.
Затворена тема
Страница 2 от 10 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 246
    Във форума се е напълнило с теми на психически нестабилни и умствено изостанали

Супер фен Аватара на Deadlock
    xBadxApple,
    битува едно мнение, че на официални събития /като бала / трябва да си с грим, затова отидох на пробен, обачее няма да я бъде тая. ^^
    колкото съм хубава/грозна без грим, толкова и с /не че ако не беше така, е силен аргумент, ама пък е някакъв :Д/.

ох, и ти ли...

е'и ги махайки настрани фактора красота/грозота/уотевъ', жената/момичето е в пика на излъчването си сутринта в стадий рошавост и сънливост, другото е гъз.

тъй че да, е'и го

Супер фен Аватара на Deadlock
    мерси.

Супер фен Аватара на iLovePussyJuice
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от xBadxApple
    Цитирай Първоначално написано от Deadlock
    мразя грим
    не ползвай ^^!
    абе да не ползва, да не ползва...ама да нема после бой на негри в тъмна нощ

ебавам се

Мега фен Аватара на Pliok0019
    Цитирай Първоначално написано от jghgh
    pliok, бъди различна бе, маца.
    стига всички сте чернеели за бала.. де'а.
    Цитирай Първоначално написано от Briseis
    пльок, не си го слагай особено тоя бал черна-бяла, все ще си изкараш добре
    Е няма как. Аз не чернея точно за бала. Работата е че винаги досега съм била адски бяла през лятото, независимо от това какво правя. Ама миналата година отидох няколко пъти на солариум и след това си почернях достааа и си реших да си ходя попринцип. Иначе и сега няма да се пека особено, че с тая червена коса какво цигане ще стана.

Написах безкрайно неадекватно мнение, ама като спах по-малко от 9 часа за 2 нощи...

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Така е.
    Миналото лято почернях така доволно, боядисах се в едно светло червено и веднъж, докато се разхождах около училище, една баба ромка ме загледа, погледите ни се срещнаха и ми каза нещо от сорта на 'джабара джубара", рекох "Моля??" и тя каза "О-о, извинявай, помислих те за една от нас" .......

Добро утро,бе!
    Аз пък не мога да почернея, и не се харесвам с тен И цяло лято да ходя на плаж имам само "бронзов загар" по лицето

аз като се печа и изгарям и умирам от болки...за тва последния път като ходих с един приятел на некъв ученически лагер, 10 дни пихме бира на басейна на сянка и пак се опържих бе мамичката му да е..

Мега фен Аватара на Pliok0019
    И аз страшно много изгарям, а след като ми мине си оставам бяла. Затова и солариума супер много ми помага. Така не ходя като рак цяло лято и на плажа не трябва да се мажа по 10пъти с фактор 50...

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София

Деца, мили дечица, учете!

Днес прочетох над 150 сивита и... главата ме боли от фейспалмване, а като се има предвид, че за такава позиция могат да кандидатстват и чужденци, то разликата е шокираща. Просто изважда очите...

Учете и си опичайте акъла...

ПП. Тези дни май ще се спи в офиса, държавната администрация е на кафево.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    ^ Какъв служител си търсите?
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Да не би чужденците да са с по-грамотни CVта от нашите? Ако да, това е голям ФЕЙЛ
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Да, с по-добри са... двама чужденци (с чужди имена, националност и месторождение) са написали по-грамотни CV-та на български от българи!
    Иначе и тези, които пращат на английски - много по-добре структурирани, информацията е систематизирана и си акцентират на силните страни - хората знаят как да се представят, а нашите ми кандидатстват за позиция, където ще се иска непрестанен контакт с хора, а те самите себе си не могат да представят/продадат...

Е, има и адски кадърни на български, но има и много шокиращи... повече шокиращи отколкото бих искал

двама чужденци (с чужди имена, националност и месторождение) са написали по-грамотни CV-та на български от българи!
    Това от много места съм го чувала. За съжаление сме си неграмотни, но пък пълни с претенции.
    Не че не съм на хейт вълна де, но като наблюдавам съучениците ми и като цяло, кво няма. Почвам да си мисля, че съставните части (или бъдещите такива) на народа ни са нихилистични, самодоволни хора без покритие и реални способности. А може и средата в моето елитно даскало просто да е такава и да се заблуждавам...

