.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 92
    А представи си сега,че ядеш като нормален човек поне 2 пъти докато си на училище,даже повечето ядат по 3-4,представи си че имаш приятелка или пък ходиш на фитнес и ти трябват поне 80 лева на месец или правиш нещо друго.Какво ще събереш,че и 10лв. да ти дават пак няма да ти стигнат."Или си беден или къде да си похарчиш парите няма"
    The time's for sobieski

Супер фен Аватара на sp33der
    Град
    София
    еми просто не харчиш всичките...Много сложно

Цитирай Първоначално написано от sp33der
    Еми да ти кажа сложно си е.... то в момента само 1 обикновена баничкаа е 1лв и нещо за пиене ти става минимум 2лв...няма как да се спести ..

Супер фен Аватара на sp33der
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от tinkiwinkidipsi
    Цитирай Първоначално написано от sp33der
    Еми да ти кажа сложно си е.... то в момента само 1 обикновена баничкаа е 1лв и нещо за пиене ти става минимум 2лв...няма как да се спести ..
    мда цигарите са 5-6 лв. най-евтиата lavAzza е 1.3лв ...

Много пъти съм го казвала - човек знае 2 и 200! На някои родителите имат възможност и им дават 10+ лв на ден и не им стигат, други разполагат с по 2 лв дневно и пестят. Всичко опира до нужда и нагласа. Сутрин закусваш вкъщи, през деня не тъпчеш банички, кафета и кола, а си приготвяш сандвич от вкъщи и си хапваш него. Ако ти се наложи за нещо - тогава харчиш. Ето ти спестени пари, пък било то и по левче на ден.

Значи аз съм по цял ден на училище,най-често свършвам в 17:00ч.Има и дни,в които съм до по-рано.Та по темата..Преди ми даваха по 4-5лв,сега 2-3 и рядко 4.Сега бях решила да отслабна и започнах да си нося храна от вкъщи(салата,плодове,сладк и т.н).И така като си носих храна от нас без да забележа започнах да карам със 20 стотинки на ден,защото всяка сутрин си купувам дъвка.
    Предлагам ти да си оставяш 50ст-1лв у вас и да си носиш храна от вас.Взимай си например ябълка или морков за някое междучасие и после за обяд,или като огладнееш си наси тостер с кашкавал и шунка или с каквото и да е.Винаги има начин да спестиш пари,стига да имаш желание.
    П.П:аз чак сега започнах да ценя парите...

Ей хора живеем в България,виждате ли колко е смешно да се чудиш как да спестиш един лев и да си носиш храна от вкъщи.После закакво всички били отрепки и боклуци ами той живота те прави такъв,при всяка една възможност се възползваш да спечелиш някакви пари,макар и дори с много крайни начини.После някой ми обяснявал,че щял да учи.К'во учене бе човек,та те учителите те преебават и не им пука за теб,дори и да искаш е много трудно да направиш нещо.
    The time's for sobieski

Сутрин ставаш с 10 - 15 минути по-рано, напукаш се със сандвичи и криво - лево ,че издържиш до края на даскалето без да ядеш и тия 2.50 влизат в спестовната каса

1.Почваш да правиш рекет на по-малките деца, да после бащите ще те бият, ама поне пари ще си имаш.
    2.Правиш сайтове ?
    Ако ти си ги правиш разбираш от html,css и може би фотошоп.
    Правиш си едно portfolio и почвай да кодираш и т.н и парите ти идват, а за друг вариант освен да вършиш някаква работа не се сещам. Кажи на майка ти да ти ги пази и каквото и да става да не ти ги дава.

Цитирай Първоначално написано от NightGuardian
    брат , кой клас си , че живееш с 2,50 на ден ?

Значи за мен ти си първокласник и кифла ако мама и тати са те разглезили още от децките ти години с многото пари и каквото искаш да имаш не при всеки е така.... има много деца който не знаят какво е кафе след училище има деца който седят и гледат как съучениците ядът помбери и шоколади коли кафета и т.н. и просто преглъщат... живота стана прекалено скъп да найстина трудно се живее на ден с 2.50 но не може ли да помислиш че родителите на това дете може да не могат да отделят повече пари ...
    Ак0 няк0га в живота падна искам да знам,че сЪм скочила,а не че някой ме е бутнал...

