- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как да спестя малко пари ?!
Да,но 5 лв. няма как да ти стигнат за 1 месец...Първоначално написано от Cybershot
Ще ядеш във вас преди и след училище и ще си взимаш по макс. 1 лв за кафе или нещо друго... няма друг начин.
Ако му купуват всичко необходимо, какъв е проблемът? Храни се вкъщи, тъкмо е по-здравословно. Не пие кафета и коли, не яде чипсове и други л@йн@, а пие вода от чешмата, или си я носи от вкъщи. Може да си носи домашно направени сандвичи. Ако са осигурени тези необходимости, не виждам за какво друго жизненонеобходимо би могъл да харчи един седмокласник. Сигурен съм, че като отиде да учи в гимназия, ще му увеличат джобните, може дори двойноПървоначално написано от Biskfitka
Тогава ще се научи и как да ги разпределя. Нека сега да научи първо стойността им.
А вие какво се хванахте за тея 5 лева. Баба ми и толкова е нямала. Не са имали пари да и купят обувки и пак е станала човек. И то много мъдар.
Въпросния седмокласник с 5-те лева на месец се радва на всички. Не е тъжен, нещастен, депресиран. Има си истински приятели, без интриги, без кавги. Много свестен и стойностен човек. Всичките дето имат по 10-20-50 лева на ден могат само да му завиждат за истинското и щастливо детство което преживява и което те никога няма да разберат какво е.
Аз също съм карал с по 1 лев на ден - половин хляб, 1 яйце, 170 грама сирене и една вафла от 7 стотинки - от кутия без опаковка. Карал съм и с по 500 долара на ден. Вечери в скъпи ресторанти. Парите не са ценност. Те не са смислени. Те са средство а не цел. И не бива да се превръщат в основна движеща сила за човека, защото тогава той става роб и е подчинен безкористно на тях.
Но пък друго си е да имаш 10 кинта за даскало, да идеш на кафе, след това на кино, после едно козче и като завършек на деня да минеш през мола да си купиш някое парцалче от онеея 200 лв дето вашите ти даватвсеки месец ... ейтака, освен джобните.
Ти в час ли сиии ?Първоначално написано от NightGuardian
От 1ви до 12 клас съм ходил почти без джобни на даскало
т.е взимал съм си пари (от мои спестени) но не съм муфтил наще ежедневно за някаква сума 0.о аз мн рядко харчех 0.о
Като закуся сутрин, след това като хапна на обяд, достатъчно ми е било.
Не знам, така бях свикналВинаги когато съм искал пари от баща ми примерно му искам 5 лева, той ми дава 10
и така и така
Просто не харчи в даскалоняма нищо за сдържане
Наистина е добре да хапваш и в голямото, ноо като те чувам какви работи нагъваш, по-добре гладен да стоиш![]()
Прощавай, но 5 лева се разпределят много по-трудно от 50 и трябва да взимаш много по-важни решения, за кое да се погрижиш 1во ;]]Първоначално написано от tinkiwinkidipsi
Относно това да ходиш 40 мин до даскало пеш, не мога да разбера какъв е проблема ??? Аз 4 години всяка сутрин по 30 мин си ги правехме средноСъбираме се 2-3 човека иии лафче а у, минава времето ^^
2/3 литра вода ако са много на ден ..на мен само сутришното ми кафе е около 400 мл
![]()
И 5лв да носиш на училище и 50лв - няма никва разлика познавам хора които с колкото и пари да идат на у-ще се връщат без тях.Обзалагам се че и ти, и др-те във форума са на този принцип, така че... както някой беше казал (в предните коментари) не си взимай парите или поне взимай една малка част, а другата остави у вас!
Преди месеци ми трябваха спешно пари за след няколко дена и така и направих,, и спестих - друго решение няма, поне докато сме ученици)))
Обичам те!19.09.08
..because days come and go
But my feelings for you are forever!
===========
- Изработка на website , за повече информация - ЛС
Чух мнения, че е тъпо да си нсим храна от вкъщи! Ами на запад как е?! Децата почти не обядват от столовата, а закусват сандвичи с фъстъчено масло и шоколад! Ама че сте смешни! Аз не си нося храна по простата причина, че не ям на даскало. Дават ми колкото искам, но аз взимам по 1,50 за нестий и ако излизам някъде си взимам опълнително. Сега лятото и 2 лв ми стигат за някакъв сладолед и това е...Пък и дори да си взимаш сандвичи..нашите са по 1,20 - дюнер, зандвич, тостер, принцеси (най-много до 1,70) взимаш си малката количка от 60 ст. и готово...няма да спестиш много, но ако пропуснеш някои дни и закусваш повечко у вас ще започнеш а свикваш и вече да не си копуваш в училище нищо! Здраве да е! Догодина почвам в Пловдив да уча и автобуси и глупости към 4лв транспорта на ден ще ми излиза и ако ми дават по 2 лв на ден нямам абсолютно никакви претенции!