Я раздуй ти, как трябва да се представя човек. Това CV винаги ми е било интересно как се пише. Трябва да се хвалиш ли.. на мен ми е много неудобно така. Ако това имаш предвид под "не могат да се представят както трябва" ..

Аз лично предпочитам т.нар. европейски стандарт за CV- той си е формуляр, който попълваш и няма излишно раздуване. Достатъчно стегнат е, за да мога да получа необходимата информация от един поглед. Особеното е, че трябва да напишеш какви са ти били основните задачи и отговорности в досегашните работни места - тук трябва да имаш усет как да представиш уменията си и какво си научил. Аз лично никога не подавам СВ-та на "кило", а за всяка длъжност преценявам как да представя тази информация - в различните сектори се търсят различни качества и ти трябва да проучиш предварително какви са основните ценности и да изтъкнеш твоите качества и умения, които се доближават до тях.

Има един триков момент - някои хора прикачат снимки към CV-тата, това е според мен леко дискриминационно понякога, защото човек, ако не е особено привлекателен е възможно да бъде "оставен настрана", но така или иначе след подбора на CV-тата следва интервю, та...
    Още нещо важно - външният вид е много важен при интервютата за работа. Преценете къде отивате и помислете как да се представите - няма универсална формула, но в банка по дънки или с костюм в рекламна агенция - вече сте изгубили точки. Никой не иска да сте красиви (или поне не и при сериозните обяви), но се иска човек да покаже някакъв common sense, а не да ми дойде на интервю на смешно висок ток, адски къса пола, дълбоко деколте и да си мисли, че ще я приема сериозно. Обръща се внимание по-скоро на това дали си успял да избереш подходящо облекло, приличен външен вид, лична хигиена и... татуировки и пиърси (съжалявам, аз не бих наел човек с татуировка на видимо място при костюм, може да съм фен и т.н., но трябва да се съобразяваш за какво място кандидадстваш и как ще бъде приет от клиенти, ако ще работи с такива). Много е условно пак всичко, но външният вид трябва просто да е подходящ за конкретната оферта.
    Да се върнем на снимките - не слагайте снимки, които са различни от паспортни! Още изпадам в шок като се сетя какво видях, една имаше перфектно CV за танцьорка във фолк клуб, ама... не и за това, което аз търся.

Още нещо важно - винаги, ама абсолютно винаги проверете фирмата/компанията/к'вото е това където искате да кандидатствате - трябва да знаете къде отивате и какво биха искали да чуят и видят от вас. Първото впечатление е ужасно важно, а аз се дразня на хора, които ми идват на интервю или някаква работна среща и не са си направили труда, дори да отворят сайта ни, а трябва да си губим времето в обяснения. Такъв човек няма да подхожда внимателно и в работата по моя преценка, защото аз преди всяка една среща се подготвям и човекът срещу мен не си губи времето, а и не може да ми приказва небивалици.

Да се върнем на CV-то или по-точно на нещо, което малко хора правят и обръщат - мотивационното писмо. От купчината с кандидати, чиито CV-та са ми направили добро впечатление и преглеждам внимателно, винаги искам да им прочета очакванията, изискванията и представянето. Обикновено са супер клиширани, но дори и тогава разбираш много неща относно човека, който да поканиш на интервю. Сега например един явно използва старо мотивационно писмо и ми обяснява колко би се радвал да бъде назначен на позиция, която ние не сме обявили и... е супер далечна от нас. Директно НЕ, това е човек, който не проверява и не мисли преди да праща - адски неподходящ.

Това е най-основно, като се постарах да погледна от две страни..

Момента със снимката е много триков. По принцип в американските компании (където най-много се съдят за дискриминация) подаваш най-малко лична информация - без снимка, може и без място на раждане, семейно положение и тн.
    Общо взето това е тренда. В старите образци на CV-та са искали и информация за родата примерно.

http://europass.cedefop.europa.eu/eu...uropass+CV.csp
    Това е перфектната форма - без излишни неща и без да е пропуснато нищо важно.

