- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как да спестя малко пари ?!
Ами значи всеки ден ми дават по 2.50 лв. ! Но сега на скоро започнах да правя разни сайтове и друго глупости с приятели .. когато отида на училище немога да се сдържа да не ги похарча за нещо .. дали ще е за кола или за дюнер или за някаква храна .. просто не се сдържам .. моляви за помощ .. КАК ДА СПЕСТЯ ПАРИ .. като ми трябват и за събота , неделя като ходим на кафе насам на там да имам някакви пари с които да си взема поне едно кафе .. МОЛЯ ЗА ПОМОЩ ..![]()
ами просто не си носи парите на училище
Съдбата помага на смелите !
брат , кой клас си , че живееш с 2,50 на ден ?![]()
За училище взимай със себе си 1.50 поне и ги похарчи са един тостер и нещо за пиене например и 1 левче си оставяй вкъщи .. така всеки ден и ще събереш поне 7лв. и си готова за почивните дни![]()
` sтоя sама u sърцето мu sе kъsа, помня sамо kаk тu sъs мене skъsа ., лъжuте тu ехтят, аз паk sтраdам, не мога вsеku път dа тu прощавам .. ♫♪
Или не взимай парите със себе си,като ходиш на училище.. Или вземи само лев ,лев и 50 и останалото си ги оставяй вкъщи.. Така все ще спестиш нещичко..
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Пф...на мене 3 лева за деня са ми предостатъчни ; ))..при положение, че мога да си взема колкото си искам .. Че и ми остават..не знам за кво толко са ви тия пари..в дскл си взимаш нещо за ядене, и за пиене...а пък виее ,,големите богаташии'' си взимайте и по 10 лева ако искате и си ги харчете за глупости..ваш проблем..апф .. тръгнал тука да ми се прави на ,,кой съм аз, с многото пари'' ..Първоначално написано от NightGuardian
Първоначално написано от NightGuardian
ебати тъпия си..
който и клас да е, го издържат техните и колкото му дадат толкова, нямаш никакво основание да искаш повече, ако те те издържат на 100%
а пък и ако не живее в софия, за кво са му повече? за сандвич и вода ти стигат, пък после си ходиш тей че..
ако ползваш карта за градски транспорт също нямаш доп.разходи
иначе можеш да си носиш храна от вкъщи в даскало, да си вкарваш джобните си в банкова сметка с карта (има за тийнове специални) и си теглиш колкото ти трябват там-хем се натрупва лихва, хем не харчиш постоянно
а ако не ти стигат помоли вашите за малко повече (примерно 5+ лева за уикенда), не мисля че ще са им в голямо затруднение : )
Абе първолак , в мойто даскало само джоба е 2 лева.... и кафе ако пия?!Първоначално написано от Rallie
Хем не пуша....
Пък камо ли деня да искарам....
Първоначално написано от bloodyF
малка кифличке ти си тъпа , ти ако ядеш солети е друг въпрос....
Аре не ми се прави тука на оборотен бе..пф..смешна работа..арее стига спамиш : ]]
Вие луди ли сте,аз в Пазарджик давам по 5-6-7 лева за храна САМО докато съм на даскало.Джоба е 1.60-2.00 горе-долу.С тия пари неможеш да спестиш НИЩО.Ей не живеем в 19 век. в момента всичко е скъпо.
The time's for sobieski
кажи им на тея , те сигурно са още в основнотo училищеПървоначално написано от vankata5555555
![]()
![]()
![]()
тва, че във ваще градове е скъпо, не означава, че и при нас е скъпо ; ]]] ако с парите си копувате смислени неща [[ закуска, кафе ]] е добре..обаче ако си зимате някви простотии..къв е смисъла..научете се да не бъдете прахосници, и да цените това, което имате ..защото един ден няма да го имате : ]] джъст съвет ; ]
С тия 2,50 не можеш да спестиш.Нормално е да ги харчиш,все пак на даскало огладняваш,пие ти се вода,сок,кола и т.н..
И стига сте обяснявали,че едва ли не може да се живее с 1-2 лв. на ден....
На даскало давам средно по 4 лв.за храна и не ям кой знае какво...приемете го,живота с скъп![]()
И аз почнах да спестявам от миналата седмица . Ама днес кво ми стана 4 лева само за простотии. На мен ми дават 3 лева , с 1 и 50 ям нещо и останалите си ги пазя . ( В края на седмицата ги хвърлям в дискотеката ама хайде сега
)
Малее пич по същия начин съм ... +1Първоначално написано от Rallie
![]()
само дет не съм пич ;дд .. смисъл..не казвам, че със 3 лева можеш да сместяваш..казвам, че на мен са ми достатъчни.. ; ]Първоначално написано от BaMbOqQ
хмм това мнение ми изглежда най-добрият отговор ..мисля така да направя .. със сандвичи на даскало и така да си внасям парите .. благодаря много на всички за полезните отговориПървоначално написано от bloodyF
![]()
![]()
Супер зле сте просто. К'во като някой не може да изкара само с 2.50 за цял ден. Различните хора имат различен стандарт на живот примерно.
К'во се прайте на баси пестеливите всички. Един потребител пита автора кой клас е и вие разбирачите почнахте... Еми представете си един второкласник к'во примерно си купува? Ако е някакъв малък ще му стигнат. А ако е по - голям много ясно, че на ден по 2.50 няма да му стигнат. Баси, вие се едно сутрин отивате на училище, купувате си закуска за 1.50 и нещо за пиене за 1 лев и после като се приберете, си седите вкъщи и не излизате никъде.. И така цяла седмица?![]()
Някои след училище ходят по кафета, на кино, в заведения, в парка ако щете ... аре замислете се малко.
Към автора: Говори с родителите си да ти увеличат джобните. Примерно ако не излизаш всеки ден след училище, кажи им в седмицата примерно 3-4 пъти да ти оставят повече пари или само в събота и неделя.
smiirnoff благодаря и на теб .. ще пробвам и по твоят начин !![]()
Много ми е интересно,вие всичките само по един път ли ядете ?!
The time's for sobieski
Ами дакато си първа смяна така е
В голямото междучасие колата и храната и т'ва е
![]()
и кво проблем ли имаш да са в основнотоо училищее .. !! Сеедно ти не си бил .. смешна работа ! И да наистина с 2,50 не можеш да спестиш ! На мен ми дават по 5 лева на ден и най-много да спестя 20 стотинки, но после тия 20 стотинки ги затривам някъде ии !! Просто трябва да се цени това, което имаме !Първоначално написано от NightGuardian
![]()
посетете сайта ми twilight.alle.bg не е само за здрач
hyc=xaahyxexahyehehey
Здравей,значи и на мен ми дават по 2.50 на ден и аз се опитвам да събера за нещо пари и за месец и половина събрах към 50 лева,но не ми са достатъчни! Във училище съм свикнал да не ям,но 1-2 пъти в седмицата си взимам по нещо :P. И така на седмица ми идват по около 10 лева. Относно след училище неизлизам много,защото нямам време ходя на репетиции после съм изморен и неизлизам!!![]()