.google.com/scholar?q=...2C5&as_sdtp=on

ако смяташ че нещо е правилно го класифицираш като "добро"

ако нещо е дорбо значи е морално, толкоз

ако искаш да правиш "добро" на други се опитваш да се поставиш на тяхно място (чрез емпатия и нищо друго) и да постъпиш така както би ги облагодетелствало най-много

от тази гледна точка моралът ВИНАГИ има някаква логика - ако бог решава да причини на хлапе и неговите родители нещо такова

http://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Fish#The_letter

то той е НАЯСНО с това как те се чустват, СПОСОБЕН да го избегне и НЯМА извинение

ако иска да я прати в рая по някаква си негова причина може просто да й спре сърцето докато спи и сънува прекрасен сън вместо да праща някакъв изнасилвач да деца да я погълне

учителя ти по философия му кажи да си набие една чекйика и да спре с ходатайствата че току виж му излязла пяна по устата и му са се кръстосали очите по някое време

The Bird of Hermes

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Всичко за което спорите е обяснено в източноправославните тълкувания на библията, аз няма да преоткривам топлата вода тука

ми ние сме тутмеки, прати един линк

всъщност нека да изпреваря следващия ти коментар също

"добре де, все пак прати нещо. може и да перифразираш няма проблем."

както и следващия

"сигурен ли си че всъщност знаеш за какво говориш? до сега не си дал нещо което дори далечно да наподобява отговор или да е свързано с въпроса а само говориш за (цитирам) качеството на индийския пипер, кирпичениете тухли използвани по време на викторианската ера и миграциите на морските костенурки. това не е свързано с въпроса!"

както и следващия

"добре, добре, добре! разбрахме че харесваш спагети със стафиди, сега може ли да дадеш поне три думички по темата?? УМОЛЯВАМ ТЕ!"

както и следващия

""

та ако си способен топзи един път спри да дрънкаш глупости а се обоснови и спри да бягаш като дявол от мутирала пишка

Мега фен
    Град
    Златната Среда

Ако задълбаем в темата за доброто и злото... Доброто не може да съществува без злото. Както и светлина без тъмнина. Това са термини взаимно свързани един с друг в съществуването и значението си. Ако едното не съществува - няма как да съществува другото.

Относно Бог... ако го имаше, би слязъл на земята само за да се изфука какво може да направи със пауъра си...Аз бих направил тва... А нали сме подобия на бог ...

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си