.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13

Споменът - фантазия или?

Случвало ли ви се е да сте твърдо убедени в нещо и накрая да се окаже ,че не сте прави? Да си мислете ,че нещо се случило, да го виждате като на кино и въпреки това то да не вярно? Искам да чуя мнението ви, защото наскоро в съзнанието ми изникна една случка от детството, която се оказа, че не се е случвала (объркващо А?).

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    и на мене и на гаджето ни се е случвало

прави ги тези номера мозъка

Мега фен
    Мен друго неадекватно нещо ми се е случвало - докато си ходя да получа дежа-вю и да се сетя ,че ситуацията ми е позната ,защото съм я сънувал ,и то мнооого време назад...
    абе като цяло някакви асоциации ,които неумишлено си правиш, водят до такива 'странични' ефекти

Имало е няколко такива пъти. Все едно виждам пред мен как е, а всъщност излиза че няма нишо общо с истината

Супер фен Аватара на djipsito
    Цитирай Първоначално написано от Auriss
    Мен друго неадекватно нещо ми се е случвало - докато си ходя да получа дежа-вю и да се сетя ,че ситуацията ми е позната ,защото съм я сънувал ,и то мнооого време назад...
    абе като цяло някакви асоциации ,които неумишлено си правиш, водят до такива 'странични' ефекти
    Ситуацията ти е позната заради дежа-вю-то, не защото си я сънувал. Дежа-вю всеки си го тълкува по собствен начин. За мен не е сън.

Иначе по темата... май не ми се е случвало.

Мега фен
    oh girl - learn to read ,please.

Супер фен Аватара на djipsito
    ^ От тва което си написал, тва се разбира

oh boy- learn to write, please..

Град
    София
    Не поставяй въпросителен знак там, където Бог е поставил точка.

[vbox7]http://www.vbox7.com/play:5bcbac11[/vbox7]

Супер фен Аватара на WaterLilly
    При мен също се е случвало така, но го отдавам на сънища, които съм забравила, че съм сънувала.

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    На мен също ми се е случвало..
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

И аз имам един спомен, за който всъщност преди време като се замислих и попитах нашите, реших, че е сън.
    Имам такъв спомен, че съм в езеро и съм с баща ми и семейството ми за риба (наистина сме ходили заедно на риба) и по едно време влизам в езерото и май стоя на една скала и вътре във водата виждам плуващи паяци.
    Иначе дежа-вюто е съвсем различна тема. (видях, че го обсъждате по-надолу)

Мозъкът често има навика да ни създава фалшиви спомени. Случки които никога не са се случвали. Имаше такова изследване и е доказано практически. Използвана е снимка на малко дете с балони в парк. Показват я на възрастния и му казват помниш ли в този парк, как нали ти много искаше тези балони, бла, бла, бла при което мозъкът ти просто създава въпросните спомени за да припокрие разликата с реалността.

Пробвайте да си изолирате сетивата и да сте будни да видите какви илюзии може да създаде мозъка ви...

А относно дежа-вю - случва се на почти всеки, когато попадне в подобна ситуация на такава в която е бил или си е въобразил(сънувал). Ситуациите рядко са същите и обикновено отново мозъкът ти си напасва детайлите според реалността.

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Цитирай Първоначално написано от Auriss

Еми ако е това което си мисля...доста често ми се случва....дори някой път по 2-3 пъти на ден.Един вид повторно преживяване...или гадателски способности
    Im back...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си