А иначе може да "поукрасиш" с мярка досегашната работа.
    Пример:
    работа:
    чистачка на тоалетна
    Добре:
    Подръжка на хигиената и консумативите на санитарните възли в...
    прекалено:
    мениджър на хигиенно-санитарна единица

работа:
    практика в Плод Импорт-Експорт
    добре:
    интензино практическо обучение в различни отдели на Плод импорт...
    прекалено:
    Търговски сътрудник на Плод... с отлични резултати.

Иначе повечето сериозни фирми си имат сайтове и там пишат каква им е визията примерно "Виждаме се като лидер в областта на производството на тънкопластови тестени изделия с най-високо европейско качество" ака "правим кори за баница (примера е ироничен).
    Та пишеш в мотивационното:
    "Желая да бъда част от екпиа и да работя за утвърждаването Ви като лидер в областта на ... Придобитите ми умения в устойчивото производство на изделия от сроден тип ..."

A само да вметна. Това да се пращат недобре cv-ta е по-добре, отколкото явното лъгане. Пресен пример: "Много добро ниво на владеене на MS Office, internet, e-mails" (нещо от този род)
    се оказа "Търся буквите по клавиатурата"
    А това с какви хвалби беше придружено - колко опитен бил, как на преднишната работа се научил за 3 седмици това, което другите учели за 2 години, с колко по-голям обем на работа и по-сложни програми работил.
    Това си е обида към бъдещите ти работодатели - да се правиш на голямото доброутро, пък те да те виждат, че нищо не можеш.
    ...

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    Съветът за използавнето на Визията често е неприложим, тъй като в много от случаите особено, ако е българска фирма, не правят разлика между визия и мисия и пишат пълни глупости. Чела съм визиите и мисиите на доста фирми и е пълна трагедия. Ако интервюиращият ти ги е писал, ок, ама в противен случай, ще изглеждаш малоумно.

Мен ми е много Х какво точно е това мотивационно писмо и как се пише.
    Да, има много съвети как да го напишеш, но то какво точно представлява? Похвала към фирмата или похвала към самия себе си?

И до колко можеш да лъжеш... не че това е идеята, ама нали трябва да подходиш със самочувствие, за да те вземат насериозно...

Мотивационно писмо е - защо смяташ, че си подходящ за тази работа, защо кандидатстваш за нея и какво точно те прави подходящ за тази длъжност. Какво очакваш (грубо) от работата - предизвикателство, по-нататъшно развитие и тн.
    Евентуално къде си видял обявата.

В CV и мотивационно не се лъже!
    Просто представяш нещата от по-розовата им страна.

А да - за мисията и визията моето беше полу-шеговито. затова и казах сериозни фирми.
    Иначе по сайтовете всички са водещи

Което е тъпо, щото вместо да си напишат: "Ние сме развиваща се и динамична highly flexible (това как е на бг?) фирма"
    пишат водеща.
    Мания за величие.
    ...

Аз не обичам да лъжа, което може би ми е кусур, защото доста хора ме съветват да пиша на CV-та изопачени неща, които на мен също ми е неудобно да пиша. Примерно аз знам английски на някакво елементарно ниво, а да го пиша "добро" ми се струва чиста лъжа

Но как да е..
    И на мен ми се баца нещо лятото и поне ще имам годините.
    Щеше да е толкова хубаво ако всичко беше концерт по желание!

Виж линка. Там нивата на владеене на езици са добре обяснени.
    ...

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Формулярът на ЕС за CV е супер удобен. Последно него ползвах. Гледам, че точно него коментирате.

Единственото, което мен малко ме озадъчава е това с езиците и като цяло достоверността на инфото.
    Първо - до колко човек може да се прецени сам? Тая рамка съвсем спокойно можеш да я изопачиш и интерпретираш както ти хрумне.
    Второ - ако излъжеш и напишеш, че знаеш перфектен китайски, кой ще те провери?
    И трето, за служби като американското посолство, ФБР и по-големите компании знам, че информацията се проверява, но ми е супер интересно, ако имаш 5000 кандидата как ще проследиш следите на всеки?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си