Преди училище може да хапнеш нещо и така на училище няма да изпитваш такъв глад.![]()
When you walk through a storm
Hold your chin up high
And don't be afraid of the dark.
At the end of a storm
Is a golden sky
And the sweet, silver song of a lark.
Walk on, through the wind,
Walk on, through the rain,
Though your dreams be tossed and blown.
Walk on, walk on with hope in your heart,
And you'll never walk alone,
You'll never walk alone!!
МОМЧЕ СЪМ
Айде бе. Аз си нося всеки ден храна от вкъщи и на работа ям нея. Естествено е да не искам да ям бързата кухня, която се продава и съдържа неизвестни субстанции. Много по-здравословно е да се яде домашно приготвена храна.Първоначално написано от Runaway11
п.п. те американците от тия закуски с фъстъчено масло и шоколад върху препечени филии са такива дебели. Не е нормално да изядеш всичките необходими калории на организма ти още на закуска![]()
И аз имам същия проблем ... Напоследък доста изкушения има по магазинитеЩом ти дават по 2.50 си земи колкото се може по-малко! 0.50 например
Закусвай вкъщи и си прави сандвич за голямото междучасие вместо да харчиш по 2 лева за такъв
А с 0.50 стотинки може да си вземеш кафенце от машината (например) или нещо друго ... Когато излизаш събота или неделя помоли ваще да ти дадат примерно 10 лева ... Изхарчи само 5
Все ще има начин да спестиш
![]()
Вие нормални ли сте?! Не можело да кара с 2.50 на ден. Аз харча 2 лева на СЕДМИЦА за храна докато съм в даскало. Закусвам у нас, после като се прибера към 3-4 ако съм гладна пак си приготвям нещо и така. От 5ти клас насам толкова ми е писнало от всякакви джобове, тостове, пици, дюнери и прочие че не е истина.
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Първоначално написано от zero
не казвам , че ми идва много ходенето до училище , просто няма как да тръгна с тубата вода от вкъщи ..имах предвид , че най-малкото нещо , закоето се харчат пари е вода ... явно не съм се изказала правилно
![]()
Единият ден изхарчи по-малко,следващия също си задели и така :P
theo <333
Приготвяй си нещо за междучасето вкъщи и си вземи само някакви стотинки. Така много бързо се събират пари![]()
да, но вземи да речем... 50 ст.Първоначално написано от DesSsi
![]()
sometimes we![]()
to hide![]()
sometimes we![]()
to hide
Просто не ги носи със себе си. Складирай ги в касичка, все пак за това са направени. :P
I intend to live forever. So far, so good.
Окей, първо, сутрин ставай 10 минути по- рано и хапни нещо вкъщи. Хем е по- полезно, хем ще си наяден(а) и няма да харчиш пари в училище. Убеди вашите да ти плащат месечно. Отделяй половината си пари и ги скрий някъде, а другите харчи през седмицата. Ако спестиш и от тях, ще си шест за събота и неделя. Аз процедирам точно така, само че не харча заделените пари, а спестявам за шофьорски курс =)
Окей, първо, сутрин ставай 10 минути по- рано и хапни нещо вкъщи. Хем е по- полезно, хем ще си наяден(а) и няма да харчиш пари в училище. Убеди вашите да ти плащат месечно. Отделяй половината си пари и ги скрий някъде, а другите харчи през седмицата. Ако спестиш и от тях, ще си шест за събота и неделя. Аз процедирам точно така, само че не харча заделените пари, а спестявам за шофьорски курс =)
На мен ми дават по 1 лв. на денн ..![]()
Аз за една седмица сабирам 35-40лв.![]()
Аз не съм много по пестенето....то и без т'ва вече по - нагоре ти казаха, че като оставяш по левче вкъщи се ще спестиш малко или много ....![]()
ВНИМАНИЕ, ВНИМАНИЕ!!! Да ви е*а майката! Благодаря за вниманието.
Всеки има различен начин да пести пари. Аз например парите ги пестя защото ги влагам в един мой проект. И имам 2 начина. Като ми дадат пари (те ми ги дават за цяла седмица накуп) аз си отделям малко с които ще се храня да кажем с 1лв на ден а другите или си купувам нещата които ми трябват или ги пазя. Когато съм много на зор пък другия ми метод е да не харча нищо като цяла седмица не закусвам нищо, но това не ти го препоръчвам, а и аз свикнах ама не ми беше лесно първите дни. Сега мога да не закусвам и да обядвам, но е вредно.
Здравейте, еми и на мен ми дават по 2 - 2,50 и си взимам нещо за 1,00 и остатака си го пребирам.. на другия ден пак ми дават 2 - 2,50 .. ;д и така пестявам аз ;д и пак остатъка го пребирам и те се натрупват ;д