Град
    Плевен
    Има още 3 такива теми неможа ли да ги видиш ?

Начи сега през ден си оставяш сичките пари у вас и за съботката ще си имаш към 6-7 лв.!!! Така прая аз от 6 клас!! А сега съм в 11 клас!!!

Град
    Провинцията
    Цитирай Първоначално написано от NightGuardian
    брат , кой клас си , че живееш с 2,50 на ден ?
    Това, че на теб ти дават по повече, не означава че и на другите им дават по толкова. Представи си, че техните изкарват по 300 лв обща заплата, от къде ще извадят толкова пари за да му дават по-повече. Вземи се в ръце и помисли малко, такива изцепки са много гадни, особено ако ти си потърпевшият.

По темата - като ти дадат вашите пари, спести си лев или 50 ст, за да може през междучасието да се наядеш, да не похарчиш всичките си пари и в същото време ще имаш спестени. Знам, бавно става, аз като бях на училище така правих, но сега вече съм голям и знам как да си изкарвам хляба. (И да, тогава цените не бяха толкова големи)

Повече от фен Аватара на bloodyred
    Някои хора много ме учудват .. аз почти не ям на училище, като съм първа смяна, адски рядко се случва да си купя нещо, просто не мога преди обяд да ям .. а и да хапна то ще са някви солети .. до моята гимназия има едни супер вкусни хамбургери за 80 ст.., което си е нищо, а ще те нахранят .. сега ако искаш да спестиш, трябва и да се лишаваш поне малко .. не казвам да стоиш гладен, но примерно хайде до 1,50 ще намериш хамбургер, джоб.. тостер, пица на парче, нещо да хапнеш.. пък левчето го спестяваш и ето ти 5 лева ..
    Да съм казала, че отказвам се?!

Супер фен Аватара на scrooper
    Лесно е. Не харчиш за неща, които иначе могат да са ти по- ефтини или направо безплатни. Ти най- добре можеш да си прецениш дали да се "лишиш" от оскъпените боклуци в шарени опаковки, от някое дебилно списание и т.н. Имай предвид обаче, че левчетата се обезценяват с поскъпването на стоките, така че не разчитай единствено на спестяванията си.
    always late but worth the wait!

Абе мани..хората са така научени..не оценяват това което имат..за кво са ви толко тия пари бе??? нямате си представа даже колко пари на месец ви отиват за пълни глупости..'зимаш си за 2 лева тостер или нещо друго..носиш си сандвич и ябълка от вас..толкова ли е трудно..Т'ва , че вие сте научени да си пилеете парите..не е проблем на никой..за тия знаещите които казват неща от рода на ,, в кой клас си че живееш с 2 лева'' ще кажа :: аре заможните..вие си зимайте по 10 лева ако искате..тва не е проблем на момчето..пф..някой ден нищо няма да имате, и тогава ще започнете да цените нещата..ама ще е късно : ]]

На мен ми дават по 15 лв. на седмица и са ми предостатъчни... Кофато бяхме 1ва смяна на училище - не съм ги харчила.. просто по принцип не закусвам... най-много да си взема нещо за обяд.. а 2ра смяна гледам да обядвам в нас преди да тръгна, а на училище си купувам нещо сладичко например... Мисълта ми е, че с времето се натрупват...като прибавиш и празниците, когато обикалям по родата се натрупва доста добра сумичка :P
    pxaxpaxpaxaxaxa..... otvorkovci i otvorki..

Супер фен Аватара на badsector
    Взимай си храна от вкъщи, така ще се храниш и здравословно. Вместо разни отрови, пий вода (нея също можеш да я носиш от вкъщи, ако на училище нямаш от къде да пиеш). Като допълнение към храната от вкъщи, не си купувай разни чипсове, или сладки отрови, ами плодове и зеленчуци.

Град
    Sofia
    Я тоя богатия дето се възмущава от мизените 2.50 на ден да започне да дава на момчето по пще 7.50, че и той да се почувства човек. А не някакъв пропаднл оръфляк с някви мизерни 2.50 на ден.
    Само за ваша справка ще ви кажа, че минималната пенсия в България е 120 лева което прави по 4 лева на ден. С тези пари трябва да се храниш, да си плащаш тока и парното и да си купуваш дрехи и лекарства.
    Имам приятел който е 7 клас и му дават по 5 лева на месец. Не, че техните нямат. Просто така го възпитават. Преди време му трябваха пари за нещо и с други деца от махалата събираха бутилки и ходеха да ги върнат. От това момче гарантирано ще стане човек за разлика от повечето разглезени плужеци които мислят само как да скатаят даскало за да отидат на кафе или диско.
    Аз в 6 клас започнах да си изкарвам пари с работа а в 9 вече се издържах сам. Е, това не става с ходене по кафета всеки ден. Става с ходене в клубове по интереси и кръжоци където може да научиш нещо. После ако станеш добър може да печелиш пари от това.
    Не е гот като киснене по кафета и купуване на парцалки в мола ама все пак...

Супер фен
    Еми брат с 2,50 е малко трудно. Просто ни е кофти стандарта на живот като цяло. Цените ни са даже по-високи от средните за Европа, където взимат по 1000-1500 евро минимална заплата. Учи и след време се махай от тука, за да можеш да даваш на децата си един ден повече.
    Пък относно тия, дето се присмиваха на автора, относно колко му дават, не сте прави. Има различни класи, социални групи и т.н. Има родители, които не могат да дават на децата си и толкова (не, че не искат, просто нямат тази възможност). Вие не оценявате това което имате, значи не го заслужавате!

Мега фен Аватара на Biskfitka
    Цитирай Първоначално написано от iv4oiv
    Имам приятел който е 7 клас и му дават по 5 лева на месец. Не, че техните нямат. Просто така го възпитават.
    И мислиш,че това е нормално?

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Biskfitka
    Цитирай Първоначално написано от iv4oiv
    Имам приятел който е 7 клас и му дават по 5 лева на месец. Не, че техните нямат. Просто така го възпитават.
    И мислиш,че това е нормално?
    Много ясно, това е един от най-добрите методи, детето ти от малко да не почне да се шляе по дискотеките, да пуши, да се дрогира и т.н. Само така ще стане човек и няма да стане някоя пропаднала утрепка. Като порасне няма да му купиш кола за 20-30 бона или повече, а ще му купиш нещо по-евтино, за да се научи да цени. Не трябва от малко детето да се учи на лукс и на други изгъзици, с които би избивало след време комплекси.

Изобщо не е нормално вашите да имат възможност да ти дават повече пари, а да ти дават по 5 лв на месец... смятай колко зле се чувства това момче .... на мен ми дават пари , когато поискам , но нито се дрогирам , нито се шляя по дискотеките ... разбира се , това не значи че им искам милиони ... не ми дават пари всеки ден , а ми дават примерно 20 лв и когато ги изхарча пак ми дават .. мога да ги изхарча и за 2 дена (което се случва адски рядко) , мога и за 5 дена да ги изхарча.... и не аз не мога да отида в 11 и 30 на училище и да не ям нищо до 7 и 15 ... или пък да си нося вода от вкъщи ... пия супер много вода - 2,3л на ден и ако трябва да съм без пари и трябва да си пътувам с нея 40 минути до училище просто няма как да стане .... а това момче когато започне да изкарва само парите си прото няма да знае как да ги разпределя , просто защото никога преди не е имало толкова пари в него и ще ги изхарчи ей така...

Мега фен Аватара на Colouring
    Колкото и просто да звучи,събирай всеки ден по някоя стотинка.Днес са ти останали от парите за училище 20 стотинки-отделяш ги.Утре пак 20,вдругиден 50.. и бавно,но все някога ще си събереш някой лев.Даваш да ти ги уедрят в някой магазин след това и така.

Фен Аватара на qnkata5
    Град
    burgas
    Де*а мама му! И аз съм по същия начин ! Миналата година имах спестени 1200 камъка ся нямам 30 лв да купя един подарък на гаджето ...
    aha

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си