- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Как спестявате пари?
Такaм. Значи, за да си закупя една желана вещ, трябва да събера една далеч нескромна сума от порядъка на ~3 месечни заплати. Същото трябва да се осъществи в период от 5-7 месеца, според зависи, кога ще започне предварителната продажба. Желателно е да събера сумата възможно най-скоро, защото бройките са доста ограничени.
Другият ми голям проблем е - за тези пари мога да посетя 30 концерта на Мадона. Кое си заслужава повече?
Grumpy old madman
Тоя спорт въобще не го владея.
спестявам като не харча... няма случай да имам пари и да се задържат в мене за нещо, някъде в бъдещето.. забрави
Първоначално написано от Corporatedesign
Интересен подход.
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Аз си отделям пари и ги слагам на опрделено място и знам че тва са ми парите които са за еди какво си и не ги пипам.
Харчиш пари само за най-нужното, храна и нетДруго отива във фонд "джаджа"
![]()
I'm not a little pervert..., I'm a big one!
Деба за тия пари мога да си купя Голф тройка, че и да го тунинговам...
Grumpy old madman
Ами аз имам 2 сметките - на едната ми превеждат заплатата, от там плащам сметки и т.н. а в другата заделям пари, които спестявам за нещо. А въпросната дебитна карта си остава вкъщи прибрана в дъното на чекмеджеОбщо взето - поставям си го за цел и го правя.
Ее, супер, така ще пробвам да откажа цигарите.Първоначално написано от Corporatedesign
Ниго, пращай ми парички редовно, а пък аз ще ти ги пазя в касичката ми-слонче и като ти потрябват ще ти ги върна.![]()
Затискам стипендиите в един шкаф, затрупани с учебници от последната сесия. нещо напоследък се изкушавам да си взема 6 книги от Пингвините, което ми напомня да сложа още учебници върху парите
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
ама ти какво ще си купуваш всъщност ?Първоначално написано от Canis_Dirus
Raise your fist!
Пестя откакто се помня. В 1 портмоне, затиснато с 1000 други неща(като малка игри и играчки, а сега учебници и тетрадки). Откакто ми превеждат стипендиите на дебитна карта (12 клас) не ги пипам. Сега и заплатата ми е на дебитна карта и не се изкушавам да тегля, когато нямам нужда. Иначе голямата част от спестяванията ми са обърнати в евро и са на влог. Като знам колко ми е лихвата и колко ще загубя от маржа в курса, хич не мисля да ги бутам близките 2-3 години.
Изобщо нямам проблем с пестенето. Живея при родителите си и съм си поставила за цел 2/3 от заплатата си да пестя. само този месец няма да изпълня целта си. Просто съм дала пари и за тока у дома, че сметката беше голяма.
Та любимата мисъл на моят баща е 'Пари не се пестят-пари се изкарват,парите трябва да се харчат,защото това е функцията им'....
иначе Savin Account,там по700- 1000 паунда на месец в най-добрият случай и да са по-малко здраве да е,човек сега е млад и има доста време да изкарва и добре се получава.
+1 Почват да ме сърбят ръцетеПървоначално написано от x3eme
![]()
ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΓΑΜΗΣΩ ΠΟΤΕ !!!!
pe pe pe pes pest tc ne q znam taq kak be6e pes ne ne moga da q kaja ta kvo e tva ?
If you can hear me, I need help I'm caught and
I'm stuck and I'm trapped in me self don't understand
This fucked off hand that G. delt lazarus help
Me cause he's hazardous to T's health.
I'm a psycho baby
It's about to drive me crazy
Еее перфектно ако искаш комбинка ти не обичаш да харчиш, а обичаш да спестяваш аз обичам да харча, но не и да спестявам ако искаш ти спестявай пък аз ще ги харча супер ще бъдеПървоначално написано от tqnko
![]()
ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΓΑΜΗΣΩ ΠΟΤΕ !!!!
И аз така правя.Първоначално написано от slun4ice
И това със снимка и то помага.
Също като взема заплата си изчислявам горе-долу джобни за месеца, за сметки и т.н., и повечето от остатъка го прибирам на тайнот място да не ги виждам..
Правя си парите възможно най-едро.
Ма като погледна стотачките понякога и ми азтупва сърцето ;р;р
Можеш да ги внесеш в банка и да не можеш да ги теглиш определен период иначе си плащаш, и нещо от сорта, ама твоя период е малък.
И примерно, ако събираш за Голф 3, ако си събрал 500 лв си казваш, че си си купил джанти за колата вече, и се надъхваш някакаъв и т.н. Представяш си парите в реални купени неща и ще ти се досвиди да ги харчиш.
Голф 3 и тунинг за тия пари няма ;д;д или поне ще е за окраса повечето време с тунинга ;д.
При мен проблема е не е, че не мога да пестя. А, че искам бързо и големи суми да пестя наведнъж, щото си харесвам все скъпи трицифрени и големи неща и някво се сдухвам от чакане колкото и да е малко или голямо.. ;д;д
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Това да даваш парите на друг е изпитано. Братовчед ми така си купи кола, а после и мотор. През последните няколко месеца не съм заделила дори стотинка, защото ми даваха парите ден за ден. Когато си ми ги дадат за целия месец си смятам пътните +кафе+цигари и си вземам точно колкото са ми нужни за деня. После мра, живея пари не харча.Тоя месец ако си ми дадът парите на цяло почвам пак.
Някакво яке беше постналПървоначално написано от MostHated
![]()
какво са 800 паунда за нашата фирма?![]()
трябва да е много специално тогава![]()
През лятото не излизах и не харчех пари. Спестявах си ги и имах само банкноти. Сега излизам много, съответно харча пари и си слагам рестото в касичката. Резултата е: 20х20 ст., 32х10 ст., 4х1 лв., 6х50 ст. и 7х 5 ст. Сега си мисля дали да ги уедря...и дали въобще някой ще ги приеме. Отделно винаги си имам 20 лева за "спешни случаи".![]()
точно щях да питам дали голф ше купувашПървоначално написано от Canis_Dirus
![]()
аз лесно събирам пари...гепим бакър и го давам за старо джелезо![]()