.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 65
    Мега фен Аватара на Canis_Dirus

Как спестявате пари?

Такaм. Значи, за да си закупя една желана вещ, трябва да събера една далеч нескромна сума от порядъка на ~3 месечни заплати. Същото трябва да се осъществи в период от 5-7 месеца, според зависи, кога ще започне предварителната продажба. Желателно е да събера сумата възможно най-скоро, защото бройките са доста ограничени.

Другият ми голям проблем е - за тези пари мога да посетя 30 концерта на Мадона. Кое си заслужава повече?
    Grumpy old madman

Мега фен Аватара на x3eme
    Град
    там някъде в далечината....
    Тоя спорт въобще не го владея .

спестявам като не харча... няма случай да имам пари и да се задържат в мене за нещо, някъде в бъдещето.. забрави

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Цитирай Първоначално написано от Corporatedesign
    Аз ако искам нещо достатъчно силно, правя и невъзможното, за да го постигна.

В случая- ще си изпринтя една снимка на съответната вещ и ще си я сложа в портфейла и всеки път като ме обземе съмнение- поглеждам снимката.
    Интересен подход.
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Як метод. Ще го пробвам и аз

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Аз си отделям пари и ги слагам на опрделено място и знам че тва са ми парите които са за еди какво си и не ги пипам.

Харчиш пари само за най-нужното, храна и нет Друго отива във фонд "джаджа"
    I'm not a little pervert..., I'm a big one!

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Деба за тия пари мога да си купя Голф тройка, че и да го тунинговам...
    Grumpy old madman

hottie
    Guest
    Ами аз имам 2 сметките - на едната ми превеждат заплатата, от там плащам сметки и т.н. а в другата заделям пари, които спестявам за нещо. А въпросната дебитна карта си остава вкъщи прибрана в дъното на чекмедже Общо взето - поставям си го за цел и го правя.

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от Corporatedesign
    При мен действа безотказно
    Ее, супер, така ще пробвам да откажа цигарите.

Ниго, пращай ми парички редовно, а пък аз ще ти ги пазя в касичката ми-слонче и като ти потрябват ще ти ги върна.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Затискам стипендиите в един шкаф, затрупани с учебници от последната сесия. нещо напоследък се изкушавам да си взема 6 книги от Пингвините, което ми напомня да сложа още учебници върху парите

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    Wonderland
    Saving Account с добра лихва!

Град
    L.A. \ Moscow
    Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus
    Д**а за тия пари мога да си купя Голф тройка, че и да го тунинговам...
    ама ти какво ще си купуваш всъщност ?
    Raise your fist!

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Пестя откакто се помня. В 1 портмоне, затиснато с 1000 други неща(като малка игри и играчки, а сега учебници и тетрадки). Откакто ми превеждат стипендиите на дебитна карта (12 клас) не ги пипам. Сега и заплатата ми е на дебитна карта и не се изкушавам да тегля, когато нямам нужда. Иначе голямата част от спестяванията ми са обърнати в евро и са на влог. Като знам колко ми е лихвата и колко ще загубя от маржа в курса, хич не мисля да ги бутам близките 2-3 години.

Изобщо нямам проблем с пестенето. Живея при родителите си и съм си поставила за цел 2/3 от заплатата си да пестя. само този месец няма да изпълня целта си. Просто съм дала пари и за тока у дома, че сметката беше голяма.

Град
    Wonderland
    Та любимата мисъл на моят баща е 'Пари не се пестят-пари се изкарват,парите трябва да се харчат,защото това е функцията им'....
    иначе Savin Account,там по700- 1000 паунда на месец в най-добрият случай и да са по-малко здраве да е,човек сега е млад и има доста време да изкарва и добре се получава.

Голям фен Аватара на scyLLa
    Цитирай Първоначално написано от x3eme
    Тоя спорт въобще не го владея .
    +1 Почват да ме сърбят ръцете
    ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΓΑΜΗΣΩ ΠΟΤΕ !!!!

Супер фен Аватара на b0Nb0n
    pe pe pe pes pest tc ne q znam taq kak be6e pes ne ne moga da q kaja ta kvo e tva ?
    If you can hear me, I need help I'm caught and
    I'm stuck and I'm trapped in me self don't understand
    This fucked off hand that G. delt lazarus help
    Me cause he's hazardous to T's health.
    I'm a psycho baby
    It's about to drive me crazy

Голям фен Аватара на scyLLa
    Цитирай Първоначално написано от tqnko
    Аз спестявам от малък. Не обичам да харча пари. Кеф ми прави да си ги спестявам (сега няма да кажа колко имам спестени, че да не чакам гости ). Взимаш к'вото ще взимаш и си оставяш всичко друго в 'касичката' и забравяш за него.
    Еее перфектно ако искаш комбинка ти не обичаш да харчиш, а обичаш да спестяваш аз обичам да харча, но не и да спестявам ако искаш ти спестявай пък аз ще ги харча супер ще бъде
    ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΓΑΜΗΣΩ ΠΟΤΕ !!!!

Цитирай Първоначално написано от slun4ice
    Аз си отделям пари и ги слагам на опрделено място и знам че тва са ми парите които са за еди какво си и не ги пипам.
    И аз така правя.
    И това със снимка и то помага.
    Също като взема заплата си изчислявам горе-долу джобни за месеца, за сметки и т.н., и повечето от остатъка го прибирам на тайнот място да не ги виждам..
    Правя си парите възможно най-едро.
    Ма като погледна стотачките понякога и ми азтупва сърцето ;р;р

Можеш да ги внесеш в банка и да не можеш да ги теглиш определен период иначе си плащаш, и нещо от сорта, ама твоя период е малък.
    И примерно, ако събираш за Голф 3, ако си събрал 500 лв си казваш, че си си купил джанти за колата вече, и се надъхваш някакаъв и т.н. Представяш си парите в реални купени неща и ще ти се досвиди да ги харчиш.

Голф 3 и тунинг за тия пари няма ;д;д или поне ще е за окраса повечето време с тунинга ;д.

При мен проблема е не е, че не мога да пестя. А, че искам бързо и големи суми да пестя наведнъж, щото си харесвам все скъпи трицифрени и големи неща и някво се сдухвам от чакане колкото и да е малко или голямо.. ;д;д
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Мега фен Аватара на babity
    Това да даваш парите на друг е изпитано. Братовчед ми така си купи кола, а после и мотор. През последните няколко месеца не съм заделила дори стотинка, защото ми даваха парите ден за ден. Когато си ми ги дадат за целия месец си смятам пътните +кафе+цигари и си вземам точно колкото са ми нужни за деня. После мра, живея пари не харча. Тоя месец ако си ми дадът парите на цяло почвам пак.

Цитирай Първоначално написано от MostHated
    ама ти какво ще си купуваш всъщност ?
    Някакво яке беше постнал

какво са 800 паунда за нашата фирма?

трябва да е много специално тогава

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Ами..имам си касичка, която е като консерва и се отваря с отварачка. И аз там слагам само стотинки - 5 цента, 1 евро, 2 евро... понеже мраз да имам стотинки в портмонето. И те се трупат.
    Но трябва да имам цел...да знам за какво ги спестявам. Не мога просто така

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

През лятото не излизах и не харчех пари. Спестявах си ги и имах само банкноти. Сега излизам много, съответно харча пари и си слагам рестото в касичката. Резултата е: 20х20 ст., 32х10 ст., 4х1 лв., 6х50 ст. и 7х 5 ст. Сега си мисля дали да ги уедря...и дали въобще някой ще ги приеме. Отделно винаги си имам 20 лева за "спешни случаи".

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    точно щях да питам дали голф ше купуваш

аз лесно събирам пари...гепим бакър и го давам за старо джелезо